GLORIOR BELLI
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Re: GLORIOR BELLI
Jest, wszyscy udają teraz Black Sabbath, szczegolnie te stonerowe piardy, ale nie znam się na tym więc nie bede sie rozwodził. Zanosi się na trend i w pseudo black metalu np. takie Nachtmystium bez jajec. Nie ma to jak wyczuć na czym zarobić.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- ryszard
- postuje jak opętany!
coś mi się jednak wydaje, że Nachtmystium to za cienki w uszach jest, żeby mogli tworzyć jakiś trend.
nowej płyty Glorior Belli nie słyszałem, ale już na poprzedniej były zalążki własnego stylu - inna sprawa, że podane w religijnej otoczce, która faktycznie mogła rodzić zarzuty o koniunkturalizm.
nowej płyty Glorior Belli nie słyszałem, ale już na poprzedniej były zalążki własnego stylu - inna sprawa, że podane w religijnej otoczce, która faktycznie mogła rodzić zarzuty o koniunkturalizm.
That's what she said !
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
jesteś biznesmenem?So_It_Is_Done pisze:Jest, wszyscy udają teraz Black Sabbath, szczegolnie te stonerowe piardy, ale nie znam się na tym więc nie bede sie rozwodził. Zanosi się na trend i w pseudo black metalu np. takie Nachtmystium bez jajec. Nie ma to jak wyczuć na czym zarobić.
Coś tam było! Człowiek!
- ryszard
- postuje jak opętany!
jednak nie wytrzymałem.
słucham sobie mp3 i uszom nie wierzę - mogłem się domyślać, że nieco zaszaleją, ale czegoś takiego jak "In Every Grief-Stricken Blues" się nie spodziewałem
mogli sobie jednak darować (zgodnie z moimi postulatami) tę zabawę w black metal bo taki " The Forbidden Words" brzmi, delikatnie mówiąc, średnio - szczególnie, że zaraz po nim mamy absolutnie fenomenalny "Swamp That Shame".
odstawiam mp3 i czekam na oryginał, bo niemal pewne jest, że ta płyta rozczarowaniem nie będzie.
słucham sobie mp3 i uszom nie wierzę - mogłem się domyślać, że nieco zaszaleją, ale czegoś takiego jak "In Every Grief-Stricken Blues" się nie spodziewałem

mogli sobie jednak darować (zgodnie z moimi postulatami) tę zabawę w black metal bo taki " The Forbidden Words" brzmi, delikatnie mówiąc, średnio - szczególnie, że zaraz po nim mamy absolutnie fenomenalny "Swamp That Shame".
odstawiam mp3 i czekam na oryginał, bo niemal pewne jest, że ta płyta rozczarowaniem nie będzie.
That's what she said !
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
pisalem o tym w temacie o 1349- kolejny trend zabija wartościową muzyke i zespoły, w tym i GB.nagle kapela została "odkryta" przez "wtajemniczonych". ale kurwa syf.Rzadko zgadzam się z SIID ale ma chłopina racje...
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- twoja_stara_trotzky
dawno cię nie było, jak się domyślam, spędzałeś czas spacerując z kilofem po ciemnych zakamarkach kopalni?black_lava pisze:pisalem o tym w temacie o 1349- kolejny trend zabija wartościową muzyke i zespoły, w tym i GB.nagle kapela została "odkryta" przez "wtajemniczonych". ale kurwa syf.Rzadko zgadzam się z SIID ale ma chłopina racje...

- black_lava
- rasowy masterfulowicz
to miało być zabawne?spodziewałem się po Tobie czegoś o wiele lepszego, tj. pogłębionego wykładu na temat mojego nędznego gustu.
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- twoja_stara_trotzky
to się przeliczyłeś - szkoda mi czasu na nędzne gusta
zresztą myślałem, że masz lepszy gust, ale to tak na marginesie

zresztą myślałem, że masz lepszy gust, ale to tak na marginesie

- black_lava
- rasowy masterfulowicz
nie no płytka jest ok,ale ja ciągle patrzę na nią w kontekście wczesniejszych wydawnictw i mam mieszane uczucia.
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- ryszard
- postuje jak opętany!
jeśli tak, to kompletnie nie rozumiem zarzutów - przecież np. na poprzedniej płycie wyraźnie było słychać ciągoty w kierunku rozwiniętym na nowej płycie. w przeciwieństwie do nowego 1349, nowe Glorior Belli to twórcze rozwinięcie wcześniejszych, autorskich pomysłów.black_lava pisze:nie no płytka jest ok,ale ja ciągle patrzę na nią w kontekście wczesniejszych wydawnictw i mam mieszane uczucia.
That's what she said !
- Mental
- weteran forumowych bitew
Za trendem to oni podazali do tej pory.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
And salute the leech that you are
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
zatem zgadzasz się ze mną że ostatni 1349 to rzadkie kupsko:>?ryszard pisze:jeśli tak, to kompletnie nie rozumiem zarzutów - przecież np. na poprzedniej płycie wyraźnie było słychać ciągoty w kierunku rozwiniętym na nowej płycie. w przeciwieństwie do nowego 1349, nowe Glorior Belli to twórcze rozwinięcie wcześniejszych, autorskich pomysłów.black_lava pisze:nie no płytka jest ok,ale ja ciągle patrzę na nią w kontekście wczesniejszych wydawnictw i mam mieszane uczucia.
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- ryszard
- postuje jak opętany!
nie.black_lava pisze:zatem zgadzasz się ze mną że ostatni 1349 to rzadkie kupsko:>?ryszard pisze:jeśli tak, to kompletnie nie rozumiem zarzutów - przecież np. na poprzedniej płycie wyraźnie było słychać ciągoty w kierunku rozwiniętym na nowej płycie. w przeciwieństwie do nowego 1349, nowe Glorior Belli to twórcze rozwinięcie wcześniejszych, autorskich pomysłów.black_lava pisze:nie no płytka jest ok,ale ja ciągle patrzę na nią w kontekście wczesniejszych wydawnictw i mam mieszane uczucia.
chodzi o stosunek to tzw. trendów i wolty stylistyczne.
mój stosunek do nowego 1349 wyraziłem w temacie o nich: http://masterful-magazine.com/forum/vie ... 60#p411657
That's what she said !
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Zamilknąć chamy jak doktor truteń mówi i przyznać mu rację. Płyta klasyk!Drone pisze:Dosyć tego pierdolenia o trendach i vladzie tepeszu! Słucham od kilku dni nowego GLORIOR BELLI i jeszcze raz powtórzę, że płyta jest po prostu świetna, na pewno jedna z najlepszych w tym roku. Przede wszystkim - to jest nowe granie! Nie było dotąd czegoś takiego. Dużo smaczków gitarowych, fajnie bas chodzi, wokalnie pan się bardzo wykazał, no i najlepsze są oczywiście te transowe, black bluesowe partie. Niedługo to będzie klasyk - można kupować w ciemno.

- black_lava
- rasowy masterfulowicz
najs;)
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
- Skaut
zajebiste! W końcu coś sensownego poleciłeś. Zamiast za black metal, powinieneś się wziąć za scenę southern rock. Wiesz może gdzie jest ich merch do wyrwania?So_It_Is_Done pisze:http://www.myspace.com/headquartersofdoom
Glorior Belli chcieli by mieć taki traktor
Edyta: Aha i traktor bardzo ok :d

Coś tam było! Człowiek!
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Nic nie poleciłem ani nie polecam, a o merch zapytaj starszych kolegów z internetu.
- Skaut
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz