TEHACE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
TEHACE
słuchałem tyle co z Myspace. Kiedyś gdy byłem w Lublinie była ich płyta w Media Markcie "Zipped Noise From Hell" ale kurwa jakoś nie kupiłem czego póżniej żałowałem. Bardzo ciekawy death metal. Pamiętam że grali w niej dosyć młodzi kolesie. Ciekawe czy mają w planach nagranie czegoś nowego..
http://profile.myspace.com/index.cfm?fu ... d=58785879
http://profile.myspace.com/index.cfm?fu ... d=58785879
-
- świeżak
Re: TEHACE
Byłem kiedyś na koncercie, ze 3 lata temu na jakimś festiwalu. Koncert mi się podobał, muzyki już co prawda nie pamiętam, bo to było moje jedyne zetknięcie z nimi, ale skoro mi się podobał koncert, to muzyka chyba też:). Utwory z myspace jak dla mnie też w porządku. Całej płyty nie słuchałem, ale sobie z chęcią obadam. Z info na stronie wynika, że nową nagrywają.
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
kapela godna założyciela tematu, czyli na maksa chujowa! 

- Scaarph
nigdy nie słyszałem, i zważywszy na nazwę słuchać nie mam zamiaru, 0/10.
-
- postuje jak opętany!
a robicie bład, panowie, bo to bardzo jateringowo-mornidowy band
szczególnie demko z własną wersją Rapture wiadomo jakiej kapeli robi mi zajebiście dobrze

- Najprzewielebniejszy
szkoda tylko,ze ich pseudo manager wogole nie przyklada sie do zaistnienia zespolu w mediach, nie raczy odpisywac na maile, no i promocja kompletnie lezy...
odezwał sie ten z wypasionym avataremScaarph pisze:nigdy nie słyszałem, i zważywszy na nazwę słuchać nie mam zamiaru, 0/10.

- 4m
- weteran forumowych bitew
Zymatic Disease of Human Believes wysłuchałem raczej z obowiązku podobnie zresztą jak Zipped Noise From Hell (z fajną okładką Nahalda), które całkiem nieźle się prezentowało. Nie pamiętam dziś zbyt dobrze, ale na pewno był to dużo wyższy poziom niż liga Empire. Widziałem też ich live w Malborku w 2005 i chociaż problemy techniczne właściwie przekreśliły ich występ to jednak następnym zespołem, który zabrzmiał na podobnym poziomie było dopiero Christ Agony. Wydaje mi się, że są w pół drogi do profesjonalnego poziomu, ale nie mają sił (szczęścia?), aby tam dotrzeć.
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
-
- postuje jak opętany!
bo oni są w półrozsypceAnalripper pisze:szkoda tylko,ze ich pseudo manager wogole nie przyklada sie do zaistnienia zespolu w mediach, nie raczy odpisywac na maile, no i promocja kompletnie lezy...
- ultravox
Nie wiem jak jest z tą "półrozsypką", ale grają dzisiaj koncert w Kwadratowej.
- Saymoon
- zaczyna szaleć
Graliśmy razem na Metalfeście w Szczecinie w 2005 i byli wtedy poza konkurencją, przy okazji ze świeżą (wówczas) płytą ze Studia Radia Gdańsk . Niestety, komisja była w przewadze z Pure Metal i nie zaczaiła o co biega. Wygrał ktoś inny, a panowie podpisali kontrakt z Mistykami. Równie dobrze mogliby tego nie podpisywać, bo gówno im to dało. Zero promocji. Ogólnie bardzo sprawna i obiecująca ekipa.
"Jadą chłopcy z gitarami, będą walczyć z wiatrakami"
-
- postuje jak opętany!
no to już nieaktualne - i bardzo fajno ;]
- Najprzewielebniejszy
mówiłem o czasach kiedy ukazało się "Zipped..". Mystic nie dał im żadnej promocji, ale sami się wtedy również wogóle nie próbowali promować. Zespół odesłał mnie do pani manager, która łaskawie odpisała po miesiącu z okładem, a potem kontakt zanikł...Some serious shit? pisze: bo oni są w półrozsypce
ale muzyka... doskonała, to prawda! dla mnie byli ewidentnymi następcami Yatta... przy okazji wie ktoś co robi Ząbal?
-
- postuje jak opętany!
Aaa, to się zgodzę - po demówce mieli o wiele większe ciśnienie na granie, promocję, cokolwiek. Później, po podpisaniu papierów z Mystic wysrało się z nich całe powietrze. Co zaś do Ząbka, to NIBY gra z Chudym jakąs niemetalową, bezblastową muzę z dobrymi muzykami. Jak rozmawiałem z Gościem z Gdańska (to od niego własnie to info) mówił, ze pod koniec roku planują wyjśc z podziemia, aczkolwiek na razie nie zanosi się
- Brązowy Jenkin
- w mackach Zła
A w którym bandzie grasz/grałeś?Saymoon pisze:Graliśmy razem na Metalfeście w Szczecinie w 2005 i byli wtedy poza konkurencją, przy okazji ze świeżą (wówczas) płytą ze Studia Radia Gdańsk . Niestety, komisja była w przewadze z Pure Metal i nie zaczaiła o co biega. Wygrał ktoś inny, a panowie podpisali kontrakt z Mistykami. Równie dobrze mogliby tego nie podpisywać, bo gówno im to dało. Zero promocji. Ogólnie bardzo sprawna i obiecująca ekipa.
Faktycznie zagrali bardzo dobrą sztukę, a Rapture wiadomo kogo wypadło tak, że mucha nie siada.
-
- postuje jak opętany!
Rapture grali tak, ze sami Morbidzi nie mieliby sie czego wstydzić
jednak o wiele większe wrażenie robiła na mnie ich wersja Arise Sepy - MOC!

