ARMAGEDON - wielki powrót?

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gothmog
zaczyna szaleć
Kontakt:

Re: ARMAGEDON - wielki powrót?

16-01-2009, 11:27

Szczerze mówiąc... poprawny death metal. Klwisza moze ciut za głośno, ale w sumie ok. Wokale też ok... Ale ok to dla mnie za mało. a i magia nazwy jakoś tak średnio na mnie działa. średnio Panie, średnio...
Tekst to tylko pretekst do podtekstu...

http://www.lastfm.pl/user/rybieudka - Last.fm
http://rybieudka.blogspot.com/ - RYBIEUDKA blog
Awatar użytkownika
KAKAESIAK
rasowy masterfulowicz

16-01-2009, 16:46

Rattlehead pisze:Numer bardzo dobry. Słychać że to Armagedon. Klawisze nawet też mnie nie wkurwiają. Z wielką ciekawością czekam na cały album.
zgoda
In a world of compromise...some don't
Awatar użytkownika
Saymoon
zaczyna szaleć

16-01-2009, 17:38

Jestem z lekka rozczarowany nowym kawałkiem. Owszem jest profesjonalnie, równo, ale też przewidywalnie aż do bólu. Jak by mi ktoś puścił bez wiedzy jaki to band, to za ch... wafla nie zgadłbym, że to ekipa z Kwidzynia. Brzmią obecnie jak 100 innych kapel parających się aktualnie Death Metalem. Nawet niegdyś charakterystyczny wokal dzisiaj się nie za bardzo wyróżnia. No i te nieszczęsne klawisze... Miało być nowocześnie i na czasie, a wyszło... Chyba się panowie za bardzo nasłuchali XXV Viadera. Ale trudno, jedna jaskółka wiosny nie czyni. Czekam na CAŁY album.
"Jadą chłopcy z gitarami, będą walczyć z wiatrakami"
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

16-01-2009, 18:03

Saymoon pisze:Jak by mi ktoś puścił bez wiedzy jaki to band, to za ch... wafla nie zgadłbym, że to ekipa z Kwidzynia. Brzmią obecnie jak 100 innych kapel parających się aktualnie Death Metalem.
Kingu napisał, że piękne brzmienie gitar, a ja zgodzę się raczej z Saymoonem. Do tego kawałka normalnie aż prosi się ustawić inny sound gitar. Tzn. dobre brzmienie mają, ale na moje ucho średnio pasuje do klimatu muzyki. Jakieś takie kompromisowe jakby.
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Pelson
rasowy masterfulowicz

16-01-2009, 23:13

Co wy z tymi klawiszami? Czytając te opinie można by się spodziewać, że to jakieś barokowe libretto na klawesyn i orkiestrę a nie trzy 10-cio sekundowe, klimatyczne wstawki całkiem nieźle zresztą komponujące się z bardziej klasycznym instrumentarium. Dobry wałek, z zainteresowaniem wysłucham całości.
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

17-01-2009, 13:43

Mnie sie wlasnie nie do konca komponuja, na pewno nie sa specjalnie wazne i jakos trudno znalezc uzasadnienie do ich obecnosci w tym kawalku. No ale jak wspomnialem i tak nie moge sie doczekac calosci.
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

18-01-2009, 00:23

Drone pisze:
AroHien pisze:Mnie sie wlasnie nie do konca komponuja, na pewno nie sa specjalnie wazne i jakos trudno znalezc uzasadnienie do ich obecnosci w tym kawalku. No ale jak wspomnialem i tak nie moge sie doczekac calosci.
Też tak uważam, klawisze pojawiają się nagle i bez powodu (pewnie w zamierzeniu mają coś podkreślić), naprawdę można je usunąć z korzyścią dla całości. Wokal mnie też dziwi, trochę brzmi jakby jakieś kluchy międlił w ustach, ale faktycznie trzeba poczekać na całość. Jestem aż tak krytyczny, bo zarówno demo "Dead Condemnation" jak i "Invisible Circle" uważam za najlepszą rzecz w polskim DM z tamtych czasów i szkoda by było, gdyby zaczęli grać teraz jakiś plastik.
Może "Plastik" jest wymagany przez ich wydawce? Może Wardzał nie mógł by przeżyć surowej, undergroundowej produkcji? Pamiętamy jaką kontrowersje porodził "powrót" Pandemonium i ich quasi Samaelowa płyta z komputerowymi bębnami. Też oczekiwania były wielkie a płyta nawet w MysticArt dostała bardzo niską notę i zjeby. Jestem przekonany, ze wyznacznikiem dobrego soundu dla M.W. są produkcje Behemoth, Frontside i tp i bardzo łatwo jest to wyczytać z recek ich magazynie.
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

18-01-2009, 02:25

Brebuhablu+ablu+dablu......

