KATHARSIS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Block69
- zahartowany metalizator
- Set
- postuje jak opętany!
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Re: KATHARSIS
Osłabli i zeszli o oczko niżej z poziomu dobry na średni, jeśli następny album będzie krokiem w tę stronę, to wyjdzie z tego wątła gadaninka rodem ze Szwecji.twoja_stara_trotzky pisze:jak może rozczarowywać, jak ich wcześniejsze wyziewy były co najwyżej przeciętne? dopiero tu dorzucili do pieca.So_It_Is_Done pisze:Terminologia to jedynie nazwa, jak sobie ją tłumaczysz to już Twoja broszka. Cieszy mnie, że ktoś wreszcie zauważył że WWE rozczarowuje.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
VVytchdance to w ogóle najlepszy numer na tym krążku - takie absolutne 10 / 10, bez dwóch zdań. tyle, że ja w nim słyszę masę Slayera z Hell Awaits + kilogramy Voivod.Drone pisze:Nie rozczarowuje ani trochę, wspaniała płyta. Słuchałem jej wczoraj w nocy i miałem objawienie: ile w tym jest starego DESTRUCTION, chociażby w takim "VVytchdance".
- twoja_stara_trotzky
jak osłabli, skoro współczynnik chaosu i hałasu na ostatniej jest ZNACZNIE większy, niż na wcześniejszych?So_It_Is_Done pisze:Osłabli i zeszli o oczko niżej z poziomu dobry na średni, jeśli następny album będzie krokiem w tę stronę, to wyjdzie z tego wątła gadaninka rodem ze Szwecji.twoja_stara_trotzky pisze:jak może rozczarowywać, jak ich wcześniejsze wyziewy były co najwyżej przeciętne? dopiero tu dorzucili do pieca.So_It_Is_Done pisze:Terminologia to jedynie nazwa, jak sobie ją tłumaczysz to już Twoja broszka. Cieszy mnie, że ktoś wreszcie zauważył że WWE rozczarowuje.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Płyta jest bardziej chaotyczna, ciągnie się, nie ma narastającego napięcia, jest o wiele bardziej monotonna i nudna. Jej największym minusem są chyba jednak słabe wokale, porównaj sobie te z 666 i WWE, zobaczysz o co biega. Jak już pisałem, najbardziej masakratorskie sa ich pojedyńcze utwory: Watchtowers of Darkness II, Lacerating the Angels, Shine Beyond, Deathwards i Archaic Ritual Infanticide In Obeyssance Towards Hell (tak mogłoby brzmieć WWE, niestety w porównaniu z tym utworem wypada miętko). Posłuchajcie zanim zaczniecie biadolić.
- twoja_stara_trotzky
So_It_Is_Done pisze:Płyta jest bardziej chaotyczna, ciągnie się, nie ma narastającego napięcia, jest o wiele bardziej monotonna i nudna. Jej największym minusem są chyba jednak słabe wokale, porównaj sobie te z 666 i WWE, zobaczysz o co biega. Jak już pisałem, najbardziej masakratorskie sa ich pojedyńcze utwory: Watchtowers of Darkness II, Lacerating the Angels, Shine Beyond, Deathwards i Archaic Ritual Infanticide In Obeyssance Towards Hell (tak mogłoby brzmieć WWE, niestety w porównaniu z tym utworem wypada miętko). Posłuchajcie zanim zaczniecie biadolić.
zgadzam się tylko w jednym - płyta jest bardziej chaotyczna, czyli bardziej ekstremalna.
wokale są właśnie GENIALNE.
a to co ty nazywasz monotonią, to nic innego, jak maksymalny trans. jak dla mnie powinni pójść jeszcze dalej w tym kierunku i nagrać cały album w stylu VVytchdance, czyli ciągnąć jeden genialny motyw dopierdalając jeszcze więcej przesterów, reverbów, hałasów i nakładając 3424987 ścieżek wokalnych. ZŁO.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Cieszy mnie, że jak zwykle, mam zupełnie odmienne zdanie od was i od większości motłochu. Lubicie przekombinowane efekciarstwo, ja wole surowizne.
- Set
- postuje jak opętany!
tak ale skoro Trotzky pisze, że płyta jest bardzo dobra to widocznie tak jestSo_It_Is_Done pisze:Cieszy mnie, że jak zwykle, mam zupełnie odmienne zdanie od was i od większości motłochu. Lubicie przekombinowane efekciarstwo, ja wole surowizne.

