NACHTMYSTIUM

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

NACHTMYSTIUM

29-06-2008, 12:18

do ząłożenia tego tematu sprowokowała mnie nowa płyta tego przezajebistego zespołu. kupiłem sobie wczoraj "assasins", wracam do domu, włączam...i oooo kurwa! już poprzednik - instinct:decay (bo epki worldfall która była pomiędzy jeszcze nie miałem okazji posłuchać) pozostawił to tu to tam wskazówki czego należy się spodziewać, ale nie sądziłem, że ta płyta mną tak pozamiata. no zakochałem się w niej od pierwszego przesłuchania hehe. chociaż nachtmystium na dzień dzisiejszy z black metalem ma już raczej niewiele wspólnego, płyty słucha się zajebiście:) ogromna ilość bardzo fajnych wokali, świetne brzmienie gitar, sama ich praca jest dla mnie dosyć nieszablonowa, przez to świeża (no ale ja się przecież chuja znam;) ). laureano na bębnach, pokazuje, że jest w stanie zagrać też nietypowe dla niego partie. jazzujące fragmenty i w ogóle bardzo, hmmm...awangardowy feeling całej płyty(nowe logo zawiera wskazówki, gdzie szukać wzorców amerykanów, i chociaż mi do takiego klimatu baaardzo daleko, wcale się nie zawiodłem - wręcz przeciwnie), a wszystko to sprawia, że materiał narkotycznie wbija się w głowę i nie pozwala ci się od niego oderwać, chcesz tego słuchać raz za razem...

znata? lubita? co myślita? wolicie poprzednie wcielenie nachtmystium, z czasów reign of the malicious, czy może obecne przemawia do was bardziej?

edyta: no i okładka fajna:
Obrazek
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

Re: NACHTMYSTIUM

29-06-2008, 12:53

ha, czekalem az ktos zalozy temat bo mi sie nie chcialo ; )

zajebisty album, nic bym nie zmienil, moze oprocz dodania kilku trackow w stylu ghosts/your true enemy, zajebiste polaczenie bm i psychodelicznego feelingu
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

29-06-2008, 15:23

Zasadniczo nagrywali materiały średnie bądź gówniane i powinni się iść już dawno powiesić. No ale w końcu im się coś udało, po pobieżnych przesłuchaniach Assasins wychodzi coś, czego nie trzeba się wstydzić. Całkiem porządna, poprawna płytka.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

29-06-2008, 16:16

Płyta całkiem dobra, no ale ile już takich płyt my słyszeli?
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

29-06-2008, 16:21

ale okladka przednia
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Wódz 10
rasowy masterfulowicz

29-06-2008, 23:53

Morph pisze: Całkiem porządna, poprawna płytka.
No coś w ten deseń. Leci trochę Amorphis...
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

30-06-2008, 14:17

Maleficio pisze:Płyta całkiem dobra, no ale ile już takich płyt my słyszeli?
weź no mi chłopie przykładami sypnij, chętnie się zapoznam.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

30-06-2008, 14:21

Wódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:
mimo, że nie znam ostatnich dokonań amorphis (na elegy bodajże się zatrzymałem, czy coś, a z późniejszych, to słyszałem jeden kawałek na jakiejś składance), śmiem wątpić jakoby nowe nachtmystium leciało trochę amorphis ;)

no zakochałem się w tej płycie, przezajebista rzecz.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Wódz 10
rasowy masterfulowicz

30-06-2008, 15:00

Scaarph pisze:
Wódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:
mimo, że nie znam ostatnich dokonań amorphis (na elegy bodajże się zatrzymałem, czy coś, a z późniejszych, to słyszałem jeden kawałek na jakiejś składance), śmiem wątpić jakoby nowe nachtmystium leciało trochę amorphis ;)

no zakochałem się w tej płycie, przezajebista rzecz.
Takie przestrzenne aranżacje, kojarzące się na przykład z Tuonelą mi się nasunęły ;)
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

01-07-2008, 19:37

z kvist mi się kojarzy jeden kawałek ;)

no i proszę, nachtmystium na okładce terrorizer wylądowało :) ale drone'izmy typu "the death and rebirth of us black metal" mogli sobie darować :D zajebista płyta, nowatorska, itd itp, ale przecież świata ona nie zmieni.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
absinthe_patriote
postuje jak opętany!

07-07-2008, 12:32

To zawsze było ledwo poprawne granie, bez polotu i "iskry bożej", tak jest i tym razem.
Awatar użytkownika
Menel
postuje jak opętany!
Kontakt:

07-07-2008, 17:34

Usypiająca ta nowa płyta. Bardzo usypiająca.
Awatar użytkownika
Krek
rozkręca się

07-07-2008, 17:47

a mi sie zajebiście podoba
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

07-07-2008, 23:09

bo jest ZAJEBISTA.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

08-07-2008, 11:50

btw epka wyszla
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

08-07-2008, 12:01

worldfall, tak? dopiero niedawno się dowiedziałem, że ona dopiero po pełnej płycie wychodzi. tak czy inaczej, trzeba zamówić.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

08-07-2008, 21:17

gites płyta
vulture

09-07-2008, 12:21

Nie znałem wcześniej tego zespołu.słucham tej płyty i stwierdzam ze jest bardzo dobra.interesujące,dość świeże granie i niezły klimat,spokojnie 8/10, i z pewnością będe do tego wydawnictwa czesto powracał.Czy ich poprzednie dokonania są równie dobre?
Awatar użytkownika
TORTURER
w mackach Zła

09-07-2008, 14:10

Naprawde zadziwiająco dobra ta nowa płyta,piszę zadziwiająco,bo kiedys cos tam słyszałem z ich wcześniejszych dokonań(nie pamiętam konkretnie co) i kupa to była,a tu taka niespodziewanka.
Death Dwells in Love
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

12-07-2008, 12:04

vulture pisze:Nie znałem wcześniej tego zespołu.słucham tej płyty i stwierdzam ze jest bardzo dobra.interesujące,dość świeże granie i niezły klimat,spokojnie 8/10, i z pewnością będe do tego wydawnictwa czesto powracał.Czy ich poprzednie dokonania są równie dobre?
wiesz, słowo "równie" ni chuja tu nie pasuje ;)
takie 'demise' to wg całkiem zjadliwa rzecz, po prostu dobra blackmetalowa płyta. kilka bardzo zajebistych riffów wkręcających się w głowę jak wiertarka ręczna. lubię bardzo. ale, jak ci się assassins spodobało, to może zakręć się najpierw za 'instinct:decay' i zjeżdżaj stopniowo w dół, to jak coś, to zatrzymasz się w pasującym ci momencie ichniego rozwoju :D jest na tym'i:d' jeden taki riff na końcu jednego z kawałków, który wróżył to, co nadejdzie. przechuj riff, grany w kółko ze 2 minuty chyba, a chciałoby się, żeby trwał z 10 najbidniej heh.

w końcu obadałem epkę 'worldfall'. zajebista rzecz, choć mocno nierówna, no, ale to w końcu epka. kawałek jak odrzut z sesji, chociaż bardzo fajny, ale jakby nie ma wątpliwości, czemu się nie zmieścił, nowa wersja solitary vojage z demise - mam właściwie teraz problem, która podoba mi się bardziej :), cover death in june, który to wg mnie jest najjaśniejszą stroną całej epki, i cover goatsnake, który brzmi jak...kurwa, jakby nachtmystium skowerowało goatsnake :D miła rzecz, chyba czas się zakręcić za tymi wszystkimi hawkwindami bo coś mnie takie granie jakoś wabi :)
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
ODPOWIEDZ