ja 'troche' siedze w 'postsabbathowskim' graniu, ale Reload wyrzucilem szybciej niz przesluchalem. Gdzie im tam do gigantow stoner rocka, a na Reload zwlaszcza (jak w ogole mozna Reload porownywac do jakiegokolwiek stoner rockajester pisze:Tą są odpady z "Load", ale mielizn i tak jest mało, bo jest sporo powalających numerów. Po które, dodajmy, sięgają osoby siedzące po uszy w stoner rocku, doom rocku i generalnie takim najróżniastym postsabbathowskim graniu wszelkiej maści, dlatego niech nikt nie pisze, że to nie ma nic wspólnego z dobrym hard rockiem, bo to jest już głupie i pozbawione podstaw. Głupie "metalowe" przesądy pokutujące na ogół wśród dwunastolatków.
METALLICA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Nowa METALLICA
Coś tam było! Człowiek!
- hcpig
Ale Skaut, oczywiście nie każdemu ta płyty musi się podobać, bo i kaki tam są (UII, BTU, BS, PC), reszta nawet jeżeli jest mniej porywająca niż "Load" (chociaż dla mnie F, DD, czy CDB to ten sam poziom), całość obraca się w posabbathowskim-kyussowo-CoCowym (i nie tylko ja tak twierdzę, wierz mi) graniu (tak jak większość "Load"), nie mówię że to stoner, tylko że po te krążki bardzo często sięgają właśnie stonerowcy, bo tam jest taka zagwozdka, to ten sam typ myślenia o rocku. Polecam na ten przykład zine pt. Sadistic.
edit: Ain't My Bitch, 2x4, King Nothing, Cure, Wasting My Hate, Ronnie, Fuel, The Memory Remains, Devil's Dance, Slighter, Carpe Diem Baby -> masa Corrosion of Conformity, także Kyuss, trzeba to powtarzać do usrania.
edit: Ain't My Bitch, 2x4, King Nothing, Cure, Wasting My Hate, Ronnie, Fuel, The Memory Remains, Devil's Dance, Slighter, Carpe Diem Baby -> masa Corrosion of Conformity, także Kyuss, trzeba to powtarzać do usrania.
Yare Yare Daze
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
to sa kurwa jakies zarty? bo na kacu nie umiem odroznic. ja pierdole4m pisze:vulture pisze:7. The Unforgiven III
Bez przebaczenia IIIOstro \m/
this is a land of wolves now
-
Heretyk
Czego by nie powiedzieć o tych Twoich wywodach, w tym miejscu masz zdecydowaną rację, zajebisty kawałek.jester pisze:. Gdzie wcześniej Metallica miała tak dobry sabbathujący walec jak "Devil's Dance"?
- hcpig
-
Heretyk
Mi trudno.Podoba mi się jeszcze Fuel, 'chujowa rzewna ballada' i chyba Carpe Diem Baby. 
- hcpig
Odliczając "Niewybaczalne Gówno II" poprawnie skonstruowałeś top 3 płyty "Reload". W nagrodę dostajesz medal z kartofla 
Yare Yare Daze
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Jaka plyta takie medale...jester pisze:Odliczając "Niewybaczalne Gówno II" poprawnie skonstruowałeś top 3 płyty "Reload". W nagrodę dostajesz medal z kartofla
-
vulture
o kurwa,małe piekiełko moje oczy widzą
a więc słuchajta bastards:
ja bardzo lubić Unforgiven a chyba jeszcze bardziej Unforgiven II - dla mnie to zajebiste rockowe numery.
Również zamarłem z przerażenia gdy zobaczyłem że temat będzie kontynuowany,ale chyba bardziej stało sie tak dlatego że na chwile obecną nie mam bladego pojęcia jak to będzie wyglądać,co jeszcze można z tym zrobić.
przeczucia mówią - umiarkowany szit (sic!) obym sie mylił.
a więc słuchajta bastards:
ja bardzo lubić Unforgiven a chyba jeszcze bardziej Unforgiven II - dla mnie to zajebiste rockowe numery.
Również zamarłem z przerażenia gdy zobaczyłem że temat będzie kontynuowany,ale chyba bardziej stało sie tak dlatego że na chwile obecną nie mam bladego pojęcia jak to będzie wyglądać,co jeszcze można z tym zrobić.
przeczucia mówią - umiarkowany szit (sic!) obym sie mylił.
-
Mort
- rasowy masterfulowicz
- Riven
- Kontakt:
-
Pelson
- rasowy masterfulowicz
fakt, ale...Riven pisze:zbyt hujowa jakosc zeby sie wypowiedziec niestety
słychać, ze zmusili Larsa do używania tom-tomow i grania przejść i podwójnej stopy
część riffow w tym utworze była znana już wcześniej, a kompozycyjnie nie przedstawia się to źle. Najgorszym elementem jest zawodzenie Hetfielda. Jeśli tylko nie próbuje śpiewac to jest OK.
