RIGHTEOUS PIGS

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: RIGHTEOUS PIGS

03-10-2008, 09:29

Maria Konopnicka pisze:Kapela powstała w drugiej połowie lat 80-tych w USA. Nagrali dwie płytki: Live and Learn , której nie słyszałem i poszukuję od wielu lat oraz w 1990 roku - Stress Related, którą miałem/mam na kasecie (chyba z taktu) i tłukłem swego czasu niemiłosiernie (nawet jeśli ktoś w to nie wierzy). Tak się jakoś dziwnie składa, że jakoś tej płyty nie mogę dorwać na CD - a to mi raz snip nie zadział, a to kiedyś zalicytowałem i allegro jakimś dziwnym trafem w ogóle nie odnotowało mojej oferty - a to jakiś chuj mnie przebił płacąc 6 razy więcej niż płyta jest warta.
O muzyce wiele dziś już powiedzieć nie mogę ponieważ nie słyszałem tego albumu od kilkunastu lat - wówczas Stress Related po prostu mnie rozjebał na kawałki - było to połączenie hardcore z death metalem - ale w dużo ciekawszy sposób niż robią to współczesne kapele. Ciężko, rytmicznie agresywanie - na początku lat 90-tych brzmiało to powalająco.

Temat zakładam z dwóch powodów - może ktoś pamięta tą kapelę i coś skrobnie, a drugi - ważniejszy - może ktoś ma ich płytę/płyty i zechciałby się ich pozbyć. Wiem, że nie długo wyjdzie albo nawet już wyszła reedycja z MMR, ale wolałbym sobie oszczędzić zakupu tego chujowo wydanego digi.
Bedzie ze pryszczaty nastolatek walacy konia, sluchajacy mp3 i grajacy na konsoli znowu sie przypierdala ale nie wiem naprawde Maria jak to skomentowac, kazda plyte (oryginalna) mozna nabyc doslownie w kazdej chwili za niewygorowana kwote 10-30 dolarow, trzeba tylko chciec. Poza tym jest wydanie Nuclear Blast dwoch plyt na 1 cd. Nie bede ci nawet proponowal kupna bo kupujac od lebka co slucha mp3 mozesz sie naciac kupujac cdr wypalany z mp3 ale przyznam ze bajki o dziwnych trafach na allegro bardzo mi sie podobaly :lol:
woodpecker from space
kakademona
weteran forumowych bitew

03-10-2008, 10:18

znam ten zespoł od dzieciństwa.to dawne czasy.kiedys mnie fascynował.kiedys fascynowały mnie takze samochody marki skoda.było ,minęło.
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

04-10-2008, 02:58

Hmm, jakos mnie nigdy nie kupilo ich granie...ale dziwie sie , ze komus moze sprawiac problem kupienie tych plyt-to naprawde nie sa wielkie pieniachy.
Awatar użytkownika
Fazi
rozkręca się
Kontakt:

04-10-2008, 09:18

lubię sobie posłuchać, ale zdecydowanie wolę Napalm Death :)
no i dziwię się Marian, że kupując taką masę płyt masz problem z nabyciem R.P. na CD
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

04-10-2008, 09:26

Fazi pisze:lubię sobie posłuchać, ale zdecydowanie wolę Napalm Death
mam tak samo
jebać frajerów
Awatar użytkownika
Triceratops

05-10-2008, 14:47

Kim jestes stary ze od razu na gleboka wode sie rzucacsz.....najpierw zacznij od krotkiego bio, co masz , ile posiadasz, jakie masz hobby?
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

05-10-2008, 15:46

Zdaje sie ze ktos ma i nie na najmniejszego problemu z nabyciem tej plyty ale rozne magiczne aukcje po ludziach chodza :lol:
woodpecker from space
Maria Konopnicka

14-09-2012, 14:39

Kilka lat temu nabyłem Stress Related w pierwszym wydaniu na CD i przyznam, że wracam do niej dość regularnie. Rozpierdala okrutnie! Widzę, że jednak temat zupełnie się nie rozwinął i kapela wciąż jest całkowiecie niedoceniana. Cóż, może kiedyś będzie jak z Autopsy - za parę lat okaże się, że wszyscy ich kochają i słuchają od wczesnego dzieciństwa :)
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

14-09-2012, 15:47

Wątpię ;) Oczywiście obie płyty bardzo lubię, świetna i mocno niedoceniana kapela. I hope you die in a hotel fire!
Maria Konopnicka

14-09-2012, 17:04

I found an easy way to get cash
With 20 stab wounds to his back
I pushed it in and I ripped it out
And I grabbed the fucken sack
I'm a long haired fucken freak
And I don't resent a thing

Aghrr!!!! KURWA !!!! Jakie to zajebiste i ponadczasowe :)
Awatar użytkownika
Paysage d'Hiver
w mackach Zła

14-09-2012, 21:47

Maria Konopnicka pisze:Kilka lat temu nabyłem Stress Related w pierwszym wydaniu na CD i przyznam, że wracam do niej dość regularnie. Rozpierdala okrutnie! Widzę, że jednak temat zupełnie się nie rozwinął i kapela wciąż jest całkowiecie niedoceniana. Cóż, może kiedyś będzie jak z Autopsy - za parę lat okaże się, że wszyscy ich kochają i słuchają od wczesnego dzieciństwa :)
Tak samo jak np. z Defecation.
Awatar użytkownika
megawat
weteran forumowych bitew

15-09-2012, 07:05

Pamiętam, że spierdalałem ze szkoły żeby iść do kolegi i sobie od niego ich nagrania na kasety poprzegrywać.
Panowie, "Stress Related" wiadomo, że prima sort, ale wyżej stawiam "Live and Learn". Bardziej nieokrzesana, furiacka i "młodzieńcza", hehehe. I brzmienie bardziej brudne i tłuste. To były jednak zajebiste czasy.
Zapomniałbym jeszcze o wokaliście, który od pierwszego kontaktu był dla mnie znakiem rozpoznawczym Righteous Pigs. Zajebista punkowa flegma. A dzisiaj to wszyscy, kurwa, skrzeczą. Czemu tak jest? Eh, w tym zespole wszystko było na miejscu, kurwa!

I'm in the middle of nowhere
Nothing to do but grow my hair
Drinking vodka and Jim Beam too
I got a biatch and she won't be fucken true
Fuck you
Bitch!

:D
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
Deathmaniac
zaczyna szaleć

19-08-2017, 11:23

powtórzę się, obie płyty kosza niemiłosiernie, faktycznie bardzo niedoceniony zespół
ODPOWIEDZ