nie sądzę aby to było żałosne. ba, myślę że większość instynktownie przeczuwa że on wieRiven pisze:lol, ten jak sie miga. ciagle pierdolisz, ze nikt sie nie zna a Ty wiesz lepiej, wiec moze w koncu to udowodnij i wytlumacz wszystkim czym jest postrock i jakie albumy z 2008 warto poznac. jak widzisz nie tylko longinus ma konto na forum, wiec to co teraz piszesz jest po prostu zalosne![]()
POST-ROCK pokopmy się
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
vulture
Re: POST-ROCK pokopmy się
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
to idzcie sie trzymac za raczki, mnie to nadal bawi 
this is a land of wolves now
-
vulture
zobacz jakich płyt słucha 4m w innym wątku i przyznaj z pokorą że nie znasz 97% z nichRiven pisze:to idzcie sie trzymac za raczki, mnie to nadal bawi
mnie to bawi.
- Riven
- Kontakt:
e, nawet jesli to.. co z tego ?? co to ma do tematu? nie wspominajac o tym, ze wielokrotnie nacialem sie na jego rekomendacje, ktore bardzo czesto dotyczyly jakiegos mialkiego pitolenia - ale to juz inna kwestia
sprawa jest prosta - jest temat o post-rocku, gatunku raczej mi obcym, ktory do tego troche kiepsko mi sie kojarzy - i wlasnie to nastawienie chcialbym zweryfikowac, dowiedziec sie na czym skupic uwage zeby poznac to z lepszej strony i oszczedzic sobie pedalskiego syfu. na razie siegne po rzeczy rekomendowane przez longinusa, bo ekspert 4m tupnal nozka i obrazil sie na caly swiat
no sorry, to nie wyglada dobrze
sprawa jest prosta - jest temat o post-rocku, gatunku raczej mi obcym, ktory do tego troche kiepsko mi sie kojarzy - i wlasnie to nastawienie chcialbym zweryfikowac, dowiedziec sie na czym skupic uwage zeby poznac to z lepszej strony i oszczedzic sobie pedalskiego syfu. na razie siegne po rzeczy rekomendowane przez longinusa, bo ekspert 4m tupnal nozka i obrazil sie na caly swiat
- ultravox
- zahartowany metalizator
A mnie bawi cały ten temat i licytowanie się w ilości przesłuchanych płyt. Zastanawiam się w jaki sposób przesłuchujecie te wszystkie płyty, chyba robicie to podczas przeglądania internetu, pisząc jednocześnie posty i robiąc sto innych rzeczy
Ja nie znam nawet 5% kapel, o których piszecie w tym temacie 
- Riven
- Kontakt:
z tego co widze to tylko jedna osoba licytuje sie tu iloscia przesluchanych plyt, i nawet nie przesluchanych przez siebie, a przez kogos innego
i tak na dobra sprawe masz racje -jak ktos slucha tyle ROZNYCH zespolow (trzeba przyznac, ze u 4ma to jest po prostu chora ilosc), to jest to troche podejrzane ; ) hurtowe podejscie do muzyki ssie. niewazne, nie ma co tego oceniac, ew. babole i tak wychodza w praniu (nomen omen
).
i tak na dobra sprawe masz racje -jak ktos slucha tyle ROZNYCH zespolow (trzeba przyznac, ze u 4ma to jest po prostu chora ilosc), to jest to troche podejrzane ; ) hurtowe podejscie do muzyki ssie. niewazne, nie ma co tego oceniac, ew. babole i tak wychodza w praniu (nomen omen
-
vulture
właśnie wygląda to zajebiście dobrze. to wy tupiecie nóżką a on wytłuścił co jak i dlaczego.Riven pisze:e, nawet jesli to.. co z tego ?? co to ma do tematu? nie wspominajac o tym, ze wielokrotnie nacialem sie na jego rekomendacje, ktore bardzo czesto dotyczyly jakiegos mialkiego pitolenia - ale to juz inna kwestia
sprawa jest prosta - jest temat o post-rocku, gatunku raczej mi obcym, ktory do tego troche kiepsko mi sie kojarzy - i wlasnie to nastawienie chcialbym zweryfikowac, dowiedziec sie na czym skupic uwage zeby poznac to z lepszej strony i oszczedzic sobie pedalskiego syfu. na razie siegne po rzeczy rekomendowane przez longinusa, bo ekspert 4m tupnal nozka i obrazil sie na caly swiatno sorry, to nie wyglada dobrze
a co do hurtowego pprzyswajania muzyki; rozważ sytuacje ze nie wszyscy tutaj mają normalną pracę albo uczą się (
są ludzie którze tylko słuchają muzyki,grają muzykę i żyją z muzyki i dla muzyki. taka osoba może przyswoić w ciągu dnia nawet 10 albumów i dośc wnikliwie się z nimi zapoznać podczas gdy ty będziesz walczył z dwoma.
