FAWORYZOWANY NOŚNIK
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
Re: FAWORYZOWANY NOŚNIK
mam w kurwe kaset, troche winyli i jeszcze większą kurwe CD. Wygrywa CD, bo mam ich największą kurwe. dziękuję
support music, not rumors
- Set
- postuje jak opętany!
Póki co dałem głos na cd, bo co innego mógłbym napisać jeśli cd mam kilkaset a winyli kilkadziesiąt (plus kilkanaście kaset- niedobitków). Jednakże jestem na etapie wymiany kolekcji na winyle z kilku róznych powodów.
NECRO SKINS SOCIETY
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Ja z kolei staram się od kilku lat powymieniać to co mam na kasetach na CD, ale zawsze kupuję coś innegoSet pisze:Póki co dałem głos na cd, bo co innego mógłbym napisać jeśli cd mam kilkaset a winyli kilkadziesiąt (plus kilkanaście kaset- niedobitków). Jednakże jestem na etapie wymiany kolekcji na winyle z kilku róznych powodów.

I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
- ozzy
- postuje jak opętany!
wybacz, już nie będeCzesław pisze:Ozzy, a że tak zapytam, co ty właściwie masz w swojej sygnaturce? Czy to przypadkiem nie automatycznie generowana playlista z twoimi ostatnio słuchanymi mp3? To co ty pierdolisz o jakiś winylach?

SODOM i chuj
- Scaarph
mam tak samo co nie zmienia faktu, że winyle bardziej mi się podobająSet pisze:Póki co dałem głos na cd, bo co innego mógłbym napisać jeśli cd mam kilkaset a winyli kilkadziesiąt

-
- zaczyna szaleć
głos na CD
kaset nie mam, winyli tylko 5
przypadkiem zakupione, a CD juz troszkę sie nazbierało 
kaset nie mam, winyli tylko 5

- Set
- postuje jak opętany!
No toż o to mi chodziScaarph pisze:mam tak samo co nie zmienia faktu, że winyle bardziej mi się podobająSet pisze:Póki co dałem głos na cd, bo co innego mógłbym napisać jeśli cd mam kilkaset a winyli kilkadziesiąt

NECRO SKINS SOCIETY
- Scaarph
dlatego ja oddałem głos na winyleSet pisze:No toż o to mi chodziScaarph pisze:mam tak samo co nie zmienia faktu, że winyle bardziej mi się podobająSet pisze:Póki co dałem głos na cd, bo co innego mógłbym napisać jeśli cd mam kilkaset a winyli kilkadziesiąt

-
- mistrz forumowej ceremonii
wiadomo że CD, kasety zostawię bez komentarza, a zaletą winyli są tylko ładne wydania i tyle
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
zgadzam się z powyższymi, choć w sumie LP jeszcze na mnie czeka. Taśm mam mnóstwo, ale już wieki nic nie słyszałem z kasety. Większość rzeczy także staram się wymieniać na CD, ale samych taśm nigdy bym nie sprzedał - sentyment jednak bierze góręWódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:Tak właśnie. Taśm mam/miałem coś ponad 200, ale w porę się opamiętałem, odpuściłem i skupiłem tylko na CD. Mam generalnie dobre wspomnienia jeśli chodzi o kasety, ale CD je bije na głowę pod każdym względem (poza dyskusyjną kwestią kultowości i undergroundu4m pisze:Dokładnie tak samo.Morph pisze:FLAC za poręczność
CD za stosunek poręczność/jakość wydania
LP za wydanie
uśredniając - niech będzie CD.).

Coś tam było! Człowiek!
- longinus696
Zdałem sobie sprawę z tego, że ostatnio jednak słucham sporo rzeczy z niegdyś kupionych taśm. Nawet nieźle się trzymają.
Generalnie lubię posiadać CD, choć często, dla wygody, rzeczy, które stoją w oryginale na półce odsłuchuję z mp3.
Na winylach to głównie klasyki rocka słucham: The Rolling Stones, Led Zeppelin itd.
Generalnie lubię posiadać CD, choć często, dla wygody, rzeczy, które stoją w oryginale na półce odsłuchuję z mp3.
Na winylach to głównie klasyki rocka słucham: The Rolling Stones, Led Zeppelin itd.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Re:
Sentyment, sentymentem, ale biorąc pod uwagę grosze jakie można za kasety dostać, to kompletnie się nie opłaca ich sprzedawaćSkaut_Kwatermaster pisze:Wódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:zgadzam się z powyższymi, choć w sumie LP jeszcze na mnie czeka. Taśm mam mnóstwo, ale już wieki nic nie słyszałem z kasety. Większość rzeczy także staram się wymieniać na CD, ale samych taśm nigdy bym nie sprzedał - sentyment jednak bierze górę4m pisze:
Tak właśnie. Taśm mam/miałem coś ponad 200, ale w porę się opamiętałem, odpuściłem i skupiłem tylko na CD. Mam generalnie dobre wspomnienia jeśli chodzi o kasety, ale CD je bije na głowę pod każdym względem (poza dyskusyjną kwestią kultowości i undergroundu).

