hehe wiedziałem, że sie odezwiesz po takiej rekomendacji, ale muszę Cię zawiesc, tam Current 93 praktycznie w ogole nie ma (no, oprocz tego jednego motywu ; ) )Riven pisze:o kurwa, no to zaraz slucham
INTRONAUT - Prehistoricisms [2008]
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: INTRONAUT - Prehistoricism [2008]
ale przeciez to zaden problem 
plyty i tak mialem posluchac bo ma przegenialna okladke. a, no, zapomnialbym - bo trocki kazal

plyty i tak mialem posluchac bo ma przegenialna okladke. a, no, zapomnialbym - bo trocki kazal

this is a land of wolves now
- grot
- weteran forumowych bitew
I padły słowa-klucze Mastodon i Neurosis 

- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Riven
- Kontakt:
Neurosis uwielbiam, Mastodon malo znam, bo nigdy nie zachecili mnie do glebszego poznania. Co teraz? 
Dobra, niebawem sam sie przekonam

Dobra, niebawem sam sie przekonam
this is a land of wolves now
- grot
Mastodon nie? Ogarnij się jakoś i posłuchaj Leviathan, dużo tracisz.
- O, czym się zajmuje?
- O, czym się zajmuje?
- MiśPushupek
- starszy świeżak
Płyta ma tytuł "Prehistoricisms" a nie "Prehistoricism".
i jest świetna. jak na Intornaut przystało
i jest świetna. jak na Intornaut przystało
- Triceratops
LOL a mi techno w stylu ProdigySineater pisze:Syfiasty hardcore w stylu Mastodon

W tytule plyty jest blad, to znak ze kolega twoja stara jedzie z mp3

ps.plyta roku w tych rejonach, nawet Kayo Dot i Guapo wysiada
woodpecker from space
- MiśPushupek
- starszy świeżak
toć to już wcześniej zauważyłem. a że płyty nie ma to chyba pisał.Triceratops pisze:W tytule plyty jest blad, to znak ze kolega twoja stara jedzie z mp3![]()
![]()
a bzdur o hardcore w stylu mastodon nawet nie chce mi się komentować
jedna z najbardziej zdumiewajacych i z pewnością najlepszych płyt tego roku.
To granie jest bardzo...świeże,z pewnością oryginalne,pełne jakiejś hipnotyzujacej mocy.Nie ma tu jakiegoś smętnego pierdolenia,nawet okazjonalnych wypełniaczy,za to tak wiele FANTASTYCZNYCH rzeczy rozgrywa sie na poziome melodii,pracy gitar,TOTALNEJ pracy perkusji i basu że to wszystko razem wzięte,poubierane w fantastyczne brzmienie aż zapiera dech w piersi.
wspomniane zostały pewne nazwy.uważam jednak że wraz z najnowszą płytą bohaterowie tego tematu zdali test muzycznej dojrzałosci na najwyższą notę i grają już w prawdziwej ekstraklasie.
nie potrzebuje już mastodon, mogę zapomnieć o rozczarowujacych (dla mnie) Ire Works czy Obzen.
nowymi BOGAMI są INTRONAUT
Praise The Lord
10/10
To granie jest bardzo...świeże,z pewnością oryginalne,pełne jakiejś hipnotyzujacej mocy.Nie ma tu jakiegoś smętnego pierdolenia,nawet okazjonalnych wypełniaczy,za to tak wiele FANTASTYCZNYCH rzeczy rozgrywa sie na poziome melodii,pracy gitar,TOTALNEJ pracy perkusji i basu że to wszystko razem wzięte,poubierane w fantastyczne brzmienie aż zapiera dech w piersi.
wspomniane zostały pewne nazwy.uważam jednak że wraz z najnowszą płytą bohaterowie tego tematu zdali test muzycznej dojrzałosci na najwyższą notę i grają już w prawdziwej ekstraklasie.
nie potrzebuje już mastodon, mogę zapomnieć o rozczarowujacych (dla mnie) Ire Works czy Obzen.
Praise The Lord
10/10
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
a daj spokójvulture pisze:...mogę zapomnieć o rozczarowujacych (dla mnie) Ire Works czy Obzen.
support music, not rumors
- twoja_stara_trotzky
no coś w ten deseń, chociaż z tym patosem to bym nie przesadzałvulture pisze:jedna z najbardziej zdumiewajacych i z pewnością najlepszych płyt tego roku.
Praise The Lord
10/10
- Rattlehead
no daj jeszcze głosvulture pisze:a WYPIERDALAJ
support music, not rumors
- grot
Zobaczymy co powiesz jak dokończą nową płytęvulture pisze:nie potrzebuje już mastodon,

