dokładnie. Nienawidze takich wydań z bonusowymi kawałkami, kawałkami koncertowymi itepe. Jak już kiedyś pisałem zazwyczaj jak słucham jakiegoś remastera, to takie kawałki omijam. Powód prosty - chce znać pierwotne intencje zespołu, a nie kolejne intencje wytworni, która wpycha takie rzeczy na siłe. Odnośnie digi - mówcie co chcecie, można o nie dbać, czyścić, polerować, chować do folii, ale i tak ryzyko uszkodzenia takiego wydania jest o piekło większe. Dlatego też wolę w 100% pudełkowe wydanie aniżeli digi (choć, trzeba przyznać, że taki "Monotheist" Celtic Frost albo "Volk" Laibach są bardzo ładnie wydane).Husar pisze:
Najwazniejsze, zeby to nie byl zjebany digipack, z napchanym do srodka remasteryzowanym szajsem, albo np. 2 lub 3 kawalkami koncertowymi. Ostatnio kupilem drozej Nunslaughter "Goat" 1 wyd. w pudelku, zeby tylko uniknac jebanego digipacka.
Czym się różni wróbel od zwłaszczy ? - pytania o I wydania
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
Coś tam było! Człowiek!
- Adrian696
- zahartowany metalizator
Re: Czym się różni wróbel od zwłaszczy ? - pytania o I wydania
no wiekszosc DIGi jest wydana po dziadowsku - to fakt - syf i malaria, a dodawanie książeczki chowanej w szpare która sie rozerwie po kilku miesiacach to bandytyzm!!! ale sa tez wyjatki - w 2004 roku Metal Blade Europe wydało 3 pierwsze SLAYER'y w wersjach DIGI - 6 paneli z grubego kartonu na których sa i teksty i zdjecia - daje rade - piekne wydanie!!!
a wszystkie dodatki sa OK - pod jednym warunkiem - że sa na osobnej płycie - ale takie wydanie to rzadkość, jedynie SLAYER - Christ Illusion wersja DIGI ma 2 płyty z których jestem zadowolony, a reszta to debilizm - 2 dodatkowe kawałki demo sa mi tak potrzebne jak sandały w zime
a wszystkie dodatki sa OK - pod jednym warunkiem - że sa na osobnej płycie - ale takie wydanie to rzadkość, jedynie SLAYER - Christ Illusion wersja DIGI ma 2 płyty z których jestem zadowolony, a reszta to debilizm - 2 dodatkowe kawałki demo sa mi tak potrzebne jak sandały w zime

Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
-
- postuje jak opętany!
Bonusy są fajne jeśli zespół wydał mało materiału (np. wznowienie Funebre) lub mało sensownego materiału (np. wznowienie Disgrace), kiedy reedycja jest po prostu kompilacją ciężko dostępnego stuffu, albo kiedy na drugim dysku jest cały koncert Motorhead. Zwykle są jednak tylko "wydłużaczem".
ps. a nie było tak, że wersja Seraphic z biała okładką była wydaniem na Amerykę, a wersja z żółtą i rózowym dyskiem to europejskie wydanie w dystrybucji Nuclear Blast, które wyszło w tym samym roku, a nie jakas późniejsza edycja?
ps. a nie było tak, że wersja Seraphic z biała okładką była wydaniem na Amerykę, a wersja z żółtą i rózowym dyskiem to europejskie wydanie w dystrybucji Nuclear Blast, które wyszło w tym samym roku, a nie jakas późniejsza edycja?
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Wie ktoś, którym wydaniem jest biały CD Samael - Worship Him?
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Z reguly choc nie zawsze RCD to byl Roadracer (oddzial Roadrunnera) a RO RoadrunnerMaria Konopnicka pisze:No właśnie. Czasami ktoś ma jakąś płytkę, a nie jest pewien czy to pierwsze wydanie, albo widzi na allegro jakieś pierwsze bicie za 857 zł, a nie jest pewien czy to przypadkiem nie grecki bootleg wydany na płycie pilśniowej. Czasami się takie dyskusje przewijają, w różnych tematach, a później się gubią i nie można znaleźć. Jak się przyjmie to będziemy mieli wszystko razem:
Zagaję dyskusję:
http://www.allegro.pl/item447330054_sep ... 1991r.html
Moje wydanie ma numer RCD-9328
Były dwie wersje? Może inna numeracja na Europę a inna na USA? U mnie napisane jest "Made in U.S.A"
woodpecker from space
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Sprzedawca/sprzedawczyni potwierzał, że ten biały Samael to oryginał. Zaintereoswało mnie, bo nigdy wcześniej nie widziałem.
- Maleficio
- Kontakt:
widocznie zażartowała/zażartował 

