dobra, eot, bo dyskusja jest staje sie rownie nieprzewidywalna co kolejne plyty Vadera
VADER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: Vader
ultravox > wszystko ok. z przyjemnoscia moge od czasu do czasu posluchac dowolnego albumu Vadera - moze poza The Beast. tyle, ze dla mnie to wyglada troche tak jakby Morbid Angel nagral 5 kolejnych Domination zamiast isc dalej i w ramach swojej stylistyki szukac nowych rozwiazan. tak sobie mysle - co by zaszkodzilo Peterowi sprobowac podejsc do tej muzyki troche inaczej? postawic na inne brzmienie, konstrukcje utworow etc. Mysle, ze go na to stac - porzadny death metal umie robic, a to przeciez nielada sztuka przez tyle lat trzymac rowny poziom.
dobra, eot, bo dyskusja jest staje sie rownie nieprzewidywalna co kolejne plyty Vadera
this is a land of wolves now
- Riven
- Kontakt:
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
support music, not rumors
- Riven
- Kontakt:
jezus jaki hujowy ten carnal z wideo ponizej. zreszta sam klip tez smieszny. nie slyszalem tego wczesniej.
a nowy numer taki sobie
mocno przypomina mi Revelations
a nowy numer taki sobie
mocno przypomina mi Revelations
- Saymoon
- zaczyna szaleć
Te dwa nowe kawałki z przedprodukcji wieją straszliwą nudą i biedą kompozycji. Brzmią, jak posklejane z fragmentów innych utworów, co zapewne jest prawdą. Nawet produkcja Duńczyka nie pomoże, jak reszta będzie podobna. Zastanawiam się nad wymiernym sensem nagrywania "nowej" płyty tu i teraz. Może lepiej za rok, jak będzie na nią pomysł? Vader od kilku lat jedzie na dobrym marketingu i renomie wypracowanej w latach 80-90tych, ale litości, ile można?
Co do ponownej współpracy z J.Wiśniewskim - osobiście uważam go za świetnego grafika i artystę. Złego słowa nie powiem. Obawiam się jednak, że zadecydowały tu względy finansowe - Tue Madsen tani nie jest, a na grafika też w ostatecznym rozrachunku musi starczyć.
Odnośnie video do Carnal - czemu kurwa większość ostatnio produkowanych klipów metalowych musi wyglądać jak gra komputerowa? Lepiej to trafia do młodzieży, czy jak?
Co do ponownej współpracy z J.Wiśniewskim - osobiście uważam go za świetnego grafika i artystę. Złego słowa nie powiem. Obawiam się jednak, że zadecydowały tu względy finansowe - Tue Madsen tani nie jest, a na grafika też w ostatecznym rozrachunku musi starczyć.
Odnośnie video do Carnal - czemu kurwa większość ostatnio produkowanych klipów metalowych musi wyglądać jak gra komputerowa? Lepiej to trafia do młodzieży, czy jak?
"Jadą chłopcy z gitarami, będą walczyć z wiatrakami"
- Riven
- Kontakt:
-
długopisyyyyyyyyyy
Za Onetem:
http://muzyka.onet.pl/0,1941900,newsy.html
"Necropolis" połączy w sobie klimat znany choćby z "De Profundis" oraz agresję "Litany"... Niektóre kawałki brutalnością przebijają nawet tę płytę."
Te dwie płyty dla mnie to miazga! Nowy wałek mnie nie rozjebał, ale czy "Litany" mnie od razu rozjebał? nie..
Czekam z niecierpliwością na nowa płytę.
http://muzyka.onet.pl/0,1941900,newsy.html
"Necropolis" połączy w sobie klimat znany choćby z "De Profundis" oraz agresję "Litany"... Niektóre kawałki brutalnością przebijają nawet tę płytę."
Te dwie płyty dla mnie to miazga! Nowy wałek mnie nie rozjebał, ale czy "Litany" mnie od razu rozjebał? nie..
Czekam z niecierpliwością na nowa płytę.
- Riven
- Kontakt:
ta, jak kazda kolejna plyta Vader. dajcie spokoj..."Necropolis" połączy w sobie klimat znany choćby z "De Profundis" oraz agresję "Litany"... Niektóre kawałki brutalnością przebijają nawet tę płytę."
- Saymoon
- zaczyna szaleć
To połowa tego forum siedziałaby w pierdlujester pisze:Kilka lat temu M.K. zapowiadał pozwy sądowe za negatywne opinie dotyczące Vader - nie macie rozeznania, czy takie sprawy w końcu ruszyły?
"Jadą chłopcy z gitarami, będą walczyć z wiatrakami"
- Riven
- Kontakt:
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Ja tylko raz mialem spiecie z MK podczas sesji nagraniowej Impressions in Blood w studiu Herz. Wtedy pracowalem w pewnej stacji TV i po tym zajsciu zakonczylismy wspolprace z MK i jego marionetkami. Ale do sadu nie chial nas podac:)