UNANIMATED
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Brązowy Jenkin
- w mackach Zła
UNANIMATED
Jestem pod wrażeniem. In the Light of Darkness to kapitalny powrót, wyśmienicie się tego słucha. Miks tego co najlepsze z wczesnego Dissection, Merciless z okresu Unbound (czy nie przypadkiem ten sam perkusista?) i trochę Necrophobic. Jestem zaledwie po kilku przesłuchaniach i na pewno będą kolejne.
Re: UNANIMATED
Kolejna płytą, którą przesłucham jak kupię
Dwie pierwsze bardzo bardzo lubię.

- black_lava
- rasowy masterfulowicz
zajebista płyta.nie spodziewałem się takiego powrotu...
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
-
- mistrz forumowej ceremonii
Ja również jestem pod wrażeniem. Ktoś się pewnie niedługo doczepi, że mało oryginalna. Jest to właśnie taki album, który dowodzi, że nie trzeba na chama szukać i wymuszać, tylko grać.Major pisze:Jestem pod wrażeniem. In the Light of Darkness to kapitalny powrót, wyśmienicie się tego słucha. Miks tego co najlepsze z wczesnego Dissection, Merciless z okresu Unbound (czy nie przypadkiem ten sam perkusista?) i trochę Necrophobic. Jestem zaledwie po kilku przesłuchaniach i na pewno będą kolejne.
- Skaut
...a nie będę się czepiał, tylko podpiszę się pod powyższymi. Dobra płyta.est pisze:Ja również jestem pod wrażeniem. Ktoś się pewnie niedługo doczepi, że mało oryginalna. Jest to właśnie taki album, który dowodzi, że nie trzeba na chama szukać i wymuszać, tylko grać.Major pisze:Jestem pod wrażeniem. In the Light of Darkness to kapitalny powrót, wyśmienicie się tego słucha. Miks tego co najlepsze z wczesnego Dissection, Merciless z okresu Unbound (czy nie przypadkiem ten sam perkusista?) i trochę Necrophobic. Jestem zaledwie po kilku przesłuchaniach i na pewno będą kolejne.
Coś tam było! Człowiek!
-
- rasowy masterfulowicz
Już też gdzieś wspominałem, bardzo mi dobrze robi ten albumik. Jeden z bardziej trafionych powrotów.
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
za 100 zeta chetnie ci odsprzedam moja, to syf jakich malo...Maria Konopnicka pisze:A ja nie jestem pod wrażeniem bo nigdzie na tą płytę jeszcze nie natrafiłem. Ukazała się, czy znów się mp3 delektujecie? A propos - wyszły reedycje pierwszych dwóch płyt.
- COFFIN
Rozumiem, że mówisz o pierwszych biciach
Kapitalny album, pierdolona kwintesencja szwedzkiego DM, poza tym - nie spodziewałem się, że wrócą 

'Come the Blessed Madness'
- 4m
- weteran forumowych bitew
No właśnie, nowa fajna płyta, dobry powrót. Tylko dlaczego za każdym razem, gdy jej słucham zastanawiam się czy tak właśnie ma brzmieć metal, który chciałbym widzieć w roku 2009 i późniejszych. Mam ogromne wątpliwości czy właśnie takiego metalu chcę słuchać. Myślę, że za 2, 3 podejścia będę wiedział.
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Ja dałem rade wysłuchać połowy sampla z gayspace i rymy w stylu fire desire mi wystarczają by stwierdzić, że to sie nie nadaje. Melodyjne gówienko wielkich brodaczy.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- paluch
- rozkręca się
Unanimated
Zajarany książką "Szwedzki Death Metal" chwyciłem za nagrania DESULTORY, a następnie właśnie UNANIMATED. Ancient God of Evil słucham od tygodnia dzień w dzień. Okrutne połączenie black z death metalem podlane typowym szwedzkim klimatem. W pierwszej kolejności skojarzyło mi się z bardziej blackową wersją At The Gates, ale to może też i strzał kulą w płot
Echa Dissection też słyszalne. 

- Realista
Ancient God of Evil rozwala, jeśli ktoś jest fanem pierwszych dwóch albumów Necrophobic nie może przejść obojętnie koło tego krążka. Nowy aż tak mi się nie podoba jak dwójeczka ale nie jest zły choć mam wrażenie że jest za słodki...
- lucass
In the Light.... zajebiscie nosiło mnie przez długi czas na zmiane z ostatnim Necrophobic. Zresztą uwzględniłem ją nawet w top 20 2009
faktycznie tak jak pisze Paluch, ten album mocno inspirowany Dissection. Duzo bardziej niz At the Gates według mnie.

LEGALISE DRUGS & MURDER
- Realista
dokładnie miałem takie samo skojarzenie:)lucass pisze:faktycznie tak jak pisze Paluch, ten album mocno inspirowany Dissection. Duzo bardziej niz At the Gates według mnie.
-
I chuj, wciąż nie słyszałemConflagrator pisze:Kolejna płytą, którą przesłucham jak kupię

- Glene
Ja tak mam co raz czesciej, robi sie to powoli wkurwiajace bo po dzis dzien ostatniego Marduk nie slyszalemConflagrator pisze:I chuj, wciąż nie słyszałemConflagrator pisze:Kolejna płytą, którą przesłucham jak kupię

-
Może dodadzą jako bonus do nowejConflagrator pisze:I chuj, wciąż nie słyszałemConflagrator pisze:Kolejna płytą, którą przesłucham jak kupię

- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
In The Light Of Darkness to pierdolony majstersztyk
- boroowa
takie tam melodyjne pitu pitu, dużo lepsze od Necrophobic i dużo gorsze od DissectionAnalripper pisze:In The Light Of Darkness to pierdolony majstersztyk
Ostatnio zmieniony 18-01-2011, 15:33 przez boroowa, łącznie zmieniany 1 raz.
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right