VADER

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

Re: Vader

27-02-2009, 13:53

Vader zrobil ponownie cover samego siebie? Smiechu warta jest ta "legenda"... :D :D :D :D
DCI Hunt

27-02-2009, 14:01

Nic nowego, ale mi się ten numer podoba. Nie napiszę wiele, bo faktycznie wiele napisać się nie da, ale jest ok.
długopisyyyyyyyyyy

27-02-2009, 14:55

Utwór niestety średni.. co prawda po dwóch przesłuchaniach dopiero żem.. ale nie ma tej chwytliwości, świeżości, jakości.. I Zaznaczyć trzeba że taki "Litany" uważam za ich czołówke, więc ich nowszego oblicza nie odrzucam z zasady. Ale ten kawałek to nie ten poziom.
Awatar użytkownika
Saymoon
zaczyna szaleć

27-02-2009, 17:21

A'propos oglądanych właśnie skoków narciarskich naszła mnie przed chwilą taka refleksja:
z Vaderem jest jak z Małyszem - od kilku lat mnóstwo obietnic, sporo medialnego szumu, akcji około marketingowych a wynik wciąż ten sam. Znacznie poniżej podium. :mrgreen:
"Jadą chłopcy z gitarami, będą walczyć z wiatrakami"
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

27-02-2009, 18:44

Utwór niczym prosto z Revelations. Bardzo charakterystyczna dla Vadera aranżacja. Wciąż brak agresji ale wałek niezły.
Awatar użytkownika
KAKAESIAK
rasowy masterfulowicz

27-02-2009, 20:13

kawałek niezły ale spodziewałem sie raczej uderzenia na miare "Litany", takiej jazdy do przodu bez zbednego pierdolenia, patrząc na kapele jakie wydadza płyty w 2009 roku może być ciężko ze znalezieniem sie w top 20
In a world of compromise...some don't
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

27-02-2009, 21:39

SŁaby ten kawałek. Tak jak napisał ktoś wyżej - zero agresji. Taki gieriatryczny death metal, niby wszystko jest ale mocy brakuje. Dawno juz nie słyszałem tak chujowo nagranych bębnów.
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
Brązowy Jenkin
w mackach Zła

27-02-2009, 22:45

kurwa to jest przedprodukcja... Więc dajcie na luz z oceną brzmienia. Na kolana nie padam ale numer jak najbardziej ok. Trcohę nudne staje się jebanie Vadera, bez względu na poziom nowych numerów.
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

27-02-2009, 23:07

zgadzam się z Majorem, leżącego się nie kopie
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

28-02-2009, 00:07

Major pisze:kurwa to jest przedprodukcja... Więc dajcie na luz z oceną brzmienia. Na kolana nie padam ale numer jak najbardziej ok. Trcohę nudne staje się jebanie Vadera, bez względu na poziom nowych numerów.
Pewnie po części masz rację z tym jebaniem, nie mniej nie bierze się ono również bezpodstawnie, od paru lat większość chce lepszych płyt VADER`a, tym czasem dostaje płyty dobrej produkcji, które przesłucha dwa, trzy razy i zapomina o nich.
Sam do "Black to the Blind" cholernie lubiłem ten zespół. "BTTB" był dla mnie ostatnią płytką wartą uwagi i płytką, którą do dnia dzisiejszego mogę sobie wrzucić z przyjemnością słuchając jej. Nie oznacza to, że obecny VADER jest totalnie do dupy, oznacza to raczej to, że jest wiele ciekawszych rzeczy do słuchania, gdzie brak VADER`a w tym stosie zajebistych nowości jakość nie jest drastycznie zauważalna.
VADER powinien zrobić sobie może przerwę i wrócić z tak dobrym albumem jak wrócił choćby Cezar z CHRIST AGONY;
... ale tak kontynuując VADER`ową myśl, jakoś czasy gdy z mokrymi majtami czekałem na kolejną produkcję spod szyldu VADER się dawno skończyły i często jest tak, że kolejne "nowe" płyty słucham z pół roku, czy rok później i nadal stwierdzam, że nic wielkiego nie straciłem.
... na osłodę zawsze pozostaje jebnąć sobie w odtwarzaczu "The Ultimate Incantation" :)
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
Saymoon
zaczyna szaleć

28-02-2009, 00:25

Ihasan pisze:
Pewnie po części masz rację z tym jebaniem, nie mniej nie bierze się ono również bezpodstawnie, od paru lat większość chce lepszych płyt VADER`a, tym czasem dostaje płyty dobrej produkcji, które przesłucha dwa, trzy razy i zapomina o nich.
Sam do "Black to the Blind" cholernie lubiłem ten zespół. "BTTB" był dla mnie ostatnią płytką wartą uwagi i płytką, którą do dnia dzisiejszego mogę sobie wrzucić z przyjemnością słuchając jej. Nie oznacza to, że obecny VADER jest totalnie do dupy, oznacza to raczej to, że jest wiele ciekawszych rzeczy do słuchania, gdzie brak VADER`a w tym stosie zajebistych nowości jakość nie jest drastycznie zauważalna.
VADER powinien zrobić sobie może przerwę i wrócić z tak dobrym albumem jak wrócił choćby Cezar z CHRIST AGONY;
... ale tak kontynuując VADER`ową myśl, jakoś czasy gdy z mokrymi majtami czekałem na kolejną produkcję spod szyldu VADER się dawno skończyły i często jest tak, że kolejne "nowe" płyty słucham z pół roku, czy rok później i nadal stwierdzam, że nic wielkiego nie straciłem.
... na osłodę zawsze pozostaje jebnąć sobie w odtwarzaczu "The Ultimate Incantation" :)
Stary, masz rację w całej rozciągłości. "Sothis" słuchałem jak wyszła przez całe wakacje po kilka razy na dobę, a kumpel nie wyciągał De Profundis przez rok w wieży, aż musiał kupić dodatkową kopię z Croona.
Awatar użytkownika
Saymoon
zaczyna szaleć

