Nero potrafi nagrywac w trybie TAO (track at once) jak i DAO (disc at once), zatem po prostu ma znaczenie czy wypalasz audio z obrazu (iso albo nrg) i wtedy jest DAO a jezeli ze sciagnietych wczesniej empetrojek to wtedy wypala w trybie TAO. Tyle w kwestiach technicznych. Oczywisciie wtedy poziom glosnosci wynosi 144Db a natezenie dzwieku jest odwrotnie proporcjonalne do strat , na czym traci dynamika nagran zdecydowanie.4m pisze:TAONero
DEATHSPELL OMEGA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: DEATHSPELL OMEGA
woodpecker from space
- Gothmog
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
Z ekonomii powiadasz... moja ulubiona z nauk niby społecznych... do tej pory sie dziwię jak egzamin zdałem, a było to z 5 lat temu... ale spoko, (jak przez mgłę, chyba...) pamiętam o co chodzi. Jęsli to jest to o czym myślę, to faktycznie, w sumie sie zgadza... choć o ile pamiętam (a pamiętam średnio) tam chyba bylo założenie refleksyjności działania. Zresztą wydaje mi się (zaznaczam, że piszę to z pozycji ekonomicznego laika - jestem socjologiem, a to zdecydowanie nie to samo...) że w ogromnej części współczesna ekonomia opiera sie na zasadzie działającego racjonalnego (i refleksyjnego) podmiotu*. Jeśli się mylę to mnie poprawHusar pisze: Chodzilo o "Efekt snobizmu" z ekonomii. Poczytaj sobie z innego zrodla niz wiki
--------------------
*pomijam tu wszelkie nurty poboczne. Mam na myśli całą mainstreamową post-Smithowską ekonomię
Ps. To, ze próbuję coś tu pisac o ekonomi... to juz jest ciut snobizm... ten definiowany przez Wiki
Tekst to tylko pretekst do podtekstu...
http://www.lastfm.pl/user/rybieudka - Last.fm
http://rybieudka.blogspot.com/ - RYBIEUDKA blog
http://www.lastfm.pl/user/rybieudka - Last.fm
http://rybieudka.blogspot.com/ - RYBIEUDKA blog
- 4m
- weteran forumowych bitew
No dobrze, to Satyricon. A w jakim trybie wypalać mp3 CTKatechon? Trybie DsO (disc spells once) czy FAS? EOT!Triceratops pisze:Nero potrafi nagrywac w trybie TAO (track at once) jak i DAO (disc at once), zatem po prostu ma znaczenie czy wypalasz audio z obrazu (iso albo nrg) i wtedy jest DAO a jezeli ze sciagnietych wczesniej empetrojek to wtedy wypala w trybie TAO. Tyle w kwestiach technicznych. Oczywisciie wtedy poziom glosnosci wynosi 144Db a natezenie dzwieku jest odwrotnie proporcjonalne do strat , na czym traci dynamika nagran zdecydowanie.4m pisze:TAONero

from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- Husar
Spoko stary:) Ja tez sie na ekonomii chuja tam znam, jestem na innym kierunku. Pamietam tylko conieco bo mialem przedmiot "Podstawy ekonomii" heheh:). Chodzilo poprostu (w skrocie) o spadek "wartosci" przedmiotu dla jednego podmiotu w skutek wzrostu zainteresowania tym przedmiotem przez wiecej podmiotowGothmog pisze:Z ekonomii powiadasz... moja ulubiona z nauk niby społecznych... do tej pory sie dziwię jak egzamin zdałem, a było to z 5 lat temu... ale spoko, (jak przez mgłę, chyba...) pamiętam o co chodzi. Jęsli to jest to o czym myślę, to faktycznie, w sumie sie zgadza... choć o ile pamiętam (a pamiętam średnio) tam chyba bylo założenie refleksyjności działania. Zresztą wydaje mi się (zaznaczam, że piszę to z pozycji ekonomicznego laika - jestem socjologiem, a to zdecydowanie nie to samo...) że w ogromnej części współczesna ekonomia opiera sie na zasadzie działającego racjonalnego (i refleksyjnego) podmiotu*. Jeśli się mylę to mnie poprawHusar pisze: Chodzilo o "Efekt snobizmu" z ekonomii. Poczytaj sobie z innego zrodla niz wiki
--------------------
*pomijam tu wszelkie nurty poboczne. Mam na myśli całą mainstreamową post-Smithowską ekonomię
Ps. To, ze próbuję coś tu pisac o ekonomi... to juz jest ciut snobizm... ten definiowany przez Wiki

