METALLICA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Re: Nowa METALLICA
Dosc nudnawy ten kawalek, choc i tak muzycznie daje jakas nadzieje, ze moze trafia sie poprawne utwory. Ale zawodzenia Hetfielda-tragizm
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
nie no, nie jest zle, w porownaniu z St. Anger to jest zajebiscie. ale wokal faktycznie taki se, zwlaszcza jak tak wyje. zreszta zawsze tego nienawidzilem, na S&M jest apogeum tego wiejskiego stylu spiewania
ale solowki sa nuuuuuuuuuudneeeeeeeeeeeeeeeeee
ale solowki sa nuuuuuuuuuudneeeeeeeeeeeeeeeeee
this is a land of wolves now
-
Pelson
- rasowy masterfulowicz
OK, to teraz jeszcze z kilkadziesąt takich riffów jak ten z 5.49-5.55 i zaczne myśleć, że to może być dobry album. Bo jak na razie to jedyny fragment, który zwrócił moją uwagę.
-
Mort
- rasowy masterfulowicz
ja tez kupie ale na razie nastawiam sie na "polska wersje" za 26 zl chyba, ze "The Day That Never Comes" mnie podnieci( pod koniec miesiaca bedzie go puszczac na Viva Polska) to kupie sobie wersje z bookletem z tekstami.jester pisze:eryjnie to dopiero teraz zaczynam mieć ciśnienie na tą płytę, jeśli tylko utrzymają poziom Cyanide kupię cd.
I AM MORBID
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Ależ wyłazi bieda tego tu jak się zaraz później włączy "Possessed" VENOM.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Riven
- Kontakt:
Predzej przy At War With Satan czy Resurrection (nie chce popadac w banal i przytaczac Black Metal)
swoja droga, nadal nie 'zrozumialem' Possessed. nie wiem czy chce mi sie jeszcze z tym meczyc, ale tak jak kocham wczesny Venom, tak tego albumu przegryzc nie moge
swoja droga, nadal nie 'zrozumialem' Possessed. nie wiem czy chce mi sie jeszcze z tym meczyc, ale tak jak kocham wczesny Venom, tak tego albumu przegryzc nie moge
- Gore_Obsessed
Akurat w przerwie "Possessed" tego posłuchałem stąd porównanie.
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
otwierający riff nawet niezły, ale potem jest 'cool bass line' i wyłazi cała wieś obecnej Metalliki - gdzieś w środku jest jeszcze niezły riff w stylu z "And justice for all", ale ogólnie kawałek to dla mnie osobiście jakiś kiepski eksperyment na wplecenie trochę starego ducha w ich współczesny stylMort pisze: soundboard quality Cyanide:
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Riven
- Kontakt:
- Gotharus
- postuje jak opętany!
Posłuchałem kilka razy i stwierdzam że nie jest żle. Reweli nie ma, ale jest dobrze. Miejscami nawet bardzo dobrze. Przede wszystkim podobają mi sie riffy, miejscami, ten song brzmi klasycznie. Chodzi mi tutaj np o, bodajze, trzeci riff, czy fragment po solówce, z ta gra na dwa głosy. Szkoda ze nie pociagneli tego motywu dalej. Podoba mi sie rowniez gdy gitara w pewnych fragmentach ladnie idzie z melodia, ktora wyspiewuje James. Oczywiscie, nie mam tu na mysli ze James spiewa dobrze, bo tutaj jest bieda. na płycie jednak ten element powinien brzmiec ok. Solo tez calkiem spoko, mam tylko nadzieje że w innych kawałkach będzie mniej kaczki.
Mam takie lekkie wrażenie, że Kirk próbuje kaczką, nadrobic swoje braki, co przy takim stazu grania jest fest dziwne.
Podoba mi sie równiez parta bębnów, jak na Larsa to jest moiim zdaniem bardzo dobrze.
Ogólnie numer na plus, rokuje na całkiem dobry album.
Mam takie lekkie wrażenie, że Kirk próbuje kaczką, nadrobic swoje braki, co przy takim stazu grania jest fest dziwne.
Podoba mi sie równiez parta bębnów, jak na Larsa to jest moiim zdaniem bardzo dobrze.
Ogólnie numer na plus, rokuje na całkiem dobry album.
- Riven
- Kontakt:
no wlasnie ja nie rozumiem dlaczego Kirk nie umie skomponowac jakiejs fajnej solowki. tzn. przynajmniej w tym utworze to jest po prostu uaauauauauauaua, jakis zjazd po pentatonice i huj... tyle pamietam. Zreszta na palcach jednej reki moge wymienic naprawde porzadne leady jego autorstwa. Blackened, Call of Cthulhu (no tutaj jest zajebiscie), Welcome Home (melodia na poczatku - piekna!) i ee.. no nie wiem ;D
- Gotharus
- postuje jak opętany!
Nie no, Kirk miał kiedys wiecej dobry solówek, pierwsze płyty Metalliki pod tym względem nie były złe. Swoją drogą, wyczytalem gdzies kiedys, ze Kirkowi z solówkami kiedys zajebiscie pomagał Burton, szczegółnie na Ride, nie pamietam niestety zadnych szczegółów. Mnie to wkurwia jeszcze u niego to nagminne uzywanie kaczki, no i oczywiscie to, ze chlopaczyna nie potrafi juz odegrac niektorych solówek, ciagle sie myli.
- Riven
- Kontakt:
kaczka fajna rzecz, zwlaszcza do flazoletow, ale jak sie ja naciska jak pompke do materaca, to tak to brzmi...
- Gotharus
- postuje jak opętany!
Może i fajna, w przypadku Kirka chodzi o to, że co za dużo, to niezdrowo.
- Gore_Obsessed
Ogólnie jest w narodzie świadomość, że lepiej włączyć jakąkolwiek płytę MOTORHEAD niż czekać na nowy album METALLIKI?
;)
;)
-
Heretyk
- mistrz forumowej ceremonii
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
powiem tak nowy kawałek Metaliki kiszka straszna, tyle w temacie
In a world of compromise...some don't
-
karolw
- świeżak
A czy w ogole wiadomo, co Metallica teraz nagra?Gore_Obsessed pisze:Ogólnie jest w narodzie świadomość, że lepiej włączyć jakąkolwiek płytę MOTORHEAD niż czekać na nowy album METALLIKI?
W zasadzie nie wiadomo. Do 4. plyty grali sobie thrash, potem Black Album, tego krazka ja nie potrafie zdefiniowac, jakies takie balladki, dzieki ktorym teraz na Metallice chodzi sie calymi rodzinami wlacznie z dziadkami, potem ludzie mowia, ze 2 gowniane plyty Load i Reload (tych nie znam), a potem hard roczek.
A teraz co bedzie? Moze rock psychodeliczny, beda grac covery Rolling Stones, a moze wielki powrot do korzeni, bedzie thrash?
Chuj ich znajet. 20. tego miesiaca ide na ich koncert, obaczym czym sie teraz chlopaki reklamuja.
- Maleficio
- Kontakt:
-
Some serious shit?
- postuje jak opętany!
może pójdą pod Deathspell omega połaczonym z Shining i doskonałym rockiem prosto z Load?