Zero "mrocznych inkantacji", zero wiejskiego mistycyzmu, zero lasu, zero wesołego r'n'r, zero p2p2. Tylko zimne, surowe morderstwo.jester pisze: ...bo jest wyjątkowo sucha, wypolerowana (tak, tak!) jak na Darkthrone, ma coś z "Rebel Extravagazna", jest bardzo transowa, do tego najlepsze wokale Nocturno Culto w historii, kopalnia stanowczych, wżynających się w łeb riffów z "Command" czy "Weakling Avenger" i jeden przepiękny z "Wreak". Największa dzicz jest jednak wtedy, gdy te dwa pierwsze rozpędzają się ze średniego tempa do średnio-szybkiego przy odgrywaniu głównych tematów - ten moment ZABIJA. Doceniłem ją dopiero po 3 latach od wyjścia i od tego czasu to chyba moja ulubiona pozycja z ich dyskografii, nawet chyba przed ABITNS. Zupełnie nie rozumiem, dlaczego uważa się ją za najgorszą płytę Darkthrone.
DARKTHRONE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Re: DARKTHRONE - DARK THRONES AND BLACK FLAGS -
Pozwolę sobie zacytować samego siebie w tej materii:
Yare Yare Daze
- ultravox
- zahartowany metalizator
To jedna z moich ulubionych płyt w ogóle i nie ma znaczenia co tam sobie ktoś uważa.Gore_Obsessed pisze:Ostatnio doszedłem do wniosku, że najbardziej mi odpowiada (chyba wręcz jako jedyna mi odpowiada) "Plaguewielder". Pytanie się nasuwa dlaczego uważana za najgorszą jest ona.
- twoja_stara_trotzky
hehehe, a jak wszyscy jebali, jak się ukazała
a mi się od początku podobała - chociaż oczywiście przesadzacie, bo arcydzieło to to nie jest.

a mi się od początku podobała - chociaż oczywiście przesadzacie, bo arcydzieło to to nie jest.
- Skaut
a o Satyricon zapomniał?vulture pisze:Darkthrone's new album is complete and are currently being mastered. Releasedate for this album is end October
na nic już w tym roku tak nie czekam..
Coś tam było! Człowiek!
-
- weteran forumowych bitew
obyś szczezł za takie porównania....
- Skaut
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Re:
Stary jest wiec pewnie juz nie pamieta co mu sie podobalo tydzien temu...Skaut_Kwatermaster pisze:spokojnie bo Ci żyłka pęknie...kakademona pisze:obyś szczezł za takie porównania....
ale faktycznie racja, to z Satyricon powinno się wiązać większe oczekiwania...
Z tego co pamiętam to właśnie Ty marudziłeś najbardziej na nowe oblicze Fenriza i spółki, więc o co kaman?

- TORTURER
- w mackach Zła
Zapomniał ktos o "Hate Them",według mnie dużo lepsza płyta od "Plaguewielder",to jest dopiero zimne surowe mordestwo,taki "Rust" to na pewno jeden z ich najlepszych numerów!..ale Plague.. tez mnóstwo ok;)jester pisze:Pozwolę sobie zacytować samego siebie w tej materii:
Zero "mrocznych inkantacji", zero wiejskiego mistycyzmu, zero lasu, zero wesołego r'n'r, zero p2p2. Tylko zimne, surowe morderstwo.jester pisze: ...bo jest wyjątkowo sucha, wypolerowana (tak, tak!) jak na Darkthrone, ma coś z "Rebel Extravagazna", jest bardzo transowa, do tego najlepsze wokale Nocturno Culto w historii, kopalnia stanowczych, wżynających się w łeb riffów z "Command" czy "Weakling Avenger" i jeden przepiękny z "Wreak". Największa dzicz jest jednak wtedy, gdy te dwa pierwsze rozpędzają się ze średniego tempa do średnio-szybkiego przy odgrywaniu głównych tematów - ten moment ZABIJA. Doceniłem ją dopiero po 3 latach od wyjścia i od tego czasu to chyba moja ulubiona pozycja z ich dyskografii, nawet chyba przed ABITNS. Zupełnie nie rozumiem, dlaczego uważa się ją za najgorszą płytę Darkthrone.
Death Dwells in Love
-
bardzo dobra płyta, czy lepsza nie wiem, trudno ocenić...zresztą jak dla mnie, oni słabej płyty nie nagrali, każda to mimimum jakieś 7/10TORTURER pisze: Zapomniał ktos o "Hate Them",według mnie dużo lepsza płyta od "Plaguewielder",to jest dopiero zimne surowe mordestwo,taki "Rust" to na pewno jeden z ich najlepszych numerów!..ale Plague.. tez mnóstwo ok;)
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Niestety nie mogę przekonać się do Ravishing Grimness. Wieje nudą, chyba najsłabszy album moim zdaniem, zaraz za Plaguewielder, który ma ze 3 zajebiste momenty i niestety na tym koniec.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
"Ravishing Grimness" jest zajebistą płytą.
- twoja_stara_trotzky
najsłabszy darkthronevomit pisze:"Ravishing Grimness" jest zajebistą płytą.
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
z tego co pamietam słaba to płytka był, i nie spodobała mi się z późniejszego okresu rozdaje "Hate Them"
In a world of compromise...some don't
- Sebol
- zaczyna szaleć
Fanem tego bandu nigdy wielkim nie bylem, ale tu sie z kolega trozkim zgadam zdecydowanie.twoja_stara_trotzky pisze:najsłabszy darkthronevomit pisze:"Ravishing Grimness" jest zajebistą płytą.
TAK.Cenię bardziej od np.Hate Them (początek wykurwisty poźniej nuda) a nawet Panzerfaust ( i tutaj juz wieje herezją)vomit pisze:"Ravishing Grimness" jest zajebistą płytą.

-
- postuje jak opętany!
A ja sobie ostatnio odświeżyłem "Total Death" i jest nieźle, naprawdę nieźle.
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Earth's Last Picture to jeden z najlepszych utworow Darkthrone.
WORLD WITHOUT END
przezajebisty tekst by Garm, zajebisty wokal i jeszcze rip off z Celtic Frost. czego chciec wiecej?
WORLD WITHOUT END
przezajebisty tekst by Garm, zajebisty wokal i jeszcze rip off z Celtic Frost. czego chciec wiecej?

this is a land of wolves now
- hcpig
Bo za dużo rip-off's Hellhammah. Ja praktycznie nie przepadam za UAFM i TH, a w miarę upływu czasu nawet SY leci mi na łeb, na szyję.vulture pisze: a nawet Panzerfaust ( i tutaj juz wieje herezją)
Yare Yare Daze
- twoja_stara_trotzky
MATKO BOSKA!!!!!!!!!!jester pisze:Bo za dużo rip-off's Hellhammah. Ja praktycznie nie przepadam za UAFM i THvulture pisze: a nawet Panzerfaust ( i tutaj juz wieje herezją)
no akurat płyty nr. 3 i 4 KOCHAM BEZGRANICZNIE.
Ale do Panzerfaust do dzis sie do konca nie przekonałem.
Ale do Panzerfaust do dzis sie do konca nie przekonałem.