Nie, wymyśliłem sobie to wszystko i udaję, żeby się dowartościować na forum, wśród ludzi których nie znam i pewnie nie poznam.Major pisze:Naczytałeś się pewnie Wehikułów CzasuSo_It_Is_Done pisze:Niemożliwe to jest, bo w tym roku to miałem z 8-9 lat, a mam do tej pory pełno piratów takt itd., zanim zaczęła się jazda z hologramami.Major pisze:Czy rozdają tu nagrody Darwina? Bo złote wary to stanowczo za mało![]()
Przypomnę tylko, że kasety pirackie zniknęły ze sklepów i sklepików gdzieś na jesieni 1993 (po wejściu ustawy antypirackiej). Fajne wyprzedaże robili, obłowiłem się wtedy nieźle
GORGOROTH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Re: koniec gorgoroth
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Adrian696
- zahartowany metalizator
nie musze nic kupowac od ciebie na allegro - handlowałeś tutajSo_It_Is_Done pisze: a zobaczymy jaki jesteś twardy w rzeczywistośći. Tylko pamiętaj, weź sobie mój adres z allegro Szerloku.

Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
boroowa pisze: 1. Pirackie kasety zakończyły oficjany żywot w lutym 1994 r. "Future of the Past" to grudzień 1996. Błąd w obliczeniach wynosi prawie trzy lata![]()
2. Płyty CD zaczynały być na "porządku dziennym" już od ok 1991 r, ja swój pierwszy CD kupiłem chyba w 1994 (debiut Luciferion)
1+2 = kręcisz kolego.
W takim razie, przez kilka lat musieli sprzedawać piraty obok kasetek z hologramami; mam w ręku AC/CD - For Those About to Rock wydawnictwo MG. Pamiętam jak dziś jak ją kupowałem.
- boroowa
- weteran forumowych bitew
Jasne, a w monopolowym stały butelki wódki z naklejoną akcyzą i bez niej. Piraty można było oficjalnie sprzedawać do 1994 roku, ale wcześniej faktycznie przez jakiś czas funkcjonowały obok "licencji"So_It_Is_Done pisze:W takim razie, przez kilka lat musieli sprzedawać piraty obok kasetek z hologramami;
nie wiem, może koledzy kupowali, i wmówili ci, że ty teżSo_It_Is_Done pisze:mam w ręku AC/CD - For Those About to Rock wydawnictwo MG. Pamiętam jak dziś jak ją kupowałem.

I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Widzisz, nie da rady polubownie. Innymi słowy znowu pokazałeś jakim łapciuchem jesteś. Pies cie trącał i małe pieski.
- boroowa
Jeśli fakty przeczą, że tak było, tym gorzej dla faktów...So_It_Is_Done pisze:Widzisz, nie da rady polubownie. Innymi słowy znowu pokazałeś jakim łapciuchem jesteś. Pies cie trącał i małe pieski.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Ok, masz rację, nie wiem co piszę i wymyśliłem sobie to wszystko. Ty wiesz najlepiej mistrzu i szefie.
- kocurejro
- postuje jak opętany!
moze przez kilka miesiecy conajwyzejSo_It_Is_Done pisze:
W takim razie, przez kilka lat musieli sprzedawać piraty obok kasetek z hologramami

- 4m
Re:
Ale bez tych podgatunków, a raczej ewolucji BM, nie załapiesz. Tak na szybko - na początku BM był jeden, pierwotny, ekstremalny, nietolerancyjny, zły, silny, agresywny. Potem nastąpiła liberalizacja - rozluźnienie tam gatunku, poszerzanie horyzontów, czyli mieszanie BM z wpływami pozaBM: sztuka, filozofia, te sprawy. Doprowadziło to do powstania Black Metalu Cyrkowego, którego określenie sobie darujęSkaut_Kwatermaster pisze:no zaraz zaraz, bez zadnego tworzenia mnie tutaj podgatunkow prosze. Poza tym, nie odpowiedziales na pytanie, a za DsO mozesz sobie podstawic jakis 'konserwatywny' band. Jesli juz chcesz mowic o 'konsewatyzmie', to w czym ideologia BM kloci sie wg Ciebie z byciem gejem? Nie widze zwiazku.4m pisze:Nie lubię gdybać, ale zauważam różnicę pomiędzy dźwiękami pedalskimi, a dźwiękami pedałaDsO nie utożsamiam z konserwatywnym BM, więc...

