KAWIR
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: KAWIR
przyznam szczerze;nie wiem.od ponad tygodnia leci non stop Rotting Christ,Necromantia,Septic Flesh,Swan Chrsity,Varathron,Kawir,a to przecież tylko te bardziej znane zespoły..wciąz np.nie znam takiego Legion Of Doom, Naer Mataron i innych bardziej undergroundowych wyziewów..Morph pisze:Co Cię tak na grecką scenę wzięło :>?
takl czy siak Grecja rządzi u mnie w ostatnich dniach niepodzielnie..
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Ostatnia płyta wybitnie mi nie weszła (odsprzedam, digi 30 zł ) Najlepsza jest chyba ich 2 cd.
A ogolnie z Greckiej sceny najbardziej ludzie Nocternity.
A ogolnie z Greckiej sceny najbardziej ludzie Nocternity.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
A dlaczego Nocternity są bardziej człowiekami od innych?Nif pisze: A ogolnie z Greckiej sceny najbardziej ludzie Nocternity.
Give birth to something dead
Give birth to something old
- boroowa
- weteran forumowych bitew
w sumie nic nie stracileś... to pierwsze to jakieś joke-band, drugie norge-wannabievulture pisze:wciąz np.nie znam takiego Legion Of Doom, Naer Mataron i innych bardziej undergroundowych wyziewów..
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
taa?słyszałem o mocno prawicowych sympatiach tych pierwszych ( muzyka jest mi obca) a jeśli chodzi o drugi band to poza imagem ala pisanka i jakimś newsem że ktoś z Ved Buens Ende coś tam u nich robił (chyba puścili cover norwegów) to również nic więcej na dzien dzisiejszy powiedzieć nie mogę...boroowa pisze:w sumie nic nie stracileś... to pierwsze to jakieś joke-band, drugie norge-wannabievulture pisze:wciąz np.nie znam takiego Legion Of Doom, Naer Mataron i innych bardziej undergroundowych wyziewów..
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Nawet Nordvargr im pomagał, ale nie mogę się do ich nowszych płyt przekonać właśnie za tą niewytłumaczalną obsesję na punkcie północnego BM. W ogóle nie rozumiem jak zespoły z Grecji mogą śpiewać i wyć o runach i Ragnaroku. Aha, stary Naer Mataron OK.vulture pisze:taa?słyszałem o mocno prawicowych sympatiach tych pierwszych ( muzyka jest mi obca) a jeśli chodzi o drugi band to poza imagem ala pisanka i jakimś newsem że ktoś z Ved Buens Ende coś tam u nich robił (chyba puścili cover norwegów) to również nic więcej na dzien dzisiejszy powiedzieć nie mogę...boroowa pisze:w sumie nic nie stracileś... to pierwsze to jakieś joke-band, drugie norge-wannabievulture pisze:wciąz np.nie znam takiego Legion Of Doom, Naer Mataron i innych bardziej undergroundowych wyziewów..
Give birth to something dead
- boroowa
no cóż, jak dla mnie mogliby wyśpiewać cały "Kaptał" Karola Marksa; co z tego, kiedy muzyka jets chujowatavulture pisze:taa?słyszałem o mocno prawicowych sympatiach tych pierwszych
I'll give you black sensations up and down your spine
Vicotnik, Czral i Apollyon ponagrywali jakieś gościnne wokale i sola na ich przedostatniej płycie.vulture pisze:[qujeśli chodzi o drugi band to poza imagem ala pisanka i jakimś newsem że ktoś z Ved Buens Ende coś tam u nich robił (chyba puścili cover norwegów) to również nic więcej na dzien dzisiejszy powiedzieć nie mogę...
To akurat żadna tajemnica nie jest. Poza tym nie marnuj czasu. Lepiej sprawdź np. (stary) Nergal, Lemegethon, Disharmony. Nie są to może nagrania z najwyższej półki, ale swój urok mają. Poza tym Agatus czy Deviser były całkiem niezłe.vulture pisze:taa?słyszałem o mocno prawicowych sympatiach tych pierwszychboroowa pisze:w sumie nic nie stracileś... to pierwsze to jakieś joke-band, drugie norge-wannabievulture pisze:wciąz np.nie znam takiego Legion Of Doom, Naer Mataron i innych bardziej undergroundowych wyziewów..
-
legion of doom to porażka.
- TORTURER
- w mackach Zła
Najlepsze co nagrali to 7'ep "Eumenides",notabene okładke ktorej ma Vulture w avatarze,z pozniejsze to tylko słyszałem "Epoptia: i "to the kawirs",ale nie było to nic nadzwyczajnego,taka kopia starego Varathron,monotonne to i jakies kwadratowe takie...ale jak juz pisałem,epka "Eumenides" zajebista!
Death Dwells in Love
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Z każdą płytą idzie im coraz lepiej, na To Uranvs zaprezentowali świetny kop po uszach, a Titanomaxia jest jeszcze brutalniejszym obliczem. Warto posłuchać na dobrym sprzęcie, bo MCD brzmi wspaniale. Co do klipu z garami to jestem zaskoczony, że Bornyhake, który napierdala w Enoid i zdaje się ma kolosalnie wielkie zestawy perkusyjne i je odpowiednio wykorzystuje, tutaj tłucze jeden bęben, nie znam się, więc może ktoś bardziej kompetentny sie wypowie?
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.