NECRO SKINS SOCIETY
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Musi tak być;)
Ja nie piszę, że jest zła, tak jak 666 oceniam na około 85%, Kruzifixxion i WWE na jakieś 70-75%. Natomiast tamte poszczególne kawałki to już 85 - 97% w mojej skali.
Ja nie piszę, że jest zła, tak jak 666 oceniam na około 85%, Kruzifixxion i WWE na jakieś 70-75%. Natomiast tamte poszczególne kawałki to już 85 - 97% w mojej skali.
- Set
- postuje jak opętany!
A, czyli pierwiastek gówna jest słyszalny w 25 %, czyli nie wiem po co sie tak dusisz skoro w ogólnym rozrachunku płyta Ci sie podoba?:-)
NECRO SKINS SOCIETY
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Dusi mnie ten pierwiastek gówna i szczególnie obawa, że kolejna płyta może być totalną kaszaną.
- twoja_stara_trotzky
no ale VVVVE to czysta surowizna jestSo_It_Is_Done pisze:Cieszy mnie, że jak zwykle, mam zupełnie odmienne zdanie od was i od większości motłochu. Lubicie przekombinowane efekciarstwo, ja wole surowizne.

- longinus696
- zahartowany metalizator
Sam sobie przeczysz. Jakie "przekombinowane efekciarstwo", skoro niedawno narzekałeś na monotonię tej płyty ?So_It_Is_Done pisze:Lubicie przekombinowane efekciarstwo, ja wole surowizne.
Poza tym trzeba skrajnej głuchoty żeby nie słyszeć surowizny w "VVVVE".
So_It_Is_Done pisze:Cieszy mnie, że jak zwykle, mam zupełnie odmienne zdanie od was i od większości motłochu.
ROTFL! Blackmetalowa true elyta się znalazła.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- twoja_stara_trotzky
a w ogóle, jak to jest, że taka elita w ogóle z motłochem dyskutuje?
-
- postuje jak opętany!
Jeśli trzymać się niemieckiego poletka, to takie "In Hora Mortis" jest duuużo lepszą płytą od WWE. Niby na WWE jest chaos, niby jest szaleństwo, ale to wszystko ma w sobie takiego germańskiego ducha solidności i rzetelności. Czyli systematyczny chaos, rzetelne szaleństwo, a taki paradoksalny klocek to "nawet" Dream Theater nie wyjdzie. I fakt, że "Wytchdance" rządzi, ale inne wałki są słabsze i płyta nie wprowadza w trans, tylko coś obiecuje po pierwszych dwóch kawałkach, potem się czeka, czeka, i koniec, i nic. Nic nie nadchodzi. Oczywiście może komuś wchodzi i znajduje to "coś", ale niestety mi się nie udało. Dlatego rozczarowuje.
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
- hcpig
-
- postuje jak opętany!
jester, avatar masz typowo LIfeloverowy 

-
- postuje jak opętany!
dostrzegam pewne analogie
wycięła na ramieniu Makintosza, idąc dalej, pierdoli konwenanse i bycie 'szarą masą' - awangarda pierdoli populizm (czyli Windows, chociaż Maki są spoko sprzetem). Na przedramieniu także ładne sznytki, każda zapewne odzwerciedla ból zawarty w każdej linijce liryków wyemowanych przez wokala Lifelover
całości dopełnia fryzura na Piaty Element i cera prawdziwej, gotyckiej sucz
Lasia pierwsza klasa