E:
brzmi trochę lepiej
-
Mort
- rasowy masterfulowicz
- hcpig
W przypadku tego zespołu nie ma co zbytnio recenzować koncertowego stuffu, bo i tak nic nie powie o produkcji. Do tego kawałka marzy mi się świetne brzmienie rodem z pierwszego dysku do "Garage..." (pasowałoby idealnie), cieszy Hetfield w zajebistej formie, jeden riff jak z Thin Lizzy, do tego Metallica jest jednym z nielicznych bandów, w przypadku których bez solosów się nie obędzie. Ostatni raz zarządzili w '99 by S&M, czas przypomnieć o sobie klasowym materiałem w stylu, z morderczą produkcją na miarę płyt od M do GI. No i gdzie ten cover Exodus, który już obiecują 6 lat?
Yare Yare Daze
- Riven
- Kontakt:
mam tylko nadzieje, ze Hammet nie bedzie przynudzal tak jak to zwykle lubi robic tymi swoimi cudnym pentatonikami. co za duzo to nie zdrowo. no i ze na plycie Hetfield bedzie spiewal bardziej agresywnie i nie bedzie tego wiejskiego przeciagania nut rodem z Reload.
-
Mort
- rasowy masterfulowicz
Ale powie czy takie granie rusza czy nie.jester pisze:W przypadku tego zespołu nie ma co zbytnio recenzować koncertowego stuffu, bo i tak nic nie powie o produkcji.
mnie też to zawsze cieszy, szkoda tylko, ze nie w tej piosence. Na szczescie w studio mozna zdzialac cuda.cieszy Hetfield w zajebistej formie
dla masochistow moze i dobre, szybko wymiekam sluchajac SM - nudzie mnie ta plyta, probowalem roznych strategii, raz na jakis czas otrzepuje ja z kurzu, kilka kawałków jest OK ale to za malo jak na 20 piosenek.Ostatni raz zarządzili w '99 by S&M
I AM MORBID
- Riven
- Kontakt:
Call of Cthulhu w wersji orkiestrowej jest zajebiste. Reszte mozna zaorac, zawlaszcza Master of Puppets czy One.
- hcpig
Już na tym koncertowym tracku trzyma formę, nie to co np. Araya, Danzig albo Plant. Zapowiada się powrót do maniery wokalnej z L/R, czyli może być morowoMort pisze:mnie też to zawsze cieszy, szkoda tylko, ze nie w tej piosence. Na szczescie w studio mozna zdzialac cuda.
.
Moim zdaniem wszystkie oprócz "One" i "Nothing Else Matters" zagrane są znakomicie, przy czym rockowe utwory dużo lepiej się sprawdzają niż ich metalowe odpowiedniki. Na tym koncercie widać właśnie rewelacyjną formę - ani jednej wpadki wokalnej, zwłaszcza przy wymagających tytanach "Outlaw Torn" albo "Bleeding Me". Teraz czekam na nowe głośniki, więc jak przyjdą będę sobie z koleii umilał czas dzięki "Live Shit: Binge & Purge" w maksymalnej jakości dźwięku i spodziewam się urwania głowy przy samej dupie!Mort pisze:dla masochistow moze i dobre, szybko wymiekam sluchajac SM - nudzie mnie ta plyta, probowalem roznych strategii, raz na jakis czas otrzepuje ja z kurzu, kilka kawałków jest OK ale to za malo jak na 20 piosenek.
Yare Yare Daze
-
Mort
- rasowy masterfulowicz
na ktorym wydawnictwie koncertowym Plant ma kiepska forme? Mam How the West Was Won, the song remains the same, BBC Sessions i Led Zeppelin DVD i wszedzie jest wspanialy. Koncertowy LZ to cos niesamowitego, innego ale równie wybitnego jak w studio.jester pisze:
Już na tym koncertowym tracku trzyma formę, nie to co np. Araya, Danzig albo Plant.
Urwie! Live Shit jest zajebiste.Teraz czekam na nowe głośniki, więc jak przyjdą będę sobie z koleii umilał czas dzięki "Live Shit: Binge & Purge" w maksymalnej jakości dźwięku i spodziewam się urwania głowy przy samej dupie!
I AM MORBID
- hcpig
Na starszych materiałach koncertowych dawał, lekko mówiąc, radę (niekoniecznie nawet chodzi mi o te oficjalne), ale zobacz sobie nagrania z 2007/2008 (pełno tego na youtube) np. koncert na Wembley z Foo Fighters - ochrypł, momentami nie ma siły przeciągać, to już generalnie nie ten voice. Ja przynajmniej nie mogę tego słuchać i wolę jego studyjne wyczyny z czasów świetności 
Yare Yare Daze