SKALDIC CURSE - World Suicide Machine [2009]
http://www.myspace.com/skaldiccurse
Wpływy: Voivod, Darkthrone, Emperor, Rush, Mayhem, Blut Aus Nord, Funeral Mist, (early) Genesis, Drudkh, Coroner, Antaeus, Enslaved, Ved Buens Ende, Killing Joke, Hate Forest, Deathspell Omega.
chłopaki z UK, już ich lubię. nie ma się co rozpisywać, bo wpływy mówią same za siebie, dodam, że całkiem oryginalnie to brzmi i ten Voivod oraz Coroner to nie są czcze przechwałki. Technologia Zabijania.
SKALDIC CURSE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
- ultravox
- zahartowany metalizator
Re: SKALDIC CURSE
Słucham tych próbek na MySpace - interesujące. Wokal nie do końca mi pasuje, ale muzyka jest niezła. Jak znajdę trochę czasu to na pewno przesłucham całą płytę. Duży plus za same wpływy, może poza Drudkh i Hate Forest... 

- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
bardzo ciekawe granie ... trzeba się głębiej zapoznać z tym albumem;twoja_stara_trotzky pisze:SKALDIC CURSE - World Suicide Machine [2009]
http://www.myspace.com/skaldiccurse
Wpływy: Voivod, Darkthrone, Emperor, Rush, Mayhem, Blut Aus Nord, Funeral Mist, (early) Genesis, Drudkh, Coroner, Antaeus, Enslaved, Ved Buens Ende, Killing Joke, Hate Forest, Deathspell Omega.
chłopaki z UK, już ich lubię. nie ma się co rozpisywać, bo wpływy mówią same za siebie, dodam, że całkiem oryginalnie to brzmi i ten Voivod oraz Coroner to nie są czcze przechwałki. Technologia Zabijania.
słuchałeś może całość?
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
nawet niezłe toto.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Uff na szczescie z tym Killing Joke, Genesis i Coroner to kit.
woodpecker from space
- twoja_stara_trotzky
kit to masz w uszach od dawnaTriceratops pisze:Uff na szczescie z tym Killing Joke, Genesis i Coroner to kit.

- ultravox
- YNKE
- w mackach Zła
Tak czytam o tych kapelach które wpłynęły na SKALDIC CURSE i sobie myślę że to może być kapela podobna do AKERCOCKE, a taką muzykę łykam bez popity.
„Z delikatną ostrożnością pierdzę, żebym się nie zesrał”
- twoja_stara_trotzky
sprawdź lepiej skład Skaldic Curse 

- Skaut
KE?YNKE pisze:Tak czytam o tych kapelach które wpłynęły na SKALDIC CURSE i sobie myślę że to może być kapela podobna do AKERCOCKE

a odnosnie płyty. Kurnasz, słucham i słucham i zawsze coś mnie przy tym rozprasza. Tagi dobre (zwłaszcza to Ved Buens Ende no i Voivod - wiadomo), muzyka z zajebistym potencjałem, ale mam podobną zagwozdkę co w zeszłym roku z Kathaaria. No nie wchodzi mi jakoś do końca ten krążek, może ze względu na mało charakterystyczne wokale. Z pewnością dam temu jeszcze szanse.
Coś tam było! Człowiek!
- ultravox
To muszę wreszcie Kathaaria posłuchać, bo Skaldic Curse podeszło mi elegancko. Wokal nie pasował mi jak słuchałem kawałka z MySpace, po przesłuchaniu całości nie mam już żadnych zastrzeżeń.
- YNKE
- w mackach Zła
He he no tak, były wiosłowy z Akercocke tam sobie popierdala. Miałem nosa.twoja_stara_trotzky pisze:sprawdź lepiej skład Skaldic Curse
„Z delikatną ostrożnością pierdzę, żebym się nie zesrał”
- kampeki
- postuje jak opętany!
Bardzo dobry album. Na początku miałem podobnie jak ultravox problemy z wokalem, jakoś mi nie leżał więc odstawiłem (Poza tym słuchałem w tym samym czasie nowego Cobalt, FM i Orcustus, które mimo wszystko lepsze są niż Skaldic Curse).
Ostatnio znów włączyłem i stwierdzam, że muszę mieć na cd. Kolejny solidny BM w tym roku.
Ostatnio znów włączyłem i stwierdzam, że muszę mieć na cd. Kolejny solidny BM w tym roku.
Za młody jesteś na Heroda!
- ultravox
A mnie się z tego zestawu Skaldic Curse podoba najbardziej, choć oczywiście pozostałe też są bardzo dobre.kampeki pisze:(Poza tym słuchałem w tym samym czasie nowego Cobalt, FM i Orcustus, które mimo wszystko lepsze są niż Skaldic Curse).
- wombat
- zaczyna szaleć
Przesłuchałem i widze w tym zespole ogromny potencjał.
"Suicide Machine" to naprawde solidna płyta, jeśli rozwiną formułę na niej zawartą, to następny krążek tej kapeli bedzie bardzo dobry. Mysle ze ich tegoroczne wydawnictwo znajdzie sie stosunkowo wysoko w moim podsumowaniu końcoworocznym.
"Suicide Machine" to naprawde solidna płyta, jeśli rozwiną formułę na niej zawartą, to następny krążek tej kapeli bedzie bardzo dobry. Mysle ze ich tegoroczne wydawnictwo znajdzie sie stosunkowo wysoko w moim podsumowaniu końcoworocznym.