CENTURIAN
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Wieczor
- zaczyna szaleć
- Doktur Potfur
- rozkręca się
- Fag Slayer
- rozkręca się
- boroowa
- weteran forumowych bitew
"Liber Zar Zax" przede wszystkim. Jedynka dużo cierpi pod względem brzmienia, natomiast dwójeczka to majstersztyk. Szkoda że się rozpadli po taaaakiej płycie. Life is brutal.
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- Fag Slayer
- rozkręca się
- JOYLESS
- zaczyna szaleć
-
- starszy świeżak
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Dla mnie ta kapela była czymś w rodzaju Deicide europejskiego death metalu. Co do NOX to już to słyszałem, znam gościa, ich bębniarza (Bob) - miałem od niego kilka lat temu pierwsze nagrania pod tym szyldem. Były to wtedy jeszcze zwykłe nagrania z prób, jakość dzwięku oczywiście nie powalała, ale już wtedy muza robiła potężne wrażenie. Epke "Zazaz" też mi poźniej podarował. Niestety pierwszej płyty NOX nie słyszałem. Kontakt z Bobem się jakoś urwał, a ja szczerze mówiąc trochę o tej kapeli zapomniałem. Przyznaje - niesłusznie. Nox ma szanse zrobić nawet coś większego niż Centurian.
- Fag Slayer
- rozkręca się
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
-
- postuje jak opętany!
-
- starszy świeżak
Pamiętam jak przesłuchałem "...on purest fire" (1998) - 30 minut i pozamiatane...jest wściekłość i siarka z głośników...aż miło...mi i rewelacyjne intro...takie...złowieszcze "...what now about us...." -wykrzykuje jakas pewnie miła pani. No fakt szkoda że się rozpadli..z tego co wiem to chyba połowa z nich udzielała się swego czasu (przynajmniej) w debiucie SEVERED TORTURE...przypadkiem w debiucie - napisałem tak bo tam w Holandii to lubią sie tak transerować z płyty na płytę...można sie pogubić...amen...
Re: Centurian!!
Centurian był świetny, szczególnie dwójka, choć i jedynka zamiata aż miło. Płyta NOX jest zajebista. Szkoda, że u nas rzadko się gdziekolwiek pojawia. Pamiętam, że była na allegro, ale pokpiłem sprawę. Tak czy inaczej, 'Ixaxaar' to jedna z lepszych deathowych płyt ostatnich lat.
http://www.metal-archives.com/band.php?id=29491 słyszał ktoś to?
http://www.metal-archives.com/band.php?id=29491 słyszał ktoś to?
- Set
- postuje jak opętany!
Jeden z moich faworytów w ogóle, jeśli chodzi o nazwijmy to umownie death/ black metal. Poznawałem kolejno płyty tak jak się ukazywały. Gdzieś już o tym pisałem, ale na "liber zar zax" brakuje mi tej "przebojowości", która kipiała na mini i debiucie. Oczywiście muzycznie jest to przejebana płyta, i w zasadzie wg mnie stanowi pierwowzór tego co Nox nagrał na "ixaxar", który to odbieram jako bezpośrednią kontynuację Centurian.
NECRO SKINS SOCIETY
- Scaarph
- zahartowany metalizator
kilka osób pewnie dostanie natychmiastowego wzwodu. kurwa, co za rok!

mcd pod wdzięcznym tytułem blood, bones and ritual death ukazało się dosłownie kilka dni temu. argh!!!
ps. jakby ktoś coś gdzieś to też bym poprosił

mcd pod wdzięcznym tytułem blood, bones and ritual death ukazało się dosłownie kilka dni temu. argh!!!
ps. jakby ktoś coś gdzieś to też bym poprosił

- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Ha, wielkie dzięki za to info, bo jakoś mi wypadli z pamięci, już za to posypałem głowę popiołem
A płytkę natychmiast zamówiłem. Jest do złapania na stronie hmv za 7 funtów.

-
- zaczyna szaleć
nox 'ixaxaar' jakiś cza temu leżał w merlin.pl za 37 zeta.
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
ja właśnie sobie odświeżam Of Purest Fire, Choronzonic Chaos Gods, Liber Zar Zax...
chyba pełny pierwszy był najlepszy!
chyba pełny pierwszy był najlepszy!
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
-
- zaczyna szaleć
mi najbardziej pasi inquisitor i nox, ze wskazaniem na tego pierwszego, 50 min i ani momentu znużenia.