28-02-2009, 00:28

Ihasan pisze:
Stary, masz rację w całej rozciągłości. "Sothis" słuchałem jak wyszła przez całe wakacje po kilka razy na dobę, a kumpel nie wyciągał De Profundis przez rok z wieży, aż musiał kupić dodatkową kopię z Croona.
Awatar użytkownika
Brązowy Jenkin
w mackach Zła

28-02-2009, 01:01

Saymoon pisze:
Ihasan pisze:
Stary, masz rację w całej rozciągłości. "Sothis" słuchałem jak wyszła przez całe wakacje po kilka razy na dobę, a kumpel nie wyciągał De Profundis przez rok w wieży, aż musiał kupić dodatkową kopię z Croona.
Ale ja nie oczekuję, że Vader przebije TUI albo DP (które też uwazam za najlepsze płyty w dorobku) tak samo jak wiem, ze Morbid Angel nie nagra nigdy więcej ani AoM ani BAtS ani C. Zawieszenie działalności to opcja regeneracji dla zespołów, które nie są zobligowane kontraktami i nad którymi nie wisi żaden deadline. Mi wystarczy, że Vader nadal świetnie prezentuje się na żywo. Łącznie z nowymi numerami, które w wersji live wypadają naprawdę przekonująco.
Awatar użytkownika
Brązowy Jenkin
w mackach Zła

28-02-2009, 01:12

Saymoon pisze:
Ihasan pisze:
Ale ja nie oczekuję, że Vader przebije TUI albo DP (które też uwazam za najlepsze płyty w dorobku) tak samo jak wiem, ze Morbid Angel nie nagra nigdy więcej ani AoM ani BAtS ani C. Zawieszenie działalności to opcja regeneracji dla zespołów, które nie są zobligowane kontraktami i nad którymi nie wisi żaden deadline. Mi wystarczy, że Vader nadal świetnie prezentuje się na żywo. Łącznie z nowymi numerami, które w wersji live wypadają naprawdę przekonująco.
Awatar użytkownika
Saymoon
zaczyna szaleć

28-02-2009, 12:01

Dlatego ostatnią płytą, którą kupiłem był Black to The Blind. A na żywo widziałem ich z kilkanaście razy od tego czasu i pewnie nie raz ujrzę. Niemniej jednak na "urodzinach" wyszedłem po pierwszej części, którą skończyli właśnie kawałkami z tej płyty.

Forum się wiesza ostatnio, posty się dublują.
DCI Hunt

28-02-2009, 12:07

O właśnie, mi czasem strona odświeża się minutę :lol:
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

28-02-2009, 12:09

no fajny numer, ale ja pierdole, ile mozna to samo nagrywac !?!?!
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

28-02-2009, 12:14

Riven pisze:no fajny numer, ale ja pierdole, ile mozna to samo nagrywac !?!?!
Zapytaj się AC/DC czy innego Motorhead :lol:
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

28-02-2009, 12:41

no jasne, ale co to w ogole za porownanie? z calym szacunkiem dla Petera (bo za 2 plyty szacunek mu sie nalezy), bez przesady.

tzn. ja tu biore pod uwage Motorhead bo AC/DC jest imo do dupy :lol: a przynajmniej to co znam, bo tych starych plyt z pierwszym wokalista nigdy nie slyszalem
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

28-02-2009, 15:21

Major pisze: Ale ja nie oczekuję, że Vader przebije TUI albo DP (które też uwazam za najlepsze płyty w dorobku) tak samo jak wiem, ze Morbid Angel nie nagra nigdy więcej ani AoM ani BAtS ani C. Zawieszenie działalności to opcja regeneracji dla zespołów, które nie są zobligowane kontraktami i nad którymi nie wisi żaden deadline. Mi wystarczy, że Vader nadal świetnie prezentuje się na żywo. Łącznie z nowymi numerami, które w wersji live wypadają naprawdę przekonująco.
... no i błąd.
Bo od takich zespołów powinno się wymagać użyję tu słów: dążyć do doskonałości.
Nie rozumie tego podejścia, czemu miałbym się zachwycać płytami, czy muzyką zespołu, która wrażenie robi tylko na koncercie, kupuję płytkę, wydaję kasę czyli w jakiś sposób wspieram ten zespół, to liczę na to że będą w stosunku do "fanów" na tyle szczerzy, że nie tylko przekopiują stare dokonania, ale i również zrobią coś ponadto, zrobią coś lepszego - bo powinni.
Grają wiele lat, są można powiedzieć w Polsce ciągle na szczycie a serwują dania z baru mlecznego od pewnego czasu, a nie z dobrej knajpy, gdzie lubi się większość z nas stołować.
Ja rozumie, że to jest diametralnie inna polityka niż przykładowo Lux Occulta czy innego GORTAL :) i związani kontraktami nie mają takiego komfortu tworzenia jak inni, nie zmienia to faktu, że będąc tyle lat na scenie i grając tyle lat powinni się zebrać i napisać coś co na dłużej zapadnie mi w ucho ... tym czasem, gdybyś mnie zapytał co z Vader najbardziej pamiętam odpowiedział bym Ci z pewnością tylko o TUI, DP oraz BTTB.
... tak na marginesie, nie wiem czy zauważyliście, ale od śmierci Wasyla (Pawła Wasilewskiego), który pisał teksty dla VADER, albumy VADER już nie są tak mocnymi pozycjami jak to było za jego czasów. Tak jakoś mi to przyszło na myśl nie wiedzieć czemu ...
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
ODPOWIEDZ