takRiven pisze:na szczescie nie wierze w obiektywny gust, wiec poprzestane na tamtych postach i dam sobie spokoj z udowadnianiem, ze jest inaczejta plyta jest doskonala i ktos moglby wreszcie mnie poprzec, CO NIE?
IHSAHN reaktywacja?
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
Heretyk
- mistrz forumowej ceremonii
Re: IHSAHN reaktywacja?
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- 4m
- weteran forumowych bitew
Się wydało - słuchałeś "na odpierdol"Drone pisze: Gitary - owszem - tu i ówdzie są ciekawe, ale poza tym - ściana.
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- Riven
- Kontakt:
tak jak lubie Immortal, tak jest to wiocha nieporownywalnie gorsza niz Emperor, nawet ten wczesny.
Poza tym taki np. FAS sluchany wlasnie 'na odpierdol' to niby co, jak nie jedna wielka sciana dzwieku?
Dokladnie.4m pisze: Się wydało - słuchałeś "na odpierdol"
Poza tym taki np. FAS sluchany wlasnie 'na odpierdol' to niby co, jak nie jedna wielka sciana dzwieku?
this is a land of wolves now
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
Chuj z tobą, ale "Anthems..." trzeba poprzeć, bo płyta przednia.Riven pisze:na szczescie nie wierze w obiektywny gust, wiec poprzestane na tamtych postach i dam sobie spokoj z udowadnianiem, ze jest inaczejta plyta jest doskonala i ktos moglby wreszcie mnie poprzec, CO NIE?
- Riven
- Kontakt:
- Riven
- Kontakt:
oczywiscie, ze to zupelnie inne plyty. ale jak odpowiesz na moje pytanie?
napisalem to, bo wytykanie 'sciany dzwieku' na Anthems jest absurdalne - ta 'sciana dzwieku' to cos pieknego ;D
napisalem to, bo wytykanie 'sciany dzwieku' na Anthems jest absurdalne - ta 'sciana dzwieku' to cos pieknego ;D
- Block69
- zahartowany metalizator
Ściana dzwięku to może być dla gościa który słucha metalu 1 - 2 lata.
PENIS METAL
- Riven
- Kontakt:
- Riven
- Kontakt:
-
vulture
Akurat.Emperor nawet u zarania swego istnienia,gdy ten zespół był tworzony jeszcze przez nomen omen nastoletnich szczyli roztaczał wokół siebie wyjątkową aurę,tworzył interesujace utwory i miał WIELKI wpływ na scenę podobnie jak DARKTHRONE ,MAYHEM I BURZUM.I to jest podstawa jesli chodzi o BM made in norway.reszta jest tylko dodatkiem.także gówniany Immortal ze swoją nudną muzyką i kompromitujacym imidżem które to trywializują i ośmieszają tą muzykę tak że szkoda gadać.Drone pisze:Jest dokładnie odwrotnie.Riven pisze:tak jak lubie Immortal, tak jest to wiocha nieporownywalnie gorsza niz Emperor, nawet ten wczesny.
- Riven
- Kontakt:
ale Anthems to juz zupelnie inna para kaloszy i nie ma tego kiczu co na jedynce - no moze w intro, ale to idzie przezyc 
nie no, naprawde nie rozumiem zarzutow wobec tej plyty. wydawalo mi sie, ze to jest jeden z aksjomatow dobrego smaku - ta plyta jest zajebista i tyle, wystarczy posluchac
nie no, naprawde nie rozumiem zarzutow wobec tej plyty. wydawalo mi sie, ze to jest jeden z aksjomatow dobrego smaku - ta plyta jest zajebista i tyle, wystarczy posluchac
-
vulture
Bardzo szanuje tego człowieka ale nie da sie ukryć że czasem pierdoli niewyobrażalne głupoty i zachwyca sie niejednokrotnie jakimiś IV ligowymi bękartami z lat 80 które nie są warte spluniecia. Poza tym co to za argument,wszyscy mieli brzmieć jak oni na TH? Scena była bardziej zróżnicowana i to był jej największy atut.
- Maleficio
- Kontakt:
Drone pisze:
Wpływ to miał raczej na powstanie calego nurtu "symfonicznego" niż na black metal jako taki. Ostatnio w wywiadzie Fenriz powiedział tak:
"A lot of bands chose to think, 'Oh, 'Transilvanian Hunger'! If you play that twice the speed, with synthesisers, and a professional sound, it will be three times as good!' They make Disney version. When I first heard 'In the Nightside Eclipse' [EMPEROR's full-length debut], I was just like, 'Turn this off!' Everyone else was just like, 'What!? Don't you like this?' And I was just thinking to myself, 'Okay, we're on a different ballpark here.' And I just stick to myself and listen to thrash."
I o to tu właśnie chodzi.
I dobrze powiedział Mr. Fenriz bo prawda jest taka, że w Norwegii Emperor był traktowany przez ludzi z prawdziwej sceny black tak samo jak my traktujemy kapele Hunter
Fenriz jest 100 razy bardziej wiarygodny niż tak Iszahn.
-
vulture
prawdziwa scena bm...moj boże.
prowadziłem swego czasu korespondencję z kilkoma postaciami z tamtych rejonów i z tych mini konwersacji wynikało jasno i przejrzyście że Emperor ZAWSZE był tam traktowany jako wielki zespół,bardzo wpływowy i ważny dla tego gatunku.I niczyja gadanina tego faktu nie zdeprecjonuje.
prowadziłem swego czasu korespondencję z kilkoma postaciami z tamtych rejonów i z tych mini konwersacji wynikało jasno i przejrzyście że Emperor ZAWSZE był tam traktowany jako wielki zespół,bardzo wpływowy i ważny dla tego gatunku.I niczyja gadanina tego faktu nie zdeprecjonuje.
- Maleficio
- Kontakt:
wpływowy na kogo? Na hiphopowców z Oslo? Korespondencja z raperami się nie liczy... Nawet Varg wielokrotnie mówił, ze jego największą pomyłka było dopuszczenie do zagrania na basie Samotha na Aske... bo Samoth to pedzio który się prowadzał z gotycka lalą (Andrea Nebelhexe zaczynała jako striptizerka na koncertach Cradle of Filth...) i wszyscy z nich lali...vulture pisze:prawdziwa scena bm...moj boże.
- Riven
- Kontakt:
a od kiedy to ktos bierze na powaznie Varga? ;D
- Maleficio
- Kontakt:
ty, nie mów źle o Vargu bo Ci struny z gitary po wyrywam! I będę całą noc hajlował przed twoim blokiemRiven pisze:a od kiedy to ktos bierze na powaznie Varga? ;D
- Riven
- Kontakt:
alez ja go cholernie lubie - naprawde. ale za muzyke 
-
vulture
jakich hiphopowców? widze że emocje puszczają.zluzuj odbyt.Maleficio pisze:wpływowy na kogo? Na hiphopowców z Oslo? Korespondencja z raperami się nie liczy... Nawet Varg wielokrotnie mówił, ze jego największą pomyłka było dopuszczenie do zagrania na basie Samotha na Aske... bo Samoth to pedzio który się prowadzał z gotycka lalą (Andrea Nebelhexe zaczynała jako striptizerka na koncertach Cradle of Filth...) i wszyscy z nich lali...vulture pisze:prawdziwa scena bm...moj boże.
miałem sposobność do wymiany uwag z takimi postaciami jak Sanrabb,Dolk,Frost,Snorre Ruch,Faust,Morgan (Marduk)
zresztą ,jakie to ma znaczenie?.Emperor to kult i jakiekolwiek próby oczerniania tej kapeli wzbudzają jedynie moje rozbawienie.