Ansur - An Exercise In Depth Of Field

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

Ansur - An Exercise In Depth Of Field

12-08-2008, 12:56

Obrazek

To pierwszy materiał tego zespołu jaki słyszałem, wcześniej nagrali jeszcze jedną płytę, ale jakoś przeszła bez echa. Zachęciło mnie do sięgnięcia po ten materiał piękna okładka, którą możecie zobaczyć powyżej. Sama muzyka też OK, jednak rewelacji niestety żadnej nie ma. Muzycy Ansur sami o sobie piszą, że ich muzyka jest Progressive / Metal / Psychedelic i coś w tym nawet jest. Mają zapędy do mieszania różnych stylistyk, czasem zabrzmi to jak prog-rock, czasem pojadą pod Atheist, ale trochę za dużo tu wciąż banalnych melodii. Ale posłuchać można.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

Re: Ansur - An Exercise In Depth Of Field

12-08-2008, 13:36

zespół tak w ogóle zaczynał od klasycznego black - debiut był OK - ale bez szczególnej podniety
http://www.masterful-magazine.com/recen ... je&id=1714
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

12-08-2008, 15:18

okladka faktycznie intrygujaca, tylko ta ziemia w srodku troche psuje efekt ;)
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Wódz 10
rasowy masterfulowicz

13-08-2008, 13:16

Olo pisze:zespół tak w ogóle zaczynał od klasycznego black - debiut był OK - ale bez szczególnej podniety
http://www.masterful-magazine.com/recen ... je&id=1714
Z tego co pamiętam, to jechali nieco pod Rebel Extravaganza...
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

18-08-2008, 15:32

Sprobowalem kiedys probek na myspace i jakos tak srednio mnie do tego ciagnie. Ot takie wywijasy na gitarze. Wokal kompletnie mnie nie przekonuje. Z podobnie progresywnych rzeczy, ale z klimatem, polecam zaznajomic sie z Canvas Solaris - bardzo ladne gitarowe pasaze, dodatkowo bez wokali. W tym roku ponoc maja wydac (badz wydali - nie sprawdzalem) nowy album.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Wódz 10
rasowy masterfulowicz

Re:

18-08-2008, 16:05

Skaut_Kwatermaster pisze:Sprobowalem kiedys probek na myspace i jakos tak srednio mnie do tego ciagnie. Ot takie wywijasy na gitarze. Wokal kompletnie mnie nie przekonuje. Z podobnie progresywnych rzeczy, ale z klimatem, polecam zaznajomic sie z Canvas Solaris - bardzo ladne gitarowe pasaze, dodatkowo bez wokali. W tym roku ponoc maja wydac (badz wydali - nie sprawdzalem) nowy album.
Chyba wydali.
Mam ich dwa pierwsze albumy. Solidne granie.
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
ODPOWIEDZ