ABSU
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ultravox
- zahartowany metalizator
- Brązowy Jenkin
- w mackach Zła
Re: ABSU
nie mam pytań, kawałek kapitalny, gra Proscriptora jak zwykle rewelacyjna. Nie doczytałem chyba - wie ktoś kiedy premiera?
- Set
- postuje jak opętany!
16 lutego w Europie i 24 lutego w Stanach. Numer zajebisty, oczywiście, od razu słychać, że to Absu, ale dla mnie to żaden problem.Major pisze:nie mam pytań, kawałek kapitalny, gra Proscriptora jak zwykle rewelacyjna. Nie doczytałem chyba - wie ktoś kiedy premiera?
NECRO SKINS SOCIETY
- Edinazzu
- weteran forumowych bitew
o tak gra Priciptora rządzi! Co do dyskografii ABSU
1. BARATHRUM
niewiele pamiętam bo chyba z 10 lat nie słuchałem tego lp, ale odstaje zarówno poziomem kompozycji jak i stylistyką od nastepnych albumów. Mało charakterystyczny 5/10
2.SUN OF TIPHARET
to już właściwy ABSU. Ancient Mythological Occult Metal pełną gebą. Chyba nawet najlepszy w całej dyskografii. W szczególy nie będę się zagłębiał,bo mam tylko w wersji z Morbid noizz(kaseta). A kaset to ja już 5 lat nie słucham. Ale ta celtycko-folkowa miniaturka świetna.Muszę złapać na Allegro:)! 9/10
3.THIRD STORM OF CYTHARAUL
w zasadzie stylistycznie bardzo podobny album do "Sun Of Tipharet" rzekłbym kontynuacja z jednym podstawową różnicą/szczegółem. Lekko zjebane brzmienie. A nawet totalnie. Ale przynajmniej Principtor posypał głowę popiołem, a nie udawał greka jak chłopcy z Morbid Angel. 8/10
4.TARA
sam już nie wiem która lepsza 2 czy 4. ale za większą siarę, za twórcze nawiązanie do Possessed czy Kreator i innych Bogów Metalu z lat 80-tych na piedestale stawiam ostatnia z dotychczasowych płyt ABSU. No i za dobry gust za przyznawanie się do fascynacji tuzami Rocka Progresywnego lat 70-tych...
1. BARATHRUM
niewiele pamiętam bo chyba z 10 lat nie słuchałem tego lp, ale odstaje zarówno poziomem kompozycji jak i stylistyką od nastepnych albumów. Mało charakterystyczny 5/10
2.SUN OF TIPHARET
to już właściwy ABSU. Ancient Mythological Occult Metal pełną gebą. Chyba nawet najlepszy w całej dyskografii. W szczególy nie będę się zagłębiał,bo mam tylko w wersji z Morbid noizz(kaseta). A kaset to ja już 5 lat nie słucham. Ale ta celtycko-folkowa miniaturka świetna.Muszę złapać na Allegro:)! 9/10
3.THIRD STORM OF CYTHARAUL
w zasadzie stylistycznie bardzo podobny album do "Sun Of Tipharet" rzekłbym kontynuacja z jednym podstawową różnicą/szczegółem. Lekko zjebane brzmienie. A nawet totalnie. Ale przynajmniej Principtor posypał głowę popiołem, a nie udawał greka jak chłopcy z Morbid Angel. 8/10
4.TARA
sam już nie wiem która lepsza 2 czy 4. ale za większą siarę, za twórcze nawiązanie do Possessed czy Kreator i innych Bogów Metalu z lat 80-tych na piedestale stawiam ostatnia z dotychczasowych płyt ABSU. No i za dobry gust za przyznawanie się do fascynacji tuzami Rocka Progresywnego lat 70-tych...
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
Bardzo dobry numer. Może i nie jest to nic nowego, ale jak nagrają 'Tara' jeszcze raz to wcale nie będę się czepiał. Generalnie lubię wszystkie materiały Absu, które słyszałem. Co prawda jedynka to może jeszcze nie do końca to, ale i tak ma w sobie to COŚ
Później im dalej tym lepiej. Chętnie bym sobie posłuchał, ale wszystko co miałem, miałem na kasetach... 

- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Kawałek niezły aczkolwiek spodziewałem się czegoś szybszego, póki co każda ich płyta była coraz lepsza wiec jestem dobrej myśli.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
- Brązowy Jenkin
- w mackach Zła
Ruscy ze stadionu przenieśli się do internetu. Również ściągnąłem ale kupię na 100%. Świetna płyta.
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
no fajna fajna, chociaż spodziewałem się bardziej organicznego brzmienia i mniejszej ilości pitolenia.
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
no i po osłuchaniu się jestem niestety rozczarowany.