- Najprzewielebniejszy
na pewno to nie poerwsze klepanie bo ma na dysku znak dystrybutora - spv.So_It_Is_Done pisze:Sprzedawca/sprzedawczyni potwierzał, że ten biały Samael to oryginał. Zaintereoswało mnie, bo nigdy wcześniej nie widziałem.
tu masz dyskusje na teamt 1st pressa Worship him
;
http://masterful-magazine.com/forum/vie ... 11&start=0
-
- starszy świeżak
ktoś to wystawiał niedawno na Allegro i opisywał, że to jest drugie tłoczenie, ściśle limitowane (jakoś tak w każdym razie...)So_It_Is_Done pisze:Wie ktoś, którym wydaniem jest biały CD Samael - Worship Him?
-
- starszy świeżak
Mam taką płytkę Christ Agony:
http://allegro.pl/item455122606_christ_ ... danie.html
Czy to faktycznie pierwsze wydanie?
- Maleficio
- Kontakt:
nietrickster_g pisze:Mam taką płytkę Christ Agony:
-
- starszy świeżak
Mam jeszcze pytanko o split Emperor/Enslaved wydany przez Candlelight... Niektóre płytki wystawiane na Allegro mają na tylnej okładce biały prostokąt jakby na kod kreskowy, tak jak tutaj:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=458056533
a inne takiego miejsca nie mają...
wiecie może, która wersja była wydana wcześniej?
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=458056533
a inne takiego miejsca nie mają...
wiecie może, która wersja była wydana wcześniej?
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Czy istnieje kilka wersji Live in Leipzig ze starą okładką?
- Maleficio
- Kontakt:
takSo_It_Is_Done pisze:Czy istnieje kilka wersji Live in Leipzig ze starą okładką?
- Husar
- weteran forumowych bitew
Imperator "Eternal Might / Endless Sacrifice / Live '91" --> to zostalo wydane w nakladzie 500 kopii przez Apocalypse Prod? Bo na M.Archives nie ma o tym wzmianki. Fajnie to jest wydane??
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
- Maleficio
- Kontakt:
Wydanie jest do dupy, Mitloff mógł się postarać ale wiesz...koszta... Brzmienie jest zjebane też na maksa, ja mam te demówki na taśmach i brzmią o wiele lepiej niż na tym CD. Nie wiem skąd Mitek wziął te nagrania no, chyba, ze Bariel sam nie ma ich w lepszej jakości co się zdarza. A co do nakładu to mi się wydaję, ze więcej jest płyt wyprodukowanych.Husar pisze:Imperator "Eternal Might / Endless Sacrifice / Live '91" --> to zostalo wydane w nakladzie 500 kopii przez Apocalypse Prod? Bo na M.Archives nie ma o tym wzmianki. Fajnie to jest wydane??
- Husar
- weteran forumowych bitew
No to chujowo bo kupilem w ciemno. W sumie nie zaluje tak czy siak, bo chce miec na polce te demka. Koncertu nigdy nie slyszalem i juz zacieram rece z radosci. Dzieki za odpowiedz anyway. Sprawdz PMMaleficio pisze:Wydanie jest do dupy, Mitloff mógł się postarać ale wiesz...koszta... Brzmienie jest zjebane też na maksa, ja mam te demówki na taśmach i brzmią o wiele lepiej niż na tym CD. Nie wiem skąd Mitek wziął te nagrania no, chyba, ze Bariel sam nie ma ich w lepszej jakości co się zdarza. A co do nakładu to mi się wydaję, ze więcej jest płyt wyprodukowanych.Husar pisze:Imperator "Eternal Might / Endless Sacrifice / Live '91" --> to zostalo wydane w nakladzie 500 kopii przez Apocalypse Prod? Bo na M.Archives nie ma o tym wzmianki. Fajnie to jest wydane??
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Czy A5 Filosofem różni się jakoś od zwykłej wersji oprócz wielkości?
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
A tak na poważnie? 
Bo nie wiem czy jest sens rozglądać się za tym dziwolągiem, w przypadku jeśli zawiera identyczną szatę graficzną.
I ponowna prośba o omówienie różnic między starymi pudełkowymi wydaniami Mayhem - Leipzig.

Bo nie wiem czy jest sens rozglądać się za tym dziwolągiem, w przypadku jeśli zawiera identyczną szatę graficzną.
I ponowna prośba o omówienie różnic między starymi pudełkowymi wydaniami Mayhem - Leipzig.
- Najprzewielebniejszy
jak juz przy Burzum jestesmy, niech mi ktos wytlumaczy, dlaczego "pierwsze bicia" (ile ich kurwa jerst?!) Hvis lyset tar oss chodza za takie pieniadze i jak je odroznic od kolejnych tloczen oraz pirackich podrobek, bootlegow itp.