from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
W sumie przecież ta dyskusja jest idiotyczna, bo jak były piraty, to nie kupowałem jeszcze metalu czyli hard rock, ala GnR czy AC/DC właśnie, więc chronologia by się zgadzała, sorry za zamieszanie. Ale jak cała bandą napieracie to co mam zrobić, troche sie wzburzyłemkocurejro pisze:moze przez kilka miesiecy conajwyzejSo_It_Is_Done pisze:
W takim razie, przez kilka lat musieli sprzedawać piraty obok kasetek z hologramami

Ostatnio zmieniony 30-10-2008, 16:08 przez So_It_Is_Done, łącznie zmieniany 2 razy.
- boroowa
No, widzisz, jak chcesz to umiesz ruszyć głową i napisać parę słów z sensemSo_It_Is_Done pisze:Ok, masz rację, nie wiem co piszę i wymyśliłem sobie to wszystko. Ty wiesz najlepiej mistrzu i szefie.
- Mental
Jebac gorgoroth, sluchajcie Slayer'a!
edit: kurwa nie ma to jak wstrzelic sie idealnie w dyskusje
edit: kurwa nie ma to jak wstrzelic sie idealnie w dyskusje

Ostatnio zmieniony 30-10-2008, 16:13 przez Mental, łącznie zmieniany 1 raz.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
And salute the leech that you are
- boroowa
to skąd masz tą kasetę MG acepiorundece?So_It_Is_Done pisze:W sumie przecież ta dyskusja jest idiotyczna, bo jak były piraty, to nie kupowałem jeszcze metalu czyli hard rock, ala GnR czy AC/DC właśnie, więc chronologia by się zgadzała, sorry za zamieszanie. Ale jak cała bandą napieracie to co mam zrobić, troche sie wzburzyłem
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
* no zdaje się że za czasów piratów nie kupowałem jeszcze matalu ale hardrock, to wszystko wyjaśnia, ale mimo wszystko cięzko mi trochę uwierzyć by 9 letnie dziecko kupowało kasetki z cięższymi brzmieniami. Dalej obstawiam, że piraty musiały leżeć przez dłuższy czas obok oryginałów.
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
ten wyklad byl zupelnie niepotrzebny, ale o tym wiesz4m pisze: Ale bez tych podgatunków, a raczej ewolucji BM, nie załapiesz. Tak na szybko - na początku BM był jeden, pierwotny, ekstremalny, nietolerancyjny, zły, silny, agresywny. Potem nastąpiła liberalizacja - rozluźnienie tam gatunku, poszerzanie horyzontów, czyli mieszanie BM z wpływami pozaBM: sztuka, filozofia, te sprawy. Doprowadziło to do powstania Black Metalu Cyrkowego, którego określenie sobie darujęW ujęciu pierwotnym (konserwatywnym jak to nazwałem) w BM dla gejostwa nie ma po prostu miejsca. To tak samo jakbyś zapytał w czym ideologia antysemicka kłóci się z byciem żydem. Co do Mikko (gdyby nie był liberałem) - analogiczna sytuacja, jakby krajowy przywódca skinheadów odkrył, że jego biologiczni rodzice byli murzyńskimi żydami....
Bardzo ciekawa sytuacja

