Grand Magus
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Revenant
- postuje jak opętany!
Grand Magus
Wydaje mi się że nie było tematu o tej zacnej szwedzkiej kapeli. Pewien czas temu, kiedy zajrzałem do mojej lokalnej "dziupli" we Wrocławiu, czyli sklepu ShockRock, podczas wertowania stosików płyt, znajomy właściciel zagadnął mnie, czy słyszałem już najnowszą płytę Grand Magus. Niestety nazwa ta wcześniej ani razu nie obiła mi się o uszy, więc poprosiłem, żeby coś ich mi włączył. 20 minut później opuściłem ów sklep z debiutem Discharge (co było jak najbardziej planowane) i dwoma płytami Grand Magus (debiut + ostatnia). Od tego czasu nie ma dnia, żeby choć raz ich płyta u mnie nie zakręciła się w odtwarzaczu. Ciężar, brzmienie, wokal i urywające tyłek kompozycje powodują, że jak dla nie jest to jeden z najlepszych ochłapów Heavy/Doom metalu na obecnej scenie. Cenicie, lubicie, kochacie, a jak tak, to która płyte uważacie za ich swoisty opus magnum? Czy wręcz przeciwnie - nudzą Was a fakt, że nagrywają "wciąż to samo do znudzenia", jak przeczytałem w pewnej bardzo mądrej recenzji ich ostatniej płyty, powoduje, że chce Wam się ziewać?
- Block69
- zahartowany metalizator
Re: Grand Magus
"Iron Will" jest zajebiste. Jedna z moich ulubionych, tegorocznych płyt. Wchodzi od razu, można słuchać pare razy dziennie i po dłuższym upływie czasu nie nudzi sie ani troche. Riffy, wokale, solówki, brzmienie - wszystko super. Refreny idealne do nucenia przy goleniu, gotowaniu, sraniu (tu szczególnie Iron Will) itd. Świetna mieszanka heavy/doom.
PENIS METAL
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Iron Will zajebistyczne, fajowo sie slucha przy chlaniu i ruchaniu a trocki gowno sie zna 

woodpecker from space
- Gore_Obsessed
Jestem kolejną osobą, której się "Iron will" bardzo podoba. Przebojowe granie, któremu nie brakuje kopa. Utwór tytułowy to prawdziwy Przebój.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- TORTURER
- w mackach Zła
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
- Duban
- weteran forumowych bitew
Ostatnie, co słyszałem w ich wykonaniu to "Wolf's Return" i cholernie mna ta płyta pozamiatała. Miałem okazję rozmawiać z JB i muszę przyznać, że gość ma konkretnie wyznaczone cele dla Grand Magus. Podejrzewam, że "Iron Will" bardzo mi się spodoba i z klasycznym "Monuments" będzie miało tyle samo wspólnego co "Wolf's Return". Jestem jak najbardziej na tak.
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
- 4m
- weteran forumowych bitew
A kto powiedział, że dobre heavy mogło być grane jedynie 25-30 lat temu? Z drugiej strony - jeżeli zespoły sięgają po inspiracje do prog/hard sprzed 30-35 lat to jest ok i się je chwali. Dlaczego więc nie można sięgnąć krok dalej (wcześniej) po heavy? Bo heavy jest złe, zakopać i zaorać? Iron Will jest świetne - trzeba heavy nie mieć w sercu, żeby uważać inaczejDrone pisze:Ja byłem na tak, bo i "Wolf's Return" mi się podobało, i lubię też występy JB w SPIRITUAL BEGGARS. No ale tak jak Skaut napisał - przegięli pałę idąc w stronę takiej prostej melodyjności. Naprawdę, mimo najszczerszych chęci nie znajduję w tej płycie nic ciekawego, jedynie powierzchowną przebojowość.

from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- Adrian696
Dronik to pewnie zakamuflowany fan vlada tepesa4m pisze: Iron Will jest świetne - trzeba heavy nie mieć w sercu, żeby uważać inaczej

Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Block69
Płyta jest świetna tak jak to wyżej napisano i to jest fakt. Twoje zdanie w tej sprawie nikogo tu nie interesuje
Najlepszy heavy metal w tym roku.

PENIS METAL
- Triceratops
Po jednym odsluchaniu to kazda plyta King Crimson oprocz pierwszej wydaje sie chujowa.
woodpecker from space
- Riven
- Kontakt:
- Block69
Coś w tym jest.
Zdziwiła mnie fest reakcja Mariana bo chyba jemu powinno sie to najbardziej spodobać.
Zdziwiła mnie fest reakcja Mariana bo chyba jemu powinno sie to najbardziej spodobać.
PENIS METAL
- twoja_stara_trotzky
ale jak już usłyszałeś bliźniaczy VDGG z Frippem na gitarze, to się mało z obrzydzenia nie zesrałeśMaria Konopnicka pisze:A tak na marginesie King Crimson nigdy chujowy mi się nie wydawał...

- Triceratops
No zdecydowanie nie dla knypowe, kaczkowata perkusja w iscie parsonoskim stylu i bas w ostatnim, tytulowym ora ledzwia i odbyty niewiernych mieczakow a potega solowki niszczy i masakruje, moc po szescsecszescdziesiatszec na maksa, power and iron
woodpecker from space
- hcpig
Błagam!!! Zrobiłeś taką reklamę, że napaliłem się na jakiegoś sensownego klona Witchfinder General (czyli synonimu heavy/doom) a co usłyszałem na "Iron Will"? Zero archaicznego dooma, jest za to wiejski "epicki" metal z rzygopędnym patosem, bez brudu, coś jak spotęgowanie najgorszych elementów Manowar. Zauważyłem, że w różnych podsumowaniach ta płyta łapie się do topów - czytelnicy HMP mają swoje agendy wszędzie.Revenant pisze:Ciężar, brzmienie, wokal i urywające tyłek kompozycje powodują, że jak dla nie jest to jeden z najlepszych ochłapów Heavy/Doom metalu na obecnej scenie.
Jakby nagrywali "to samo" ale z bazą zakorzenioną w wyżej wspomnianym Witchfinder General to byłoby nieźle, tak nawet o ziewaniu nie ma mowy - paw blokuje gardło. Idę sobie włączyć Bulldozer na odtrutkę.Revenant pisze: Czy wręcz przeciwnie - nudzą Was a fakt, że nagrywają "wciąż to samo do znudzenia", jak przeczytałem w pewnej bardzo mądrej recenzji ich ostatniej płyty, powoduje, że chce Wam się ziewać?
Yare Yare Daze
- twoja_stara_trotzky
zwariowałeś??!?!?!Drone pisze:Jester, zamiast słuchać doktora, pielęgnujesz swoje zjebane ego i sięgasz po takie gnioty. Wyluzuj, posłuchaj RUNNING WILD.
naprawdę chcesz mieć za trzy dni taki temat na forum:
CZY RUNNING WILD GRA BLACK METAL?
Dwie pierwsze płyty, krótko i z uzasadnieniem, bo sprawa nie jest oczywista.
?

- hcpig
- twoja_stara_trotzky
ChCWDMKjester pisze:Te, dowcipniś!
RW tylko do BAE.