Chyba nie ma drugiej kapeli tego formatu, w której manager do tego stopnia zdominowałby działalność i wizerunek zespołu. Ewenement dający do myślenia.Block69 pisze: Jakby nie było Kmioł dla VADER zrobił w chuj dużo, ale myśle, że kilka ładnych lat temu ich współpraca powinna sie zakończyć.
VADER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Kingu
- weteran forumowych bitew
Re: Vader
-
- rasowy masterfulowicz
to była "The Beast"4m pisze: A pamiętacie jaką awanturę zrobił MK, gdy ktoś (pismak chyba, nie pamiętam czy dochodzenie wykazało kto) wypuścił przedpremierową empecze w sieć (kurde, która to była płyta)? Miał niby być koniec z promosami Vadera, a dla dziennikarzy płyta dostępna w sklepie w dniu premiery
I AM MORBID
- krz63
- Czy wódka nie za ciepła?4m pisze:Hehe, 2003 rok to był, tekst "tylko cośtam?" robił wtedy furorękrz63 pisze:właściciel pewnego studia (nie podawałem nazwy), który za zapytanie Kmioła "co ty na to, by Vader u was nagrywał" odpowiedział "spoko". Kmioł krzyknął "tylko spoko?" i jebnął słuchawką.
- Nie, jest spoko.
- Tylko spoko?!?!
- Poczekajcie z tą kolejką, idę do kibla.
- Spoko.
- Tylko spoko?!?!?
Mieliśmy z Jankiem a.k.a. Nocturnal Harvester of Christian Lambs and a Great Messenger of Subliminal Satanic Messages zajebistą polewkę z tego podczas popijawy w trakcie sesji Anima Damnata.
PS. A list otwarty faktycznie dotyczył krytyki w Brumie, a nie Tylko Rocku, pojebało mi się, sorry.
Odnośnie podobnych kmiołkowych zagrywek przypomniały mi się jeszcze listy do Thrash'em All. Gdy fani pisali, że nie podoba im się, że Vader po każdej płycie nagrywa mini z jakimiś remiksami, odgrzewanymi kotletami i tym podobnymi, to Kmioł jebał ich tekstami "Jak śmiesz nazywać się fanem metalu?" i tym podobnymi. Słowem, nie kontestuj twórczości czy sensu wydawania przez twój ulubiony zespół wątpliwej jakości wydawnictw, tylko łykaj bezmyślnie i się zachwycaj. Rzeczywiście taka typowo katolsko - pisowska retoryka, nie zadawaj pytań, jak prezes przemówił.
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
- krz63
Nie, to zdaje się słowa Herr Mario z listu do Brumu. Ja pisałem, że jeśli Morbid Angel się potknie i nagra słabszą płytę, to można im to wytknąć w recenzji i jest to dozwolone, jeśli to samo spotka Vadera to już nie, bo zaraz odezwie się obrońca, że zespół ten nie podlega krytyce, bo on tak mówi i jak się płyta nie podoba, to nie będzie więcej promosów, więcej wywiadów z Wiwczarkiem (zupełnie jakby każdy żurnalista marzył o przeprowadzeniu wywiadu z najwolniej mówiącym człowiekiem na świecie) itd. To tak jak z podejściem katolików do JP2 i B16, o tym drugim można źle mówić, opowiadać kawały, zaś ten pierwszy jest święty i nie podlegający kontestacji, krytyce itp.jester pisze:To chyba w Twoim arcie było - "Vader jest jak Slayer - zasłużony i niepodlegający krytyce"![]()
![]()
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
nie będzie więcej promosów, więcej wywiadów z Wiwczarkiem (zupełnie jakby każdy żurnalista marzył o przeprowadzeniu wywiadu z najwolniej mówiącym człowiekiem na świecie)

tak w ogole to CHUJ MU W DUPE za te nudne do wyrzygania riffy i zjebane teledyski
JEBAC VADER, JEBAC JP2, JEBAC BOGA, CHUJ GOWNO, SRAKA
this is a land of wolves now
- Adrian696
- zahartowany metalizator
Riven - a Ty sie na podlubelska wieś przeprowadziłeś??? kupe w słoiku za oknem teraz trzymasz?? z serdelkiem robicie sobie zdjecia??
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Riven
- Kontakt:
- Riven
- Kontakt:
nasralem ci do spodni i eot, nie bedziemy wycieczek osobistych uprawiac w temacie o PIOTRZE WIWCZARKU , super gitarzyscie i wokaliscie

