METALLICA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: Nowa METALLICA
No, wreszcie slucham calosci. Wrazenia na biezaco:
That was just your life - swietny utwor. bardzo fajne riffy, niezly wokal, spojna kompozycja, bez nudy.
The end of the line - prawie tak dobrze jak wczesniej, dojebany rockowy riff
Broken, Beat and Scarred - niezle, bez rewelacji ale idzie posluchac
The Day that never comes - widzialem raz na youtube i nie mam zamiaru wiecej wracac do tej niesmacznej parodii One
All Nightmares Long - super poczatek, pare zajebistych riffow (np. na 6:44), ale calosc jakas taka rozjechana, przesadzona. TRAGICZNE solowki. chryste, Hammett jest tak nudny. Zero melodii, tylko to bezplciowe meczenie pentatoniki na crybaby. zieeef
Cyanide - zajebisty riff we wstepie, potem juz bez wiekszych rewelacji. wokal troche slabszy. solowka znowu nudna.
Unforgiven III - zaczyna sie tak sobie, ale potem jest niezle. na pewno lepszy niz drugi. generalnie bez zachwytu, wynudzil mnie.
The Judas Kiss - no no, fajne riffy, niezly wokal, generalnie ok, tylko znowu troche za duzo niepotrzebnych momentow. ale riffy w refrenie super. znow bezplciowa solowka, do tego zaglusza fajne partie gitary. ble.
Suicide and Redemption - fajny poczatek, w ogole wszystko fajne, ale jednak nuzy. fajnie, ze znowu robia instrumentalne kawalki, ale do Orion czy Call of Cthulhu to temu bardzo daleko. nie slucham do konca bo mi sie juz nie chce.
My Apocalypse - bardzo OK, ale na tym etapie jestem juz mocno zmeczony materialem i nie chce mi sie sluchac. gdyby byl na poczatku plyty, to pewnie podobalby mi sie duzo bardziej.
----
Generalnie jest naprawde niezle. 2 zajebiste utwory, 1 kompletnie nieudany i reszta z przeblyskami, ale meczaca na dluzsza mete. Werbel brzmi jakos strasznie sterylnie i sucho, solowki sa w wiekszosci do dupy. ogolem 6/10 - ale jak wybiore sobie fajne fragmenty, to jest mocne 8/10
That was just your life - swietny utwor. bardzo fajne riffy, niezly wokal, spojna kompozycja, bez nudy.
The end of the line - prawie tak dobrze jak wczesniej, dojebany rockowy riff
Broken, Beat and Scarred - niezle, bez rewelacji ale idzie posluchac
The Day that never comes - widzialem raz na youtube i nie mam zamiaru wiecej wracac do tej niesmacznej parodii One
All Nightmares Long - super poczatek, pare zajebistych riffow (np. na 6:44), ale calosc jakas taka rozjechana, przesadzona. TRAGICZNE solowki. chryste, Hammett jest tak nudny. Zero melodii, tylko to bezplciowe meczenie pentatoniki na crybaby. zieeef
Cyanide - zajebisty riff we wstepie, potem juz bez wiekszych rewelacji. wokal troche slabszy. solowka znowu nudna.
Unforgiven III - zaczyna sie tak sobie, ale potem jest niezle. na pewno lepszy niz drugi. generalnie bez zachwytu, wynudzil mnie.
The Judas Kiss - no no, fajne riffy, niezly wokal, generalnie ok, tylko znowu troche za duzo niepotrzebnych momentow. ale riffy w refrenie super. znow bezplciowa solowka, do tego zaglusza fajne partie gitary. ble.
Suicide and Redemption - fajny poczatek, w ogole wszystko fajne, ale jednak nuzy. fajnie, ze znowu robia instrumentalne kawalki, ale do Orion czy Call of Cthulhu to temu bardzo daleko. nie slucham do konca bo mi sie juz nie chce.
My Apocalypse - bardzo OK, ale na tym etapie jestem juz mocno zmeczony materialem i nie chce mi sie sluchac. gdyby byl na poczatku plyty, to pewnie podobalby mi sie duzo bardziej.
----
Generalnie jest naprawde niezle. 2 zajebiste utwory, 1 kompletnie nieudany i reszta z przeblyskami, ale meczaca na dluzsza mete. Werbel brzmi jakos strasznie sterylnie i sucho, solowki sa w wiekszosci do dupy. ogolem 6/10 - ale jak wybiore sobie fajne fragmenty, to jest mocne 8/10
this is a land of wolves now
-
Mort
- rasowy masterfulowicz
swietny numer, podoba mi sie bardziej niz One. Teledysk jest bardzo dobry.Riven pisze: The Day that never comes - widzialem raz na youtube i nie mam zamiaru wiecej wracac do tej niesmacznej parodii One
najlepszy instrumental obok "To Live is to Die"
miks i mastering materiału wywołał kontrowersje, wersja z Guitar Hero brzmi podobno lepiej, tutaj mozecie poczytac wiecej:
http://overkill.superhost.pl/news/goto.php?id=1403
I AM MORBID
- Riven
- Kontakt:
ale bluznisz...