I dream of colour music,
-
- rasowy masterfulowicz
W ankiecie podałem CD ale to winyl wzbudza we mnie większe emocje i to na nim będę starał się w jakieś nieokreślonej przyszłości skupić.
- Scaarph
czemu więc podałeś w ankiecie cd?Pelson pisze:W ankiecie podałem CD ale to winyl wzbudza we mnie większe emocje i to na nim będę starał się w jakieś nieokreślonej przyszłości skupić.

-
- rasowy masterfulowicz
Bo nieprecyzyjnie formułujesz pytania?Scaarph pisze:czemu więc podałeś w ankiecie cd?Pelson pisze:W ankiecie podałem CD ale to winyl wzbudza we mnie większe emocje i to na nim będę starał się w jakieś nieokreślonej przyszłości skupić.

Jeśli chodzi o praktyczność- faworyzuję CD.
Jeśli mówimy o magii i wzbudzanych emocjach- winyl.
Na dzień dzisiejszy wygrywa praktyczność. W nowym mieszkaniu zarządzą emocje.
- Scaarph
no tak, sam się zastanawiałem jak to sformułować. chodziło mi o to, jaki nośnik jest wam najbliższy i najmilszy, totalnie subiektywnie, bez patrzenia na to, czy mam więcej płyt czy kaset, czy jeden jest trwalszy od drugiego. jaki najbardziej lubicie. choć oczywiście można lubić bardziej od taśm cedeki bo są trwalszePelson pisze:Bo nieprecyzyjnie formułujesz pytania?Scaarph pisze:czemu więc podałeś w ankiecie cd?Pelson pisze:W ankiecie podałem CD ale to winyl wzbudza we mnie większe emocje i to na nim będę starał się w jakieś nieokreślonej przyszłości skupić.![]()
.

- Set
- postuje jak opętany!
właśniePelson pisze:Bo nieprecyzyjnie formułujesz pytania?Scaarph pisze:czemu więc podałeś w ankiecie cd?Pelson pisze:W ankiecie podałem CD ale to winyl wzbudza we mnie większe emocje i to na nim będę starał się w jakieś nieokreślonej przyszłości skupić.![]()
Jeśli chodzi o praktyczność- faworyzuję CD.
Jeśli mówimy o magii i wzbudzanych emocjach- winyl.
Na dzień dzisiejszy wygrywa praktyczność. W nowym mieszkaniu zarządzą emocje.

NECRO SKINS SOCIETY
- TORTURER
- w mackach Zła
Kaseta=sentyment,no i z 1000 na półkach,w sumie co jakis czas zakupie demo,czy przegram cos od kogos,ale juz rzadziej niz kiedyś.Cd i vinyle pare lat temu zaczałem kupowąc jednocześnie,ale że zepsuł sie gramofon,skupiłem sie na Cd i uzbierałem pokązna sume nawet..lecz pare miesięcy temu kupiłem nowy gramofon i znów jest mi blizszy vinyl,przede wszystkim ze względu na brzmienie! Czy to Pink Floyd,czy Nunslaughter brzmi z analoga 10 razy lepiej!!!..reasumujac,teraz równolegle kupuje i Cd i Vinyle,na tym drugim nosniku zbieram szczególnie najlepsze płyty swoich najlepszych kapel.
Death Dwells in Love
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Ja stawiam na cd, choc jeszcze kilkaset kaset wala mi sie po mieszkaniu.Adapter jakos ciagle mnie omija, ale moze kiedys...
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
cd
ale dopiero od niedawna interesuje sie winylami i faktycznie jest to zajebista sprawa, zwlaszcza w przypadku rzadszych wydan. poza tym The Time Before Time brzmi DUZO lepiej spod igly ; )
ale dopiero od niedawna interesuje sie winylami i faktycznie jest to zajebista sprawa, zwlaszcza w przypadku rzadszych wydan. poza tym The Time Before Time brzmi DUZO lepiej spod igly ; )
this is a land of wolves now