AURA NOIR
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
AURA NOIR
Nowa płyta nadciąga wielkimi krokami.Slucham od jakiegoś czasu Shadows of Death i Death Mask i..uczucia mam mieszane.źle nie jest,ale na materiał tak ,nomen omen"chwytliwy",nośny i energetyczny jak The Merciless chyba tym razem nie ma co liczyć(choć po 2 utworach też nie można jeszcze przesądzać o zawartości tego długograja)
Moim zdaniem,panowie bardzo wzieli sobie do serca to co dwójka mistrzów zrobiła na Fuck Off And Die i również pragnie podążac tą drogą.zobaczymy jak prezentuje sie reszta..
A co wy sądzicie o tych dwóch utworach?
http://www.myspace.com/auranoir
Moim zdaniem,panowie bardzo wzieli sobie do serca to co dwójka mistrzów zrobiła na Fuck Off And Die i również pragnie podążac tą drogą.zobaczymy jak prezentuje sie reszta..
A co wy sądzicie o tych dwóch utworach?
http://www.myspace.com/auranoir
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: AURA NOIR - HADES RISE [2008]
rzeczywiscie slychac duzy wplyw ostatnich plyt Darkthrone, zwlaszcza jesli chodzi o brzmienie i wokal. ale te 2 kawalki bardzo mi sie podobaja, jak zwykle Aura Noir podaje opracowane i sprawdzone wieki temu schematy w sposob tak sprytny, ze zapomina sie o ich wtornosci i slucha zajebiscie przyjemnie. bardzo fajne riffy, takie jak najbardziej lubie z tego nurtu. i fajne solo w drugim numerze. ja jestem na tak.
this is a land of wolves now
- ultravox
- zahartowany metalizator
Nie słyszę tam zbyt dużo Darkthrone (pomijając samo brzmienie), słyszę za to pewien zespół, którego nazwa zaczyna się na literę V...i nie mam na myśli Venom
Ogólnie jestem bardzo na tak, jak zwykle w przypadku tej kapeli.

oni wszyscy wręcz kochają Voivod,nie ma sie co dziwić..
turlaj dropsa.prawdziwych maniax interesuje każdy njus dotyczący kapeli i nie mogą wysiedzieć na dupie w oczekiwaniu na nowy opus.Inni mogą słuchać Gamma Gey.Maria Konopnicka pisze:The Merciless to zajebista płyta ! Trzeba być frędzlem w czapie z meblościanki na wysoki połysk, żeby popsuć sobie przyjemność obcowania z nowym dziełem tej boskiej kapeli, słuchając jakiś zasranych mp3 - pewnie jeszcze na głośniczkach wielkości jąder Pekińczyka.
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Oj chyba nie za bardzovulture pisze:panowie bardzo wzieli sobie do serca to co dwójka mistrzów zrobiła na Fuck Off And Die i również pragnie podążac tą drogą.

Poza genialnym wokalami nie zachwyca póki co, lekki szok bo mimo trzymania się archaicznego retro porzucili tego mocarnego metalpunka, jakim zachwycali na poprzednim cd. Średnio mi się to widzi.
Yare Yare Daze
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
te nowe kawałki są j gorsze od tych z poprzedniej płyty. , nie ma juz takiego jadu i jest za wolno.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Ale zaraz znajdą się miłośnicy wolnych temp, którym zaraz zapachnie niby Hellhammerem. Ja to pierdolę, nie chcę ich skreślać, ale to nie jest chyba najlepszy kierunek. Zwłaszcza kiedy grało się tak pięknego venom/bulldozerowego metalpunka. Szkoda.
Yare Yare Daze
nie wiem .faktem jest że te utwory niestety nie mają startu do Merciless gdzie każdy utwór urywa jaja przy samej dupie.
oby reszta była ciekawsza.
oby reszta była ciekawsza.
proponuje żebyś powiedział to muzykom Aura Noir i wszystkim innym zespołom które lubisz a które umieszczają utwory w sieci specjalnie zeby fani mogli je usłyszeć przed premierą płyty.na pewno oni wszyscy mają dyskomulską mentalność.
- Husar
- weteran forumowych bitew
Wolno....wolniej........naszaklasa.....................................hades rise........................juz wolniejsza moze byc chyba tylko jakas necroschizma
. Nie no tak na powaznie to riffy fajne ale jakies takie .... glowa sama nie napierdala we wszystkie strony jak przy poprzedniczkach. Zobaczymy jak pelny album

Live is Thrash! Thrash of the Dead!
- roman
- zaczyna szaleć
Krew z uszu! Zajebiste te kawalki sa. Nie sa to hity takie jak na The Merciless, ale to tylko dobrze rokuje, bo poprzedniczke kochalo sie juz po pierwszym przesluchaniu. Gdzie tam za wolno, praktycznie w kazdym z udostepnionych kawalkow jest szybki atak pelen jadu. Jak dla mnie mnostwo ok. Powrocili troche do formuly z Deep Tracts of Hell gdzie mieszali Slayer z Dark Angel. Wyczuwalny jest tez troche wplyw Exodus gdzies tak z Pleasures Of The Flesh (albo jakies omamy mam
)
http://www.peaceville.com/auranoir/hadesrise/ tutaj jest udostepniony jeszcze jeden kawalek Gaping Grave Awaits chyba najlepszy z tych trzech
HADES RISE!

http://www.peaceville.com/auranoir/hadesrise/ tutaj jest udostepniony jeszcze jeden kawalek Gaping Grave Awaits chyba najlepszy z tych trzech
HADES RISE!
Ostatnio zmieniony 08-08-2008, 12:13 przez roman, łącznie zmieniany 1 raz.
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Znowu do tego podchodzę i spoko jest, ale czuć naprawdę znaczny spadek formy, poprzednia płyta rozszarpywała słuchacza a ta jest poprostu dobra. Mogli by sobie darować ten wpis na swoich stronach "the ugliest band in the world " bo żenujące to troche jest.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
A czemu? Ja gdybym miał band na jego myspace umieszczałbym tylko tego typu teksty. Dla beki.
- longinus696
Spoko wałki. Podobają mi się. Trafne spostrzeżenie z tym powrotem do "Deep Tracts Of Hell". Zalatuje właśnie tym albumem, tylko jakby mniej obskurnie jest.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- longinus696
Ja też wolę brud i siarę w przypadku takiej muzyki, ale z drugiej strony nie przesadzajmy, może nie będzie tak źle.Maria Konopnicka pisze:i to mnie napawa egzystencjalnym lękiem - nagłym i paraliżującymlonginus696 pisze: tylko jakby mniej obskurnie jest.
Wciąż są dalecy od polerowania brzmienia i nie sądzę, żeby się to kiedyś zmieniło.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
- Adrian696
Re:
dodałbym, że oczekiwanie od AN nagrania 2 czesci ostatniej płyty to kompletne dyletanctwo... ja jestem spokojny - płytka zniszczy - a, że bedzie w troche innym klimacie, osobiście spodziewałem sie "kroku w bok" zobaczymy jak duży on bedzie....longinus696 pisze:Ja też wolę brud i siarę w przypadku takiej muzyki, ale z drugiej strony nie przesadzajmy, może nie będzie tak źle.Maria Konopnicka pisze:i to mnie napawa egzystencjalnym lękiem - nagłym i paraliżującymlonginus696 pisze: tylko jakby mniej obskurnie jest.
Wciąż są dalecy od polerowania brzmienia i nie sądzę, żeby się to kiedyś zmieniło.
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Menel
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Właśnie słucham tej płyty i jest kozacka.