Zobaczmy jak cała płyta. W roku 2009 chyba nukt nie oczekyje ze zespol bagra taka plye hak nual bagrac w roju 1995! Mubeki tricge czasy i ti mozba zrozynuecm b iorac to wszystko pod uwagę, myślę że kednakl nowy Armagedon bedzie solidną płytą jebiącą po dubie z obitego żelastrwem buta, czekam na surowszą i bardziej skurwysynka wersje niz ten jeden kawealek.... ale czy ezpoel sie kueryhe reajcha fabow czt tyljo rynjuen, ti ti dipiero zobaczyny,,,,

sort za język..... sobota wieczor,,,,
Awatar użytkownika
Revenant
postuje jak opętany!

19-01-2009, 10:33

Jestem nastawiony niby neutralnie, jednak z lekkim odchyłem w stronę tabliczki z napisem "obawa". No bo spójrzmy prawdzie w oczy - jakby taki kawałek nagrała jakaś nowa, mało znana załoga, to wszyscy byśmy byli co najmniej pozytywnie, jak nie entuzjastycznie nastawieni. Ale magia nazwy działa, oj działa, więc i nasze wymagania rosną. Nie wydaje mi się żeby możliwe było spojrzenie na tą płytę jako tako obiektywnie, bez uciekania się do porównań z "Invisible Circle". A z tej konfrontacji na pewno nie można wyjść zwycięsko. Może gdyby nagrali to pod innym szyldem ... Ale wtedy nie przyciągnęliby takiej uwagi ... do tego logo Mystic... a może wszystko będzie ok i dostaniemy płytę, której nie potrzeba będzie się wstydzić?

Zobaczymy...
Obrazek
dybek
rozkręca się

27-01-2009, 18:36

Szkoda, że nie mam na czym słuchać kaset bo bym sobie z chęcią przypomniał "Invisible Circle" i można by było jakoś porównywać.
Jak już ktoś wyżej pisał przydałyby się z jeszcze 2 nowe kawałki i można by było snuć rozważania na temat kierunku obranego przez tą kapelę obecnie, czy jest więcej klawiszy czy to tylko "wybryk", czy jest mięcho czy może dość przebojowo.
Co do samego "Dead code" to dla mnie tak jakoś niespodziewanie się kończy, jakby ta mp3 była ucięta. Ogólnie utwór podoba mi się.
kakademona
weteran forumowych bitew

31-01-2009, 15:00

niezły ten kawałek.sztampowy ale przyjemny.klawisze bym darował sobie.cóz..widac trzeba było się rozpaść , dojrzec , wrócic po wielu latach ,zeby dopiero nauczyc sie grac .na nauke nigdy nie jest za późno.
cieszę się takze ,że ogolili swe pedziowskie loczki.w tamtych czasach nie było prostownic do włosów wiec moze juz wtedy powinni to zrobic.Ave!
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

01-02-2009, 00:25

niezly numer, klawisze troche odstaja i automat wkurwia. ale generalnie dobry kawalek
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Saymoon
zaczyna szaleć

03-02-2009, 15:32

Obrazek
Przy okazji - okładka albumu. Komentarze mile widziane.
"Jadą chłopcy z gitarami, będą walczyć z wiatrakami"
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

03-02-2009, 15:37

Moze okladka jest zainspirowana historia Benjamina Buttona? Technicznie bardzo dobrze wykonana ale mi zawsze sie bedzie kojarzyla kapela z czarno bialymi kolorami.
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

03-02-2009, 16:05

O tak, okładka bardzo dobra. Bałem się że będzie plastikowe gówno, a tymczasem okładeczka pierwsza klasa.
Jeśli tak samo pomylę się co do zawartości muzycznej, to będzie pięknie. Nie chcę mi się słuchać mp3, poczekam na płytę i wtedy wyrobię sobie zdanie.
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

03-02-2009, 16:15

przynajmniej, okladka nie jest porazka jak wszystkie okladki Pandemonium po ich powrocie
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

03-02-2009, 16:29

okładka ok. choc spodziewalem sie czegos oldschoolowego..
ponownie cos okraglego na coverze Armagedon :)
kakademona
weteran forumowych bitew

03-02-2009, 17:15

Saymoon pisze:Obrazek
Przy okazji - okładka albumu. Komentarze mile widziane.

jest super.żadnych ale.
Awatar użytkownika
KAKAESIAK
rasowy masterfulowicz

03-02-2009, 18:06

zajebista okładka
In a world of compromise...some don't
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

04-02-2009, 11:52

Okładka bardzo na plus, kojarzy mi się z horrorami Mastertona itp. :)
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
ODPOWIEDZ