HAIL OF BULLETS - Of Frost And War [2008]
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
Re: HAIL OF BULLETS - Of Frost And War [2008]
akurat Berlin to zajebisty kawałek
In a world of compromise...some don't
- lucass
- weteran forumowych bitew
Włącznie z koncówkaKAKAESIAK pisze:akurat Berlin to zajebisty kawałek
LEGALISE DRUGS & MURDER
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
slucham, jestem na 9 numerze. wokal bardzo dobry, perkusja mocarna, w ogole wszystko na miejscu.. no wlasnie. czegos mi tu brakuje. nie wiem w sumie czego. brzmienie jest swietne, ale jak na moj gust za malo tu roche brudu i 'autentycznosci' dzwieku. jakies to wszystko za bardzo uporzadkowane. generalnie jestem zawiedziony bo spodziewalem sie totalnego deathmetalowego wykurwu.
this is a land of wolves now
-
- mistrz forumowej ceremonii
bo ta płyta jest po prostu bardzo dobra, a nie genialna czy fenomenalna, jak chcieliby niektórzy
i tyle
i tyle
- Riven
- Kontakt:
ja bym powiedzial, ze niezla.
czekam na Serpent Saints (niezle opozniony jestem, wiem) i licze, ze rozjebie Of Frost and War w drobny mak
czekam na Serpent Saints (niezle opozniony jestem, wiem) i licze, ze rozjebie Of Frost and War w drobny mak

this is a land of wolves now
-
- mistrz forumowej ceremonii
nie ma takiej opcjiRiven pisze: czekam na Serpent Saints (niezle opozniony jestem, wiem) i licze, ze rozjebie Of Frost and War w drobny mak

- Triceratops
No wyjebali Van Drunena i teraz Ingram spiewa, ciekawe jak bedzie na nowej, bo szczerze mowiac, to monotonne wycie Van Drunena troche wkurwialo
woodpecker from space
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Wokal Ingrama to potęga, toteż - dobra wiadomość!Triceratops pisze:No wyjebali Van Drunena i teraz Ingram spiewa
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Plastek
- Kontakt:
Właśnie, stękanie Van Drunena to patologia jest.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
- Mol
THE WAR IS OVER… IT IS DONE!
With sadness in our hearts, we hereby inform you that we have decided to pull the plug on Hail of Bullets. The patient had been suffering from illness for a few years already. We thought we had cut out the disease a few years ago, but apparently the tumor was more widespread than we had expected.
There are no immediate plans to resurrect the corpse…
PS: personal messages/questions about this situation will not be answered. This is it, and both you and us will have to deal with that...
-
- rozkręca się
A podobno mieli nagrywać coś z Ingramem... no cóż, zdarza się.
-
pamiętam jak za szczeniaka stałem sam pod szkolną ścianą, bo miałem inne - jak zawsze - niż wszyscy podejście do jego kociego śpiewu. dorosłem, dojrzałem, przejrzałem i po latach jestem już bardziej powściągliwy w sądach, ale jedna, dwie, TRZY płyty wystarczą. wszak jest tylu wciąż doskonałych wokalistów, co żyją: Barney, Swano czy Matti Karki, że o van Polu, który już raz u nich śpiewał nie wspomnę :)Plastek pisze:Właśnie, stękanie Van Drunena to patologia jest.
- Żułek
Reedycja debiutanckiej, trudno dostępnej epki z 2007 od zasłużonej holenderskiej formacji Hail Of Bullets.
Przedsprzedaż. Ten artykuł będzie dostępny od 22 listopada.
Gitarzysta i założyciel Hail Of Bullets, Stephan Gebédi, komentuje: "To materiał, od którego wszystko się zaczęło i który z dnia na dzień uczynił z Hail of Bullets siłę, z którą trzeba się liczyć! Gdy Silenoz (Dimmu Borgir) posłuchaj tej epki, powiedział: «Kiedy myślisz, że nie ma już nadziei dla brutalnej muzyki, w której każdy zespół brzmi tak samo, pojawia się Hail of Bullets i zrównuje wszystko z ziemią». Po wyprodukowaniu naszego pełnego albumu, Dan Swanö dodał: «Jeden z najlepszych, jeśli nie najlepszy album, nad którym pracowałem przez bardzo, bardzo, bardzo długi czas!» Chyba niewiele możemy do tego dodać!"
Epka "Hail Of Bullets" pierwotnie została wydana samodzielnie przez zespół i przez kilka lat rozprowadzana w formacie CD-R, po czym stała się niedostępna. Agonia Records wznawia epkę z odnowioną szatą graficzną i w kilku różnych formatach, w tym w trzech wersjach winylowych.
Hail Of Bullets - często określany mianem death metalowej supergrupy - rozpoczął działalność w 2006 wydał trzy albumy studyjne; wszystkie w tym samym składzie. Należą do niego Stephan Gebédi (Thanatos) na gitarze, Martin van Drunen (Asphyx, Thanatos) na wokalu, Paul Baayens (Asphyx) na gitarze, Theo van Eekelen (Houwister, Grand Supreme Blood Court) na basie i Ed Warby (Ayreon, ex-Gorefest) na perkusji.
Utwory:
1. General Winter
2. Red Wolves Of Stalin
3. Ordered Eastward
4. Advancing Once More
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Alkoholokaust
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
No i fajnie. Debiut HoB muzycznie jest bezbłędny, ale przez spierdoloną produkcję nie da się tej płyty kurwa słuchać:
https://dr.loudness-war.info/album/view/62856
Ostatnio próbowałem i mnie łeb rozbolał.
Ponoć to demo brzmi prawilnie i mam nadzieję, że nikt nie będzie tu nic "ulepszał".
https://dr.loudness-war.info/album/view/62856
Ostatnio próbowałem i mnie łeb rozbolał.
Ponoć to demo brzmi prawilnie i mam nadzieję, że nikt nie będzie tu nic "ulepszał".
hare hare supermarket
nsbm.pl
nsbm.pl
-
- postuje jak opętany!
Płyta bdb zresztą czego MVD nie dotknie, łykam w ciemno. A co do jakości... nie samym DR metal żyje. Stawiam tezę, że zdecydowana większość współczesnego death jest w podobny sposób nagrywana (przynajmniej jeśli chodzi o master przygotowywany pod CD).