HORNA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- boroowa
- weteran forumowych bitew
Re: HORNA
Z HORNA mam taki sam problem jak z polskimi BESATT czy BLACK ALTAR. Niby muzycznie w porządku (czytaj: poprawnie) ale w tym wszystkim tkwi jakiś pierwiastek gówna.
O tym że SW to zespół bardzo mierny, nie trzeba chyba dopowiadać ?
O tym że SW to zespół bardzo mierny, nie trzeba chyba dopowiadać ?
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- Revenant
- postuje jak opętany!
Niby dużo Black Metalu nie słucham, a jeśli już to taki starszy, ale z ciekawości pożyczyłem kiedyś album Horna od znajomego (to był bodajże "Envaatnags Eflos Solf Esgantaavne" - rozpoznałem po okładce na m-a), posłuchałem ... i dalej nie słucham dużo black metalu. Nie specjalnie widzę w tym nic ciekawego, jak dla mnie nudno, sztampowo i tak jak napisał boroowa czuć w tym pierwiastek gówna.
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
za chuja nie czaje tego narzekania - taki "Sudentaival" to dla mnie osobiście ścisła czołówka tradycyjnego skandynawskiego BM ostatniego 10-lecia
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Scaarph
- zahartowany metalizator
a to dobre. nic ci się nie pojebało czasem?paluch pisze:gówniana ta HORNA. jakieś pseudo-aryjskie gówno, bez brzmienia i większego pomysłu.
aha, i raz na zawsze: satanic warmaster jest zajebisty. nauczyć się tego zdania na pamięć a nie pierdolić głupoty

przecież carelian satanist madness to płyta roku!
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
nowa siódemka "Adventus Satanae"

http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
fakt, mogą się w tym temacie dumnie ścigać z nunslaughter
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
Mam ten składak "Hiidentorni / Kohti Yhdeksän Nousua / Perimä Vihassa Ja Verikostossa / Ordo Regnum Sathanas" i bardzo lubię tamte materiały, dwa pierwsze z wymienionych w szególności. EPka "Sota" też była spoko. Później słyszałem wszystko do "Ääniä Yössä" włącznie i raz było lepiej ("Envaatnags Eflos Solf Esgantaavne") raz gorzej (w/w "Ääniä...."), ale zawsze znośnie. Potem straciłem kontakt z ich twórczością. Co prawda dostałem ten ostatni dwupłytowy album w okrojonej wersji promo (na jednym CD), ale słuchałem tego raz na odpierdol i jakos nie chciało mi się póki co do tego wrócić. Zarówno na ich płytach jak i mniejszych wydawnictwach są naprawdę zajebiste numery, ale nie brakuje też zapychaczy. Mogliby większą selekcję tych numerów robić.
EDIT: ale tak w ogóle to ich lubię w sumie.
EDIT: ale tak w ogóle to ich lubię w sumie.
- Hellpiss
- zaczyna szaleć
Zawsze są problemy z zespołami, które mają dużo wydawnictw/kawałków. Ja uważam, że HORNA ma określony styl i prezentuje określony poziom, który mi bardzo odpowiada. Zawsze wiem, czego oczekiwać. Z tym zespołem jest raczej tak, że jak raz nie wejdzie, to już później też nie wejdzie, bo oni nie mają ambicji zaskakiwać.
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
O patrz, Marian z sęsem gada.
Sotahuuto jest zajebiste - najlepsze Bathory od czasu TotG.
Generalnie Horna mnóstwo OK, jakby się nie bawili w te wszystkie mini, splity-shity etc. to by wychodziły im pewnie jeszcze lepsze materiały.
Sotahuuto jest zajebiste - najlepsze Bathory od czasu TotG.
Generalnie Horna mnóstwo OK, jakby się nie bawili w te wszystkie mini, splity-shity etc. to by wychodziły im pewnie jeszcze lepsze materiały.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
-
tak sobie. jak miliard innych bendów, chociaż pamiętam, że i tak byłem pod sceną hehe
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
- Hellpiss
- zaczyna szaleć
Ja byłem. Nie widziałem tego koncertu do końca, bo szedłem rano do pracy i musiałem zdążyć na pociąg. ;-) Tak, czy siak to, co wtedy widziałem było bardzo dobre. Co prawda nic nie było słuchać, jak to zwykle u Bazyla i grać zaczęli po północy, ale w porządku.Conflagrator pisze:A był ktoś u Bazyla na koncercie? Fajnie wypadli?
- Anthropophagus
- w mackach Zła
- Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym
Selekcja materiału swoją drogą, ale bez przesady. Jedne z najlepszych materiałów jakie Horna ma na koncie to MCD Pimeyden Hehku, MCD Viha Ja Viikate, EP Perimä Vihassa Ja Verikostossa czy zajebisty split Horna / Behexen. Generalnie Horna uwielbiam w chuj mnóstwo! Niedawno postawiłem na półce trzynaste wydawnictwo także powoli zaczynam być rad. Maria jak byś miał wolną chwilę i chęci to zamiast bić konia wrzuć co masz na CD? ;) A Horna u Bazyla miazga pomijając żałosną frekwencję i krótki set. Corvus przemistrz! I Infection jak zwykle ze szlugiem w japie i jakiś chłop z publiki "Co to kurwa ma być?! Rolling Stones?!!" :DMorph pisze:Generalnie Horna mnóstwo OK, jakby się nie bawili w te wszystkie mini, splity-shity etc. to by wychodziły im pewnie jeszcze lepsze materiały.
"Dla mnie to jest naród zesrany a nie naród wybrany".
- Piotr Rybak
- Piotr Rybak