Coś tam było! Człowiek!
- Boją_się_nawet_jego_koni
- zaczyna szaleć
Slava! NIe wiem czy wiecie, ale Gahal z Gorgorotha jest pedałęm! W związku z tyym, mam pytanie czy wyerrrzaucic wszystkie płyty tego pozreskiego zespołu? I co z resztą sceny BM? Drżę o Behemoth...
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Re:
Może i racja, gej też może być 'zły'Skaut_Kwatermaster pisze:ten wyklad byl zupelnie niepotrzebny, ale o tym wiesz4m pisze: Ale bez tych podgatunków, a raczej ewolucji BM, nie załapiesz. Tak na szybko - na początku BM był jeden, pierwotny, ekstremalny, nietolerancyjny, zły, silny, agresywny. Potem nastąpiła liberalizacja - rozluźnienie tam gatunku, poszerzanie horyzontów, czyli mieszanie BM z wpływami pozaBM: sztuka, filozofia, te sprawy. Doprowadziło to do powstania Black Metalu Cyrkowego, którego określenie sobie darujęW ujęciu pierwotnym (konserwatywnym jak to nazwałem) w BM dla gejostwa nie ma po prostu miejsca. To tak samo jakbyś zapytał w czym ideologia antysemicka kłóci się z byciem żydem. Co do Mikko (gdyby nie był liberałem) - analogiczna sytuacja, jakby krajowy przywódca skinheadów odkrył, że jego biologiczni rodzice byli murzyńskimi żydami....
Bardzo ciekawa sytuacja
nadal nie widze zwiazku, bo z gory zalozyles, ze gej nie moze byc "pierwotny, ekstremalny, nietolerancyjny, zły, silny, agresywny" co wydaje mnie bez sensu. Preferencje seksualne wg mnie nijak sie maja do Twoich zartobliwych pytan o podlozu religijnym/rasowym.

Z tym że nie powinien się z tym obnosić, tak jak Gayniac i K. Gaahl, wydaje się, dośc powierzchownie o tym mówić i nie robi z tego afery jak ci powyżej, więc nie powinno być większego problemu dla fanów;)
daj mu dupyBoją_się_nawet_jego_koni pisze:Slava! NIe wiem czy wiecie, ale Gahal z Gorgorotha jest pedałęm! W związku z tyym, mam pytanie czy wyerrrzaucic wszystkie płyty tego pozreskiego zespołu? I co z resztą sceny BM? Drżę o Behemoth...
- boroowa
gadaszBoją_się_nawet_jego_koni pisze:Slava! NIe wiem czy wiecie, ale Gahal z Gorgorotha jest pedałęm!

Wyrzuć do koperty, a potem wyślij na mój adresBoją_się_nawet_jego_koni pisze:W związku z tyym, mam pytanie czy wyerrrzaucic wszystkie płyty tego pozreskiego zespołu?

- 4m
Re:
Inaczej - nie ma miejsca dla gejostwa, czyli stereotypowego zespołu cech. Tylko mi się ciągle wydaje, że nie rozróżniasz pedalskiej muzyki, od muzyki pedałów. Ja właśnie nie widzę związku w Twoim pytaniu co by było, gdyby Mikko okazał się pedałem... Z punktu widzenia pierwotnego BM nie ma w tym gatunku miejsca na sztukę, filozofię, dobro, piękno, miłość. A taki już jest liberalny BM, czyli gejowski (z punktu widzenia BM konserwatysty). BM to kult zła. Tak było na początku, teraz, i na wieki wieków!Skaut_Kwatermaster pisze:ten wyklad byl zupelnie niepotrzebny, ale o tym wiesznadal nie widze zwiazku, bo z gory zalozyles, ze gej nie moze byc "pierwotny, ekstremalny, nietolerancyjny, zły, silny, agresywny" co wydaje mnie bez sensu. Preferencje seksualne wg mnie nijak sie maja do Twoich zartobliwych pytan o podlozu religijnym/rasowym.
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form