- Riven
- Kontakt:
dobra, znowu zrobila sie metadyskusja, ktora do niczego nie doprowadzi. eot
- grot
- weteran forumowych bitew
Re: Re:
Pewnie o to, że później tzn. po wspomnianej "Silver" nagrywał już rzeczy co najwyżej przeciętne. Swoją drogą to akurat "Why We Are Not Perfect?" jeszcze jest w miarę OK, jest na tyle niedługa, że nie zdążyłem się przy niej wynudzić;)jester pisze: A co chodzi z tą wszechobecną nagonką na Jesu? Przecież taki "Silver" przerabia głowę w lepki karmel.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- ultravox
Nie sądzę, aby ktoś, kto żyje z muzyki miał czas na słuchanie 10-ciu albumów dziennie, chyba że już nie nagrywa i nie koncertujevulture pisze: a co do hurtowego pprzyswajania muzyki; rozważ sytuacje ze nie wszyscy tutaj mają normalną pracę albo uczą się ()
są ludzie którze tylko słuchają muzyki,grają muzykę i żyją z muzyki i dla muzyki. taka osoba może przyswoić w ciągu dnia nawet 10 albumów i dośc wnikliwie się z nimi zapoznać podczas gdy ty będziesz walczył z dwoma.
-
Pelson
- rasowy masterfulowicz
(Nie)Święta racja. Więc niech taka osoba rzuci taką listę dla nas, maluczkich, a nie po to, by się spinać w szermierce słownej i bić kilobajtową pianę. Wyniknie z tego może jakiś nowy temat lub dyskusja o muzyce, względnie paru leszczy, choćby ja, pozna coś nowego.vulture pisze: a co do hurtowego pprzyswajania muzyki; rozważ sytuacje ze nie wszyscy tutaj mają normalną pracę albo uczą się ()
Na razie, z punktu widzenia osoby nie stojącej po żadnej stronie barykady wygląda to na logikę wróbelka elemelka- "niebonie".
-
vulture
no to się mylisz,znam wielu takich muzyków.poza tym dochodzą jeszcze do tego producenci,ludzie co zajmują sie inżynierią dźwięku,nie tylko muzycy.ultravox pisze:Nie sądzę, aby ktoś, kto żyje z muzyki miał czas na słuchanie 10-ciu albumów dziennie, chyba że już nie nagrywa i nie koncertujevulture pisze: a co do hurtowego pprzyswajania muzyki; rozważ sytuacje ze nie wszyscy tutaj mają normalną pracę albo uczą się ()
są ludzie którze tylko słuchają muzyki,grają muzykę i żyją z muzyki i dla muzyki. taka osoba może przyswoić w ciągu dnia nawet 10 albumów i dośc wnikliwie się z nimi zapoznać podczas gdy ty będziesz walczył z dwoma.![]()
- Adrian696
zajebiste hasło - gdzie je usłyszałes, bo nie uwierze, ze sam na to wpadłeśDrone pisze: Wytłuścić to sobie możesz pejsy masłem.
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
-
vulture
logika zakompleksionego siurka który dostał zjebe od starszego kolegi z podwórka. widze że tanie plytki gównianych zespolików kupowane na wage odbijają sie czkawką.Drone pisze:Wytłuścić to sobie możesz pejsy masłem, ekspercie od "Same Difference". Generalnie jest to jednak forum metalowe i łatwo pozować na eksperta wymieniając mnóstwo płyt nie zahaczających nawet o metal. Tylko jaki to ma sens.vulture pisze: właśnie wygląda to zajebiście dobrze. to wy tupiecie nóżką a on wytłuścił co jak i dlaczego.
I co tak przy każdej okazji podkreślasz kwestie statusu finansowo/życiowego? A to wytykasz, że kupuję płyty po 15 zł, a to znowu nauczasz, że ludzie pracują na etat lub się uczą, przez co pewnie przyswajają mniej płyt. Mój Boże, jakie to reaktywne.
- 4m
Riven, jakbyś jeszcze nie zauważył to ja nie jestem z tych, którzy się obrażają, bo na forum ktoś cośtam nastukałRiven pisze:sprawa jest prosta - jest temat o post-rocku, gatunku raczej mi obcym, ktory do tego troche kiepsko mi sie kojarzy - i wlasnie to nastawienie chcialbym zweryfikowac, dowiedziec sie na czym skupic uwage zeby poznac to z lepszej strony i oszczedzic sobie pedalskiego syfu. na razie siegne po rzeczy rekomendowane przez longinusa, bo ekspert 4m tupnal nozka i obrazil sie na caly swiatno sorry, to nie wyglada dobrze
GOD IS AN ASTRONAUT – s/t
GRAILS – Take Refuge In Clean Living (tu właściwie za jeden tylko kawałek, ale za to jaki!)