Live is Thrash! Thrash of the Dead!
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Dobra, po prostu niedobrze mi od tego twojego śmiesznie egzaltowanego sposobu pisania (masterpiece LOL), może dlatego przekręciłem
co ma NEUROSIS wspólnego z jakimś emogównem? Gdzie to słychać na tej płycie??4m pisze:Jest fragment, który zalatuje tym całym emo-corem (Neurosis i pokrewne) czy
this is a land of wolves now
- 4m
No to masz dwa wyjścia: przygotuj sobie wiadro albo dodaj mnie do ignorowanych, jeżeli jesteś taki wrażliwyRiven pisze:Dobra, po prostu niedobrze mi od tego twojego śmiesznie egzaltowanego sposobu pisania (masterpiece LOL), może dlatego przekręciłem"

Gdyby ironia kopnęła Cię w dupę to i tak byś nie zauważyłRiven pisze:co ma NEUROSIS wspólnego z jakimś emogównem? Gdzie to słychać na tej płycie??4m pisze:Jest fragment, który zalatuje tym całym emo-corem (Neurosis i pokrewne) czy

from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- gezolucifer
- rozkręca się
jesli ktos szuka:
DEATHSPELL OMEGA - Mass Grave Aesthetics mcd 35 zł
DEATHSPELL OMEGA - Chaining the Katechon mcd 35 zł
poczta 6 zł.
płyty wysylam najwczesniej 29.12.2008, wczesniej nie ma sensu...
info tylko na mail.
pytac o spis cd/lp na opych
drape@interia.pl
DEATHSPELL OMEGA - Mass Grave Aesthetics mcd 35 zł
DEATHSPELL OMEGA - Chaining the Katechon mcd 35 zł
poczta 6 zł.
płyty wysylam najwczesniej 29.12.2008, wczesniej nie ma sensu...
info tylko na mail.
pytac o spis cd/lp na opych
drape@interia.pl
H E L L U V A A G I T A T O R
- Scaarph
- zahartowany metalizator
coś mi dzisiaj odjebało i kradnę jak leci 
podpierdoliłem też ten cały mini. jestem mniej więcej w połowie na razie. nuda. bardziej mi leży niż fas chyba, alesz kurwa mać! jak ja nie lubię takiego grania! no, ale zobaczymy, może na oryginale jakąś prawdę objawioną w tym odkryję i książkę o tym napiszę. a na razie jakoś mi to całe dso wisi, wręcz w dupie mam
edit: 3,5 minuty do końca, coś tam się zaczęło dziać.
o, ale szybko się skończyło
a to jeszcze 2,5 minuty do końca 

podpierdoliłem też ten cały mini. jestem mniej więcej w połowie na razie. nuda. bardziej mi leży niż fas chyba, alesz kurwa mać! jak ja nie lubię takiego grania! no, ale zobaczymy, może na oryginale jakąś prawdę objawioną w tym odkryję i książkę o tym napiszę. a na razie jakoś mi to całe dso wisi, wręcz w dupie mam

edit: 3,5 minuty do końca, coś tam się zaczęło dziać.
o, ale szybko się skończyło

