Skąd to info?Mort pisze:do tematu: krażek już pokrył sie w Polsce platyną
METALLICA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Gotharus
- postuje jak opętany!
Re: Nowa METALLICA
-
Mort
- rasowy masterfulowicz
z onetu
Jestem o kilka przesłuchań mądrzejszy. Chłopaki nagrali wspaniały album. The Day That Never Comes i All Nightmare Long to przyszłe klasyki.
Jestem o kilka przesłuchań mądrzejszy. Chłopaki nagrali wspaniały album. The Day That Never Comes i All Nightmare Long to przyszłe klasyki.
I AM MORBID
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
W tym temacie naprawdę mądrze prawisz, dodaj jeszcze do tego zestawu otwieracz i będzie git
BTW masz już oryginał więc powiedz mi jedną rzecz - dziś w muzycznym dodatku do "Dziennika" jest art o Metallice i figuruje w nim zdjęcie zespołu strasznie stylizowane na metalowe retro - skóry, czarno-białe kolory, takie oczko dla katankowców - czy cała sesja zdjęciowa jest taka?
BTW masz już oryginał więc powiedz mi jedną rzecz - dziś w muzycznym dodatku do "Dziennika" jest art o Metallice i figuruje w nim zdjęcie zespołu strasznie stylizowane na metalowe retro - skóry, czarno-białe kolory, takie oczko dla katankowców - czy cała sesja zdjęciowa jest taka?
Yare Yare Daze
-
Mort
- rasowy masterfulowicz
Jest po jednym zdjęciu każdego z muzyków, wszystkie w ciemnej tonacji, grajkowie ubrani na czarno( skórzane kórtki) stoją pod murem.
I AM MORBID
- hcpig
Patrzę do gazety i faktycznie to są cztery pozlepiane fotki każdego z członków. To retro ma być rozumiem szalenie sugestywne. Sesja do L była dużo lepsza zresztą.
Yare Yare Daze
- twoja_stara_trotzky
generalnie to słaba ta płyta jednak.
-
arise
- zaczyna szaleć
Każdy ma swoje zdanie, dla mnie jest dobra płytą, jednak na kolana nie rzuca.twoja_stara_trotzky pisze:generalnie to słaba ta płyta jednak.
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
a mnie się ten album podoba.jak zawsze pełno komentarzy malkontentów,ktorym żadne nowe dźwięki M. sie nie spodobają...dla mnie to dziwne,taka pisanina "nie,bo nie".zero obiektywizmu tylko jakieś emocjonalne zawodzenia i wołanie na puszczy.chuj kurwa z tym.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- twoja_stara_trotzky
a ja odwrotnie, jak zawsze ich broniłem - i po Load i po St Anger, tak teraz muszę ich zjebać 
- Skaut
-
MANOWAR
- postuje jak opętany!
najlepsza płyta metalliki od czasów czarnego albumu czyli od 17 lat i tyle w temacie, jak dla mnie 7,5/10 
-
absinthe_patriote
- postuje jak opętany!
Najsłabszy, chyba po raz pierwszy tak przecietny materiał tego nieprzeciętnego zespołu.
Sporo obciachu(norma przekroczona), masa ogranych patentów, powrót do przeszłości i metalowczykowania nieudany. Nie tędy droga.
Sporo obciachu(norma przekroczona), masa ogranych patentów, powrót do przeszłości i metalowczykowania nieudany. Nie tędy droga.
- hcpig
Też bym wolał kapelusze, jeansy i długie wąsy, ale i tak jest bardzo dobrze. Nie jest to poziom L/R, ale trudno. Jedyny obciach to jak dla mnie te wymowne zdjęcia, ich kontekst. To jest dopiero lipa.absinthe_patriote pisze:powrót do przeszłości i metalowczykowania nieudany
Yare Yare Daze
- Blackscrew
- starszy świeżak
- Kontakt:
Dobra, ostatecznie oceniam na 6.5 na 10. AudioCD brzmi lepiej jak 128kbps rip. Jest OK, do posłuchania w samochodzie podczas jazdy.
- 4m
- weteran forumowych bitew
No ja nie wiem co napisać. Ze mną to jest chyba tak, że cokolwiek Metallica nagra to mi się to będzie podobało. Nawet ten kawałek, który wcześniej solo tu zjechałem w kontekście całości po prostu siedzi i nie razi. Jak na prawdziwego polaka katolika przystało lubię melodie, które znam. Lubię dopóki mi się nie znudzą, a jeżeli Death Magnetic mi się podoba to znaczy, że jeszcze się nie znudziły. Jest jednak coś znacznie gorszego - Unforgiven III. To co się dzieje od 2:25... Jezu drogi, toż to czysty Starless z Red Karmazynowego Króla!
Jeszcze lepiej to słychać od 3:54, te tła, głos i potem ta brzdękająca gitara na tle "forgive me". Potem grają coś innego, ale muszę przyznać, że szczęka mi opadła. Wydawało mi się, że chłopaki już niczym nie będa w stanie mnie zaskoczyć. Prawdę o całości ujawnię za kilka dni (albo i nie
).
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- hcpig
To akurat jest pod "My Friend Of Misery" raczej, ale zaraz się zweryfikuje U3 i pod kątem K(omitetu) C(entralnego).4m pisze: potem ta brzdękająca gitara na tle "forgive me".
Yare Yare Daze
- 4m
Przepraszam, czy jest jakiś autorytet obecny na forum?jester pisze:To akurat jest pod "My Friend Of Misery" raczej, ale zaraz się zweryfikuje U3 i pod kątem K(omitetu) C(entralnego).4m pisze: potem ta brzdękająca gitara na tle "forgive me".
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- hcpig
Nawet JPII i Bartoszewski Ci nie pomogą, Twoje skojarzenie jest bardzo luźne 
Siedzę i próbuje dopasować to "How can I be lost" do "Sundown dazzling day" i ni chuchu
Siedzę i próbuje dopasować to "How can I be lost" do "Sundown dazzling day" i ni chuchu
Yare Yare Daze
- 4m
Dobrze idzieszjester pisze:Nawet JPII i Bartoszewski Ci nie pomogą, Twoje skojarzenie jest bardzo luźne
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- hcpig
Naciągane to mocno, znam S na pamięć a bez Twojej teorii nawet bym tego ze sobą nie łączył
Co najwyżej nastrój
Ale smykowaty patent to żywcem "My Friend Of Misery"
Co najwyżej nastrój
Ale smykowaty patent to żywcem "My Friend Of Misery"
Yare Yare Daze