RAVENCULT
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
RAVENCULT
ta jebana wyszukiwarka nic nie chce znaleźć, a wiem, ze kiedys był o nich temat. No chuj, pora założyć nowy bo...
RAVENCULT is currently working on forthcoming album pre-production. 10 new tracks on demo version so far, all recordings shall be done until Dec. 08.
I to jest dla mnie zajebisty news, bo uwielbiam ten zespół, zaczynając od demówek, a kapitalnym debiucie kończąc - wiemy dobrze, że to nic odkrywczego, ale wszystko jest ładnie ze sobą sklejone ( + za ukłon w strone prekursorów gatunku).
Tym bardziej jestem ciekaw w którą strone pójdą na nowym albumie.
RAVENCULT is currently working on forthcoming album pre-production. 10 new tracks on demo version so far, all recordings shall be done until Dec. 08.
I to jest dla mnie zajebisty news, bo uwielbiam ten zespół, zaczynając od demówek, a kapitalnym debiucie kończąc - wiemy dobrze, że to nic odkrywczego, ale wszystko jest ładnie ze sobą sklejone ( + za ukłon w strone prekursorów gatunku).
Tym bardziej jestem ciekaw w którą strone pójdą na nowym albumie.
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Re: Ravencult
Ravencult... Ravencult... Aaa - to ci Grecy co bardzo by chcieli być Norwegami
.
Ten ich ostatni album (Temples of Torment?) zły nie był, tylko mnie zraziła do nich ta "fiordomania".

Ten ich ostatni album (Temples of Torment?) zły nie był, tylko mnie zraziła do nich ta "fiordomania".
Give birth to something dead
Give birth to something old
Fakt, oni zresztą nigdy nie ukrywali swoich fascynacji. A to, że nagrali bardziej 'norwesko' brzmiący album (zresztą w Norge były też miksy) niż nie jedna ekipa z tamtego kraju? Życie 

- black_lava
- rasowy masterfulowicz
jak dla mnie świetna kapela,podobnie jak Naer Mataron, The Shadow Order- grecki True NBM:) Ravencult przebija o wiele klas wspomniane kapele.Debiut naprawdę zarządza.w sumie to i Legion of Doom trochę podobnie pogrywa, choć już nie tak czysto po norwesku.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- pogodancer
- weteran forumowych bitew
Nakładem Hells Headbangers ukazał się nowy materiał Ravencult zatytułowany Morbid Blood.
TRACK LIST:
1) Sacrilege of Death,
2) Possessed On Burial Ground,
3) Hail Revenge,
4) Morbid Blood,
5) Winds of Damnation,
6) With Hunger In Eyes,
7) Snakes Crawl,
8) Black Rites of Execration,
9) Sworn To The Unspoken Oath,
10) The Gates of Bloodshed

Więcej info + coś do odłuchania:
http://www.hellsheadbangers.com/ravencult/
TRACK LIST:
1) Sacrilege of Death,
3) Hail Revenge,
4) Morbid Blood,
5) Winds of Damnation,
6) With Hunger In Eyes,
7) Snakes Crawl,

Więcej info + coś do odłuchania:
http://www.hellsheadbangers.com/ravencult/
Ruscy też mają. Spróbuję, ale moje nadzieje na coś wartościowego są właściwie zerowe. Demówki i epkę kocham, debiut płytowy był dla mnie żenadą, i w tę stronę pewnie pójdą.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Ktoś wytrzyma więcej niż 10 sekund tego modnego gówna?
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
Właśnie zaczynali dobrymi greckimi nutkami, a potem wpadli chyba w złe towarzystwo, zaczęli palić, pić, zrobili logo pod Ondskapt, zaczęli używać nowomodnych symboli, no nie wiem co się z nimi stało, chlip.
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
kocham ten zespół. dla mnie rewelacja, szczególnie Temples...chociaż nowa też jest w pytkie
"And the scars I will see
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- Lykantrop
Będzie to ktoś u nas miał?
Ps. Pytanie pośrednio kierowane do Sovy ;-)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- TORTURER
- w mackach Zła
Nigdy nie lubilem,ale po samplach z nowej plyty mam pozytywne wrazenie.Zadne tam religijne inklinacje,raczej siara w stylu Nifelheim itp,nienajgorsze ogólnie,chociaz bez rewelacji..
Death Dwells in Love
-
- zaczyna szaleć
Wydał to Hells headbangers więc z zakupem na terenie patolandu nie powinno być problemów.
- pogodancer
Bartdeath mieć powinien.Lykantrop pisze:Będzie to ktoś u nas miał?
Fajne to. Poprzedniej płyty nie słyszałem, ale to co słyszę na "Morbid Blood" bardzo mi odpowiada.pogodancer pisze:Nakładem Hells Headbangers ukazał się nowy materiał Ravencult zatytułowany Morbid Blood.
TRACK LIST:
1) Sacrilege of Death,
3) Hail Revenge,
4) Morbid Blood,
5) Winds of Damnation,
6) With Hunger In Eyes,
7) Snakes Crawl,
![]()
- Husar
Chyba nie słyszałeś dem i EP.Morph pisze:Ravencult... Ravencult... Aaa - to ci Grecy co bardzo by chcieli być Norwegami :lol:.
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
- Nekromantheon
- postuje jak opętany!
Bardzo fajna ta nowa plyta!
- Nekromantheon
- postuje jak opętany!
Poprzednia tez byla ok
- Morph
- Kontakt:
Jakbym miał słuchać dem każdej klocowatej hordy to by mnie chyba srogo musiało pojebać - nie mam tyle czasu ;)Husar pisze:Chyba nie słyszałeś dem i EP.Morph pisze:Ravencult... Ravencult... Aaa - to ci Grecy co bardzo by chcieli być Norwegami :lol:.
Give birth to something dead
- Husar
Re: RAVENCULT
akurat tych powinieneś. stary co demo inna muza (i jaka dobra)!
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
- Lykantrop
ZA - JE - BIS - TA. Kompletnie niezauważona mknęła, mijając się z należytą uwagą ze strony masterfulowiczów. Bardziej ascetyczna od debiutu, mniej black'n'rolla, a za to więcej złowieszczej galopady. Choć tożsamości nie zatracili, nic z tych rzeczy.Nekromantheon pisze:Bardzo fajna ta nowa plyta!
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95