taka mietka, ckliwa pioseneczka lepsza niz One? dobra, niewazne ;P
teledysk to juz w ogole bezdyskusyjne gowno- oni sobie chyba jaja robia z tej wojny
taka mietka, ckliwa pioseneczka lepsza niz One? dobra, niewazne ;P
teledysk to juz w ogole bezdyskusyjne gowno- oni sobie chyba jaja robia z tej wojny
- grot
- weteran forumowych bitew
Może i było, ale warto wiedzieć
http://ols.blox.pl/2008/09/Metallica-gr ... tu-CD.html
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Ciekawe tylko kto mi ładnie opakuje pliki w śliczne digi 
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- 4m
- weteran forumowych bitew
Niestety, ale to normalka od kilku lat, a Metallica DM jest jedną z tysięcy takich płyt. Takie są obecnie standardy produkcjigrot pisze:Może i było, ale warto wiedzieć
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
-
Mort
- rasowy masterfulowicz
było, pochwalę się, że już wkleiłem tutaj odpowiedni linkgrot pisze:Może i było, ale warto wiedzieć
I AM MORBID
- Blackscrew
- starszy świeżak
- Kontakt:
Gdyby wersja z GH3 trafiła na CD z miejsca dałbym albumowi 8+. A tak to jest ledwe 6... 
Różnica jest WYRAŹNA!
Różnica jest WYRAŹNA!
-
vomit
to jest rzeczywiście szczyt ;DIt's sad that you can hear a notable difference on a YouTube(!) video..."
- Riven
- Kontakt:
- Scaarph
- zahartowany metalizator
słyszałem jeden kawałek w tv. już chuj, że płyty nie kupię, ale jej nawet nie mam zamiaru słuchać w całości.
tak synku, to jest kupa.
tak synku, to jest kupa.
- hcpig
Nie kupa tylko dobry stuff. Zresztą reszta płyty nie ma z nim wiele wspólnego.
Yare Yare Daze
- Scaarph
jeden lubi szynkę, a drugi jak mu skarpety jebią 
ale poważnie, clip mnie odrzucił i nie mam zamiaru w najbliższej przyszłości tego słuchać. że reszta nie ma z clipem nic wspólnego? to po chuj robic video do niereprezentatywnego wałka? że bo marketing, promocja, radio, gawiedź, cokolwiek? nie moja wina. w czasie w którym mógłbym słuchać nowej metalliki posłucham sobie jakiejś hypothermi czy coś. lepiej dla mnie. pieniądze które wydałbym na tę płytę też spożytkuję w chuj lepiej. jak nie na jakąś lepszą płytę, to chociaż do macdonaldsa pójdę
ale poważnie, clip mnie odrzucił i nie mam zamiaru w najbliższej przyszłości tego słuchać. że reszta nie ma z clipem nic wspólnego? to po chuj robic video do niereprezentatywnego wałka? że bo marketing, promocja, radio, gawiedź, cokolwiek? nie moja wina. w czasie w którym mógłbym słuchać nowej metalliki posłucham sobie jakiejś hypothermi czy coś. lepiej dla mnie. pieniądze które wydałbym na tę płytę też spożytkuję w chuj lepiej. jak nie na jakąś lepszą płytę, to chociaż do macdonaldsa pójdę
- hcpig
Nie wiem po co, ale tak jestScaarph pisze: to po chuj robic video do niereprezentatywnego wałka?
No, zresztą teraz, po tych wałach z brzmieniem trochę nie ma sensu kupować tej płyty.
Yare Yare Daze
- Scaarph
wierz mi, że po tym co zobaczyłem w tv nie kupiłbym tej płyty nawet gdyby brzmienie było jak z transylvanian hunger hehe
- twoja_stara_trotzky
- Scaarph
taa widziałem to już. trafne (taka gierka słowna
)
-
Mort
- rasowy masterfulowicz
co za różnica, gdybyś nie wiedział, że wersja z GH brzmi lepiej w ogóle nie maiłbyś punktu zaczepnego jeżeli chodzi o brzmienie.jester pisze: No, zresztą teraz, po tych wałach z brzmieniem trochę nie ma sensu kupować tej płyty.
I AM MORBID
- Scaarph
gdyby babcia miała drucik to by radiem była 
różnica jest taka, że WIE że chujnia wyszła.
różnica jest taka, że WIE że chujnia wyszła.
- Riven
- Kontakt:
mialem dzis kupic, ale po tych akcjach z brzmieniem stwierdzilem, ze sobie daruje. ladnie ich popierdolilo