GRAILS – Doomsdayer’s Holiday
MOGWAI – The Hawk Is Howling
SIGUR ROS – Med. Sud I Eyrum Vid Spilum Endalaust
THIS WILL DESTROY YOU – s/t
I jeszcze dwie albo trzy rzeczy z okolic miejsc 30-50.
Zresztą nie tupnąłem nóżką, tylko już wcześniej napisałem (ale może to powtórzę, bo nie dotarło), że we wcześniejszych postach jest misz masz albumów kiepskich i dobrych, będących sednem gatunku, ale też i takich, które obok postrocka nawet nie stały. No, poza błędnie przypisanym tagiem "postrock" w internetowej bazie danych
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- Scaarph
LISTA!!!
a tak na serio:
tak jak teraz na ten przykład - od miesiąca nie słucham właściwie niczego poza czterema płytami. no, pewnie przewinęło się cośtam raz czy dwa, ale sami wiecie o co chodzi.
w takim tempie samo wysłuchanie płyt roku z list co poniektórych zajęłoby mi ze 30 lat
no i dziwić się, że w tyle jestem 
a tak na serio:
vulture pisze: są ludzie którze tylko słuchają muzyki,grają muzykę i żyją z muzyki i dla muzyki. taka osoba może przyswoić w ciągu dnia nawet 10 albumów i dośc wnikliwie się z nimi zapoznać podczas gdy ty będziesz walczył z dwoma.
i tu jest pies podgrzewany. ja na serio nie czaję jak można powiedzmy tysiąc nowych płyt wysłuchać w ciągu roku. ja potrafię wałkować jakiś mocno mnie się podobający album cały miesiąc, albo i dłużejultravox pisze:Pytanie jest inne - ile razy w takim układzie słuchacie albumów, które naprawdę wam się podobają, bo mam wrażenie, że nie więcej niż dwa-trzy razy?
w takim tempie samo wysłuchanie płyt roku z list co poniektórych zajęłoby mi ze 30 lat
- 4m
Polecam takich autorów jak Grindead i Triceratops. Mało dzieł publikują i raczej rzadko, ale takie np. ich objętościowo spore podsumowanie rocku to radość dla uchaPelson pisze: Więc niech taka osoba rzuci taką listę dla nas, maluczkich, a nie po to, by się spinać w szermierce słownej i bić kilobajtową pianę. Wyniknie z tego może jakiś nowy temat lub dyskusja o muzyce, względnie paru leszczy, choćby ja, pozna coś nowego.
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
-
vulture
you can suck my dick and fucking like it. wracaj do gardenian .Drone pisze:
Przyznaj się, ile masz lat
Jak ja jestem siurkiem, to ty musisz być eunuchem.
I ponawiam pytanie, co złego w tanich płytach?
specyfika tego forum zawiera(ła) się w tym że jak się dostało zjebe od kogoś takiego jak Brzachwo to połowa forum lała a i sam autor wypowiedzi rechotał że zdarzyło mu się jakąś głupotę strzelic. ty tej klasy nie masz. longinusa,4m czy trocaka cechuje w mniejszym lub większym stopniu jakaś kultura dyskusji. ty robisz listy wrogów i inne niepoważne rzeczy. to cie eliminuje z jakiejkolwiek dyskusji.
-
vulture
tą narcystyczną cipą jesteś ty. nigdy nie spotkałem tu takiego onanisty który tak spuszczałby się nad własną mizerna osobą.nic nie osiągnąłeś,jesteś żulem proszącym przechodniów o 2 zeta na taniego sikacza,kurwą w kierunku której można tylko splunąć.Drone pisze:Napisz, ile masz lat w końcuvulture pisze:you can suck my dick and fucking like it. wracaj do gardenian .Drone pisze:
Przyznaj się, ile masz lat
Jak ja jestem siurkiem, to ty musisz być eunuchem.
I ponawiam pytanie, co złego w tanich płytach?
specyfika tego forum zawiera(ła) się w tym że jak się dostało zjebe od kogoś takiego jak Brzachwo to połowa forum lała a i sam autor wypowiedzi rechotał że zdarzyło mu się jakąś głupotę strzelic. ty tej klasy nie masz. longinusa,4m czy trocaka cechuje w mniejszym lub większym stopniu jakaś kultura dyskusji. ty robisz listy wrogów i inne niepoważne rzeczy. to cie eliminuje z jakiejkolwiek dyskusji.![]()
![]()
Nie możesz przeboleć, że nazwałem cię narcystyczną cipą? Wysnułem ten wniosek na podstawie twojej reaktywnej pisaniny. Kultura dyskusji nie odnosi się do takich cip. Poważne rzeczy już osiągnąłem w życiu, zatem spokojnie mogę zająć się niepoważnymi.
EOT.