Riven pisze: ale spoko, to jest elastyczne kryterium, wystarczy, ze uwielbiasz slayer - tak na dobry poczatek
METALLICA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Adrian696
- zahartowany metalizator
Re: Nowa METALLICA
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Gotharus
- postuje jak opętany!
tak lekko poza tematem, brzmienie której płyty Slayer najbardziej przypadło wam do gustu? Ostatnio posłuchałem Sobie Divine i chyba to właśnie brzmenie tego albumu lubię najbardziej
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
RIB, SOH, SITA, GHUA
DI tez ma bardzo fajne brzmienie - niezbyt dobre technicznie, ale cholernie klimatyczne
zreszta, jak juz wiele razy pisalem, przy plytach TEGO formatu, kazde brzmienie bedzie zajebiste. takie Hell Awaits brzmi niby cienko, a wyobrazacie sobie At dawn they sleep z jakims 'obiektywnie' lepszym soundem? bzdura. Brzmienie to integralny element plyty, na klasycznych plytach praktycznie zawsze jest zajebiste
DI tez ma bardzo fajne brzmienie - niezbyt dobre technicznie, ale cholernie klimatyczne
zreszta, jak juz wiele razy pisalem, przy plytach TEGO formatu, kazde brzmienie bedzie zajebiste. takie Hell Awaits brzmi niby cienko, a wyobrazacie sobie At dawn they sleep z jakims 'obiektywnie' lepszym soundem? bzdura. Brzmienie to integralny element plyty, na klasycznych plytach praktycznie zawsze jest zajebiste
this is a land of wolves now
- Brzachwo Wój
- w mackach Zła
eee, głupi jesteś?twoja_stara_trotzky pisze: Thin Lizzy czy inny buraczany zespół.
Tak w temacie - blisko 75 minut takiego jebania jest niestrawne. I to nieszczęsne "brmbdbdrmbmdrrrryeeeeeeeeeeeeeeeeeaaah"
Hetfielda, no ja jebie, ta maniera jest niestrawna - strasznie męczy uszy. Myślałem już, że chłop podaruje sobie kiedyś te zabawne stęki. Płyta jak na zespół, który wyciera się po scenach blisko 30 lat byłaby naprawdę niezła, gdyby ją skrócić i zatrudnić wokalistę.
Ludwiku Dorn i Sabo, nie idźcie tą drogą !!!
- Riven
- Kontakt:
prawie ze wszystkim sie zgadzam, poza tym, ze nie rozumiem jak po 30 latach grania mozna grac tak kiepsko jak Lars (co slychac glownie na koncertach).
- Brzachwo Wój
- w mackach Zła
- Riven
- Kontakt:
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Przeczytałeś chyba tamtą recenzję bardzo pobieżnieBrzachwo Wój pisze:eee, głupi jesteś?twoja_stara_trotzky pisze: Thin Lizzy czy inny buraczany zespół.
Yare Yare Daze
- Brzachwo Wój
- w mackach Zła
myślę, że byłem jedną z nielicznych osób, która czytając post Trockiego obśmiała się jak norka... chciałem się zrewanżować czymś równie absurdalnym, taka ironija, znaczy dżołk
myślę, że Trocki zrozumie
myślę, że Trocki zrozumie
- Brzachwo Wój
- w mackach Zła
no ja też mam czasem taką minę jak klocka sadzęRiven pisze:mine ma jakby bardzoooo chcial
- Riven
- Kontakt:
do tego da sie nawet znalezc pewne analogie w brzmieniu perkusji Larsa 
- Adrian696
- zahartowany metalizator
a chcecie sie obaj założyć, że banda znafców wybierze go w podsumowaniach do TOP5 na perkusiste roku

Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Riven
- Kontakt:
w takich podsumowaniach to on generalnie zawsze byl wysoko 
pewnie za niesamowita gre w Nothing Else Matters
- Gotharus
- postuje jak opętany!
Miny takie jebie juz od czasów kill em allRiven pisze:mine ma jakby bardzoooo chcial
- Riven
- Kontakt:
jak robil je na AJFA to nie ma problemu, gorzej jak sie tak wysila grajac jakies prostackie partie
- Gotharus
- postuje jak opętany!
Faktem jest że na St. Anger, która swoją droga nie byłą jakimś wielkim gównem, popisał sie o wiele bardziej. Na nowej dobrze zagrał w dwóch, moze w trzech kawałkach. Reszta jest przecietna. Ale jebac to, Hetfield się w końcu przebudził, riffy są pierwsza klasa.
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Riven pisze:w takich podsumowaniach to on generalnie zawsze byl wysoko
przypomniał mi się tytuł utworu pewnego amerykańskiego zespołu, przy okazji coveru Metalliki: "I Dream of Lars Ulrich Being Thrown Through the Bus Window instead of My Master Mystikall Kliff Burton"
- Saymoon
- zaczyna szaleć
??????????Gotharus pisze:Faktem jest że na St. Anger, która swoją droga nie byłą jakimś wielkim gównem
Jeśli to coś wymęczone w bólach nie było WIELKIM GÓWNEM, to ........co nim jest?
"Jadą chłopcy z gitarami, będą walczyć z wiatrakami"
- Gotharus
- postuje jak opętany!
No na moje nie był.
- Saymoon
- zaczyna szaleć
Słucham od dwóch dni nowej Mety i w przeważającej części sprawia wrażenie wymuszonej i robionej na siłę. Jest jednak kilka patentów, które dają do zrozumienia, jak GENIALNY to band niegdyś był...
"Jadą chłopcy z gitarami, będą walczyć z wiatrakami"