- Saymoon
- zaczyna szaleć
Na Youtubie jakiś gentleman (szacunek stary!!!) umieścił fragmenty z Shark Attack ' 92. Jest Betrayer (!!! - w końcu !!!), jest Dead Infection w starym składzie z Gołębiem, Tochą i Kelnerem (
)
i Vader z Dark Age
http://www.youtube.com/watch?v=Cv4pFAyr ... re=related.
Vader trochę jeszcze amatorsko w porównaniu np. do dzisiaj (fajna wtopa na początku kawałka) i Peter jakby mniej pewny siebie.
Tutaj rok 1990 - http://www.youtube.com/watch?v=GwkVqBuV ... re=related
A tu 1989 - http://www.youtube.com/watch?v=TbsJq7Cz ... re=related
Takich rodzynków jest jeszcze trochę tu i ówdzie. Po tych nagraniach najbardziej widać, jaką drogę przeszedł cały zespół (od amatorki do pełnego zawodostwa), a w szczególności Docent. Zajebista rzecz.

i Vader z Dark Age
http://www.youtube.com/watch?v=Cv4pFAyr ... re=related.
Vader trochę jeszcze amatorsko w porównaniu np. do dzisiaj (fajna wtopa na początku kawałka) i Peter jakby mniej pewny siebie.
Tutaj rok 1990 - http://www.youtube.com/watch?v=GwkVqBuV ... re=related
A tu 1989 - http://www.youtube.com/watch?v=TbsJq7Cz ... re=related
Takich rodzynków jest jeszcze trochę tu i ówdzie. Po tych nagraniach najbardziej widać, jaką drogę przeszedł cały zespół (od amatorki do pełnego zawodostwa), a w szczególności Docent. Zajebista rzecz.
"Jadą chłopcy z gitarami, będą walczyć z wiatrakami"
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Piątek, jedenasta, a ten już najebanyRiven pisze:nie będzie więcej promosów, więcej wywiadów z Wiwczarkiem (zupełnie jakby każdy żurnalista marzył o przeprowadzeniu wywiadu z najwolniej mówiącym człowiekiem na świecie)![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
tak w ogole to CHUJ MU W DUPE za te nudne do wyrzygania riffy i zjebane teledyski
JEBAC VADER, JEBAC JP2, JEBAC BOGA, CHUJ GOWNO, SRAKA

Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- Riven
- Kontakt:

nie powiem ze tego nie lubie

poza tym nie bez powodu - DZIS JEST SWIETO ZAJEBANIA CHRYSTUSA \o/
MARYJA ZAWSZE KURWA CZOLGAJ SIE I DRZYJ
- Aron
- postuje jak opętany!
Może mi ktoś przypomni o co kiedyś MK starł się z Imperator? bo cos mi sie kojarzy w mojej najebanej dzisiaj łepetynie że taka sytuacja miala kiedys miejsce 

Pierwsze płyty Kreatora to wg mnie straszny łomot, w pamięci pozostała mi tylko "The Flag Of Hate" , natomiast Hordes Of Chaos, zawiera więcej melodyki i ogólnie nawet całkiem mi się podoba.
z forum fanów Metalliki
z forum fanów Metalliki
- Rattlehead
- zahartowany metalizator

"Necropolis" track listing:
01. Devilized
02. Rise Of The Undead
03. Never Say My Name
04. Blast
05. The Seal
06. Dark Heart