-
- zaczyna szaleć
dlaczego nie? oni jasno w wywiadzie zaznaczyli, że ich twórczość to szerszy projekt. poza tym na moje oko są głębokie związki pomiędzy Kenose, Fas a CtK.4m pisze:Nie rzutowałbym treści Fas na CTK,
na razie próbuje zrozumieć, o co im chodzi z wiecznym powrotem, bo cholernie ostro podkreślili tę idee (okłada, struktura muzyczna utworu, powtarzanie fragmentów tekstu).
Pociągają mnie nie te rzeczy, co trzeba: lubię pić, jestem leniwy, nie mam boga, polityki, idei ani zasad. Jestem mocno osadzony w nicości, w swego rodzaju niebycie, i akceptuję to w pełni - Bukowski
- Scaarph
- zahartowany metalizator
sorry dziewczyny, zupełnie nie moje meble, nie podoba mi się takie granie. idę se z urgehala przyjebać.
- Set
- postuje jak opętany!
- 4m
Dlatego, że wtedy epka by się nazywała "Fas II" czy "Kenose II". Treść poszczególnych wydawnictw łączy się w całość, ale każde dotyczy innego składnika. Powiedziałbym nawet, że treść to tytuł po przejściu przez pryzmat.mietek_fog pisze:dlaczego nie? oni jasno w wywiadzie zaznaczyli, że ich twórczość to szerszy projekt. poza tym na moje oko są głębokie związki pomiędzy Kenose, Fas a CtK.4m pisze:Nie rzutowałbym treści Fas na CTK,
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
-
- zaczyna szaleć
i dlatego trzeba szukać całościowego wzorca spajającego całą układanke.4m pisze:Treść poszczególnych wydawnictw łączy się w całość, ale każde dotyczy innego składnika.
ogólnie:
Kenose - zapowiedź upadku
Fas - treść upadku
CtK - jak go wykorzystać
[...] świat wszystkich światów - napisze Holderlin - wszystko we wszystkim, wychodzi na jaw tylko [...] w upadku bądź [...] w początku czasu i świata [...]. Ów upadek czy przejście [...] da się odczuć w członkach istniejącego świata tak, że w tym właśnie momencie i w tym stopniu, w jakim to, co jest, rozkłada się, daje się się odczuć to, co nowe, młode, możliwe. Jak bowiem rozpad mógłby być doznawany bez jedności? Jeśli zatem coś, co istnieje ma być - i jest - doznawane w swoim rozpadzie, to musi być odczuwane przy tym to, co niewyczerpane [...] - Nietzsche
na mój gust ten cytat może być pomocnym tropem.
Pociągają mnie nie te rzeczy, co trzeba: lubię pić, jestem leniwy, nie mam boga, polityki, idei ani zasad. Jestem mocno osadzony w nicości, w swego rodzaju niebycie, i akceptuję to w pełni - Bukowski
- 4m
To na końcu, a poza tym split nie jest częścią trylogii. Najpierw Summa Divisio & Chaining The Katechon.mietek_fog pisze:i dlatego trzeba szukać całościowego wzorca spajającego całą układanke.4m pisze:Treść poszczególnych wydawnictw łączy się w całość, ale każde dotyczy innego składnika.
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- 4m
A czym jest katechon, jaką funkcję pełni i co wynika z faktu, że jest on skuty, hmm?mietek_fog pisze:Skoro zasłona przybytku nie rozdarła się na dwoje nie ma wstępu do przybytku mesjańskiego. Katechon jest związany w świątyni. Nie nastąpi Apokalipsa, nie będzie końca świata. Wciąż za to świeci słońce źródło doświadczenia wewnętrznego ("And star shines"). To jest jedyna droga do wyjścia poza czas ("Veritas Diaboli Manet in Aeternum").

from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
szukacie a nie widzicie4m pisze:A czym jest katechon, jaką funkcję pełni i co wynika z faktu, że jest on skuty, hmm?mietek_fog pisze:Skoro zasłona przybytku nie rozdarła się na dwoje nie ma wstępu do przybytku mesjańskiego. Katechon jest związany w świątyni. Nie nastąpi Apokalipsa, nie będzie końca świata. Wciąż za to świeci słońce źródło doświadczenia wewnętrznego ("And star shines"). To jest jedyna droga do wyjścia poza czas ("Veritas Diaboli Manet in Aeternum").

oczywistej rzeczy.
- 4m
Napisz więcej Mikkotwoja_stara_trotzky pisze: szukacie a nie widzicie![]()
oczywistej rzeczy.

from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
okładka, grafiki w środku, tekst, nawet sama muzyka sugerują pewne rozwiązanie. nie będę psuć zabawy, powiem tylko, że chodzi o rozwiązanie zaproponowane przez pewnego wielbiciela antyku, którego za patrona obrała sobie cała grupa panów, do których nawiązuje DsO. rozwiązanie to miało zresztą za cel postawienie alternatywy dla myśli chrześcijańskiej opartej na logosie i linearnym spojrzeniu na kwestię czasu. zresztą trudno nie odbierać całej tej epki przez pryzmat myśli owego miłośnika antyku. myślę, że "religijność" DsO powinna być odbierana tak, jak i jego "religijność", a był to, bez wątpienia, myśliciel religijny. mistyk bym nawet rzekł. a zarazem parodysta i prześmiewca. i antychryst. amen.
- 4m
Wieczny powrót, palingeneza światów? Raczej nie. Zresztą dlaczego i jaki jest sens pisać zagadkami o rzeczach prostych? W ten sposób o rzeczach zagadkowych trzeba będzie pisać milczeniem, a nie o to w wymianie zdań/poglądów chodzitwoja_stara_trotzky pisze:okładka, grafiki w środku, tekst, nawet sama muzyka sugerują pewne rozwiązanie. nie będę psuć zabawy, powiem tylko, że chodzi o rozwiązanie zaproponowane przez pewnego wielbiciela antyku

from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
wczoraj w nocy gdy się już położyłem, wziałem płytę "Fas.." załączyłem na discmana, zgasiłem światło i pod kołdrą leżałem i włączyłem. Całej nie przesłuchałem.. gdzieś po trzecim kawałku wyłączyłem ale nie dlatego że mnie znużyło czy coś, ale brał mnie już sen bo byłem zmęczony i poszedłem spać. Intra były nawet straszne.. i sama muzyka intensywna.. i taka muzyka może absolutnie się podobać, ale mnie nie rusza zbytnio. Melodyka mi się nie podoba.. nie w mój gust. Lekko mnie odrzuca. Wolę starego Darkthrone z "czarnych" rzeczy.