ALABAMA THUNDERPUSSY

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
paluch
rozkręca się

Re: ALABAMA THUNDERPUSSY

29-12-2008, 20:01

konkretny rock'n'roll ! dobry piach w gitarach i generalnie czuć klimat stanów ;)

w Polsce mało kapel tak umie grać - gdzieś blisko stylistycznie jest Elvis Deluxe i Soulburners. Corruption mnie nigdy nie przekonywał - za mało luzu w tej muzie.
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

29-12-2008, 20:05

muzyka fajna,chociaz wokal po jakims czasie powoduje ze material robi sie nuzacy. z takich kapel kojarzy mi sie jeszcze naschville pussy. oni byli lepsi. z tego co pamietam mieli laske na gitarze i sprosne teledyski:)
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
paluch
rozkręca się

30-12-2008, 19:49

Maria Konopnicka pisze:Mi się bardzo podoba - nie jest to muzyka, która wywołałby u mnie jakiś wstrząs, ale jest na tyle prosta i przyjemna, że słucha się bardzo dobrze - szczególnie gdy w tym czasie robi się coś innego. Takie płyty też są potrzebne - nie zawsze mam możliwość siedzieć przed odtwarzaczem z książeczką w łapie i śledzić wzrokiem linijki tekstów poszczególnych utworów. Zamówiłem sobie wczoraj pozostałe ich płyty :)
dodam, że idealne do : auta, dobrego ruchania, piwka i grania z kumplami (tak jak inne nuty muszę grać na trzeźwo to pod wpływem bardzo dobrze się gra taką muzę akurat ;))

to co lubię w tej muzie to fakt, że doskonale wyciągneli te najzajebistsze rzeczy z Black Sabbath i dodali trochę od siebie! konkret!
wolf

04-02-2009, 18:28

ostra jazda bez filozofii i dodatkowych udziwnień,ich płyty w zasadzie utrzymują się na podobnym poziomie jak ktos lubi Unide lub Karma to Burn to i AT łyknie bez przepity
ODPOWIEDZ