- O, czym się zajmuje?
- O, czym się zajmuje?
- Maleficio
- Kontakt:
ej no teraz palnąłeś głupotę... wynalazki z Relapse są najświeższym powiewem w muzie metalowej od ponad 15 lat:) A z tym Zed Yago i Velvet Viper to jakiś żart ha ha...Sineater pisze:Nie chcę być stary. Najchętniej miałbym 17 czy 18 lat całe życie. Po prostu te nowe kapele wszystkie wyglądają tak samo i grają tak samo. To jakieś wynalazki a nie metal, nie ma uczuć, nie ma niczego. To fajna i oryginalna muzyka przez 10 min, później wejdzie inna nowinka i już nie będzie fajna. W odróżnieniu do Zed Yago, Armagedon, Velvet Viper, Sodom, Mourning czy Bolt Thrower. Wynalazki z Relapse (nawet jak nie wydaje ich Relapse) = shit (na czele z Mastodon)Drone pisze:Wszyscy młodzi, którzy chcą być starzy, pierdolą tak samo bez sensu.Sineater pisze:Posłuchałem na myspace. Syfiasty hardcore w stylu Mastodon. Wszystkie nowoczesne kapele grają tak samo; wracam do Sinister i Supreme Pain i do nowego/starego MCD Incantation.
A Mastodon to kult!!!
-
- postuje jak opętany!
1. Z Zed Yago to nie żart. Ta muzyka jest fajna i będzie fajna dalej. Cokolwiek by się w heavy metalu nie działo i tak za 10 czy 15 lat "From Over Yonder" to będzie pozycja świeża, przyjemna i aktualna. Tak jak np. "Battle Cry" Omen. A taka muzyka jaką tu się Trocki i jego podwładni jarają to ma datę ważności z rok maksymalnie. Potem inni faceci (połowa łysa, połowa emo) założą jakąś bardziej wynalazkową kapelę i już stara przestanie być w modzie.Maleficio pisze: ej no teraz palnąłeś głupotę... wynalazki z Relapse są najświeższym powiewem w muzie metalowej od ponad 15 lat:) A z tym Zed Yago i Velvet Viper to jakiś żart ha ha...
A Mastodon to kult!!!
2. Dla mnie Mastodon to po pierwsze - syf a po drugie - nawet nie metal (Oczywiście jedno nie wynika z drugiego i się nię łączy).
3. Chcesz powiewu świeżego powietrza z ostatnich 15 lat? Posłuchaj Gorguts, Immolation, Deeds Of Flesh, Repugnant, Deathevokation, Mithras albo Desaster

- twoja_stara_trotzky
nie no kurwa, Battle Cry zawsze aktualne... człowieku, lubię ten album, mam nawet CD, ale do kurwy nędzy, to jest skansen największy, muzeum figur woskowych...Sineater pisze: 1. Z Zed Yago to nie żart. Ta muzyka jest fajna i będzie fajna dalej. Cokolwiek by się w heavy metalu nie działo i tak za 10 czy 15 lat "From Over Yonder" to będzie pozycja świeża, przyjemna i aktualna. Tak jak np. "Battle Cry" Omen. A taka muzyka jaką tu się Trocki i jego podwładni jarają to ma datę ważności z rok maksymalnie. Potem inni faceci (połowa łysa, połowa emo) założą jakąś bardziej wynalazkową kapelę i już stara przestanie być w modzie.
i pewno dlatego gitarzysta Gorguts gra na nowej płycie Intronaut3. Chcesz powiewu świeżego powietrza z ostatnich 15 lat? Posłuchaj Gorguts, Immolation, Deeds Of Flesh, Repugnant, Deathevokation, Mithras albo DesasterChyba, że za wynalazki z Relapse uważasz Nile lub Incantation, Mythic czy Goreaphobia, wtedy się zgodzę: wynalazki z Relapse to najwyższy możliwy poziom.

- Adrian696
ROTFLSineater pisze: A taka muzyka jaką tu się Trocki i jego podwładni jarają to ma datę ważności z rok maksymalnie.
i to kocham w nastoletnich przygłupach - przypadkiem posłuchał u kumpla Immolation rok temu i poucza takich starych skurwieli jak ja, którzy Immolation słuchaja od Okrągłego StołuSineater pisze: Chcesz powiewu świeżego powietrza z ostatnich 15 lat? Posłuchaj Gorguts, Immolation, Deeds Of Flesh, Repugnant, Deathevokation, Mithras albo Desaster

Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
-
- postuje jak opętany!
Tak z ciekawości: Luc Lemay czy Steve Hurdle?twoja_stara_trotzky pisze: nie no kurwa, Battle Cry zawsze aktualne... człowieku, lubię ten album, mam nawet CD, ale do kurwy nędzy, to jest skansen największy, muzeum figur woskowych...
i pewno dlatego gitarzysta Gorguts gra na nowej płycie Intronaut![]()
![]()
![]()
Skansen? Nie do końca, to płyta z martwego, niemożliwego do odtworzenia dzisiaj gatunku ale dzisiaj kopie, prawdopodobnie, o wiele bardziej niż wtedy, kiedy wyszła. Jakie w tym jest uczucie, jaka w tym jest hmm... "fajność". Może i jest kicz czy tandeta momentami ale wszystko tam aż krzyczy "to jest zajebiste, bez dyskusji". A Mastodony? Może i artyści, wielcy muzycy czy wizjonerzy, ale ogólny wydźwięk takiej muzyki to "jesteśmy geje-emo". Z resztą zobaczymy na Hard Rocker Festiwal. Już za tydzień Omen w Polsce, aaarghh!
ps. Adrian, to co - nowe Immolation to niby nie jest powiew świeżego powietrza? Grał tak ktoś 20 lat temu? Dillinger Escape Plan lepszy, czy jak?
- twoja_stara_trotzky
Steve HurdleSineater pisze:Tak z ciekawości: Luc Lemay czy Steve Hurdle?twoja_stara_trotzky pisze: nie no kurwa, Battle Cry zawsze aktualne... człowieku, lubię ten album, mam nawet CD, ale do kurwy nędzy, to jest skansen największy, muzeum figur woskowych...
i pewno dlatego gitarzysta Gorguts gra na nowej płycie Intronaut![]()
![]()
![]()