- 4m
- weteran forumowych bitew
Następcami Yatta? Na pewno nie muzycznymi, bo cd Zipped... znalazłem jednak u siebie (byłem przekonany, że oddałem), akurat słucham i wiem co piszęAnalripper pisze:ale muzyka... doskonała, to prawda! dla mnie byli ewidentnymi następcami Yatta...

from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- Saymoon
- zaczyna szaleć
W bandzie na P.Major pisze:A w którym bandzie grasz/grałeś?Saymoon pisze:Graliśmy razem na Metalfeście w Szczecinie w 2005 i byli wtedy poza konkurencją, przy okazji ze świeżą (wówczas) płytą ze Studia Radia Gdańsk . Niestety, komisja była w przewadze z Pure Metal i nie zaczaiła o co biega. Wygrał ktoś inny, a panowie podpisali kontrakt z Mistykami. Równie dobrze mogliby tego nie podpisywać, bo gówno im to dało. Zero promocji. Ogólnie bardzo sprawna i obiecująca ekipa.
Faktycznie zagrali bardzo dobrą sztukę, a Rapture wiadomo kogo wypadło tak, że mucha nie siada.
Pamiętam też dobrze twoje wkurwienie, jak mr. akustyk "ustawił" wam sound, po czym wyszedł sobie na zewnątrz i tyle go widzieli... A wy napierdalaliście dalej

- Brązowy Jenkin
- w mackach Zła
To z którymś z Was gadałem przy barze i browarzeSaymoon pisze:W bandzie na P.Major pisze:A w którym bandzie grasz/grałeś?Saymoon pisze:Graliśmy razem na Metalfeście w Szczecinie w 2005 i byli wtedy poza konkurencją, przy okazji ze świeżą (wówczas) płytą ze Studia Radia Gdańsk . Niestety, komisja była w przewadze z Pure Metal i nie zaczaiła o co biega. Wygrał ktoś inny, a panowie podpisali kontrakt z Mistykami. Równie dobrze mogliby tego nie podpisywać, bo gówno im to dało. Zero promocji. Ogólnie bardzo sprawna i obiecująca ekipa.
Pamiętam też dobrze twoje wkurwienie, jak mr. akustyk "ustawił" wam sound, po czym wyszedł sobie na zewnątrz i tyle go widzieli... A wy napierdalaliście dalejFajne czasy...

A akustyk widocznie miał dość, godzina druga w nocy, obłęd w uszach, choć wtedy niezły kurwy i chuje poleciały do niego

- Saymoon
- zaczyna szaleć
No, nieźle się działo. Wiem, że ktoś z TV Szczecin nas wtedy kręcił, bo ekipa z kamerą biegała po scenie. Próbowałem przez różne osoby ale do tej pory nie mogę dorwać tego materiału. Przydałoby się, bo band is dead od jakiś dwóch lat.