EMINENZ - Anti-Genesis (On The 8th Day I Destroy Godcreation

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
vulture

EMINENZ - Anti-Genesis (On The 8th Day I Destroy Godcreation

11-11-2008, 18:29

Obrazek
Płyta/zespół z cyklu nie wiem/nie znam ale tak po pracy,,otworzyłem piwo ,włączyłem sobie muzę i zacząłem wertować
stare magazyny w poszukiwaniu jakiś cudaków czy innego szitu który być moze warto znać a mnie ominął.No i co mi sie rzuciło w oczy to bardzo entuzjastyczne recenzje powyższego materiału.Czy słuszne?Widzę jedynie że działają już długo ,trochę tego i owego wydali,a nawet jak wieść gminna niesie rozgrzewali publikę Mayhem podczas legendarnego koncertu w Lipsku.
Co sądzicie o tym zespole a w szczególnosci o wydawnictwie którego temat dotyczy?Czy te ochy i achy znajdują jakieś potwierdzenie w rzeczywistości?
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

Re: EMINENZ - Anti-Genesis (On The 8th Day I Destroy Godcreation

11-11-2008, 19:15

dla mnie w porządku.
co do w/w wydawnictwa to tytuł sobie wystrugali nie mientki ;)
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
vulture

12-11-2008, 14:26

Scaarph pisze:dla mnie w porządku.
to zdanie nic mi nie mówi.o co chodzi? prymitywnie,szorstko,brudno,piwnicznie,czy z klawiszami,babami,fletami bla bla bla a może jeszcze na inną nutę?
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

12-11-2008, 15:45

Tej plyty nie znam, ale pamietam czasy kiedy Eminenz byla kapela dosyc kultowa w bylym DDR... znam ich demowki oraz pierwsza plyte Exorial ktora Pan Michael Piech z Lethal Records zapowiadal jako wielkie black metalowe wydarzenie:) A plyta niestety byla slaba jak nowa Metallica.
vulture

12-11-2008, 15:54

Maleficio pisze:Tej plyty nie znam
a myślałem że jesteś jedyną osobą w Polsce która to ma i mi sprzeda za 200zł :lol:
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

12-11-2008, 16:02

vulture pisze:
Maleficio pisze:Tej plyty nie znam
a myślałem że jesteś jedyną osobą w Polsce która to ma i mi sprzeda za 200zł :lol:
nie mam jej, ale moge popytac ludzi o nia bo nie wydaje mi sie zeby Eminenz drogo chodzil na czarnym rynku ale kto wie, moze sie okazac, ze sie myle i ich plyty chodza po 2000 euro:)
DCI Hunt

07-04-2009, 10:12

Płyty tego tworu chyba dość tanio chodzą, nieraz widziałem na allegro jak aukcje kończyły się w okolicach 17-20zł. Ja mam tylko reedycję drugiej płyty w digi z dodaną czwartą demówką z jakiejś wymiany i w sumie tylko to znam. Muzyka najgorsza nie jest, co prawda nie słucham tego zbyt często, bo mam sporo ciekawszych rzeczy, ale przynajmniej nie brzmi to jak kopia norweskich kapel.

Acha, mam jeszcze LP z dwoma pierwszymi demówkami (kupiłem za kilkanaście zł), ale nigdy go nie słyszałem, bo nie mam gramofonu :D
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

Re: EMINENZ - Anti-Genesis (On The 8th Day I Destroy Godcrea

08-04-2009, 04:17

Nie mam tylko ostatniej płyty tego zespołu. Jakoś nigdzie jej nie namierzyłem (nie szukałem zresztą). Tę zamieszczoną w tytule wątku lubię. Słucham rzadko, dawno nie miałem przyjemności, ale jak już złapię fazę, to potrafię męczyć przez kilka dni. Podoba mi się ich proste, oszczędne i przebojowe ("Praise the Death" i "Apocalypse" to dobre przykłady) granie. Klawisze, których tu bardzo dużo na pierwszym planie w ogóle mi nie przeszkadzają, są wręcz jedną z głównych zalet. Koleś, który na nich gra zna się na rzeczy.
Na wszelki wypadek zaznaczam, że "Anti-Genesis" to najspokojniejsza płyta Niemców.

A debiutancki "Exorial" to nie jest kolejna "jakaś tam płyta", tylko bardzo stylowe granie z własnym charakterem. Szczerze powiedziawszy nie znam drugiej takiej płyty. Jedyny drogowskaz, który wyłania się z mgły informuje: "MORTUARY DRAPE", ale wskazuje on tylko ogólny kierunek. Płyta przesiąknięta na wskroś fantastycznym, hipnotyzującym klimatem. W paru momentach kult wprost sączy się z głośników, a nozdrza zaczyna atakować istna piwniczna woń (wilgoć, chłód, stęchlizna, a przed oczami pajęcze sieci, pochodnie, łańcuchy, ściany lochów gdzieś w zapomnianym zamczysku na odludziu spływające krwią - te rejony, wicie rozumicie). Dla mnie to wręcz jedna z najciekawszych płyt z szeroko rozumianą czarną polewką jakie ukazały się w pierwszej połowie lat 90-tych. Na pewno załapała by się do zestawu best of zabranego na bezludną wyspę, tudzież do kawalerki 11 m².

Bardzo się cieszę, że jest to mało popularne, bo dzięki temu całą dyskografię nabyłem za kilkadziesiąt złotych.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
knaar
rasowy masterfulowicz

01-01-2022, 02:38

Nagrali nową płytę. Wg mnie niepotrzebną nikomu.
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

01-01-2022, 11:13

Przeczytałem Eminem
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

01-01-2022, 15:29

Ta ostatnia płyta to jakaś padlina, ale pisanie że prawie wszystko jest lepsze od Eminenz to kpina, bo cztery pierwsze płyty dają radę mocno, a debiut jest wręcz wykurwisty. W tym całym black metalu słyszałem może kilkadziesiąt lepszych tytułów.
vicek pisze:
Przeczytałem Eminem
Zdarza się najlepszym, ale nie ma się czym chwalić.
Awatar użytkownika
Headcrab
weteran forumowych bitew
Kontakt:

01-01-2022, 15:56

Czy nazwa zespołu to hołd dla Eminema?
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

01-01-2022, 16:18

Nie, to ten cienias z USA składał hołd Niemiaszkom.
Awatar użytkownika
Ubzdur
w mackach Zła

01-01-2022, 17:16

Gore_Obsessed pisze:
01-01-2022, 15:29
Ta ostatnia płyta to jakaś padlina, ale pisanie że prawie wszystko jest lepsze od Eminenz to kpina, bo cztery pierwsze płyty dają radę mocno, a debiut jest wręcz wykurwisty. W tym całym black metalu słyszałem może kilkadziesiąt lepszych tytułów.
vicek pisze:
Przeczytałem Eminem
Zdarza się najlepszym, ale nie ma się czym chwalić.
nie sprecyzowałem, bo nie słyszałem nic poza nową i to do niej się odnosiłem mówiąc o obecnym zespole zwanym Eminemz, ale było to bardzo słabe,
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

01-01-2022, 17:30

Tu pełna zgoda.
ODPOWIEDZ