BURZUM

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

Re: Burzum

26-05-2009, 15:55

So_It_Is_Done pisze:jesteś śmiesznym idiotą
prawda boli, ciulu?
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

26-05-2009, 15:58

zadaj to pytanie swoim starym
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
Awatar użytkownika
Wujek Lucyferiusz
postuje jak opętany!

26-05-2009, 16:27

Przepraszam za offtop do offtopica, ale zobaczyłem, że portal informuje o wyjściu Christiana spod więziennego prysznica. Oto me proroctwa:

1) Film się nie ukaże. A nawet jeśli jakimś cudem, niskobudżetowo (z gwiazdeczką? takie placki chyba więcej od Malkovica sobie życzą...), to kto to będzie oglądał? Kto kupi bilet na to, nie mając reklamówki z Tesco na głowie? To jakby te geje od Testosteronu i Lejdis chciały zrobić film o Karolu Levittoux. Trochę kurwa poza pytką...

2) Krystian nagra płytę z pewnością, prędzej czy później (chyba, że go jakiś pierd z norweskiego undergroundu dźgnie za zdradę ideałów runa leśnego). Do metalu nie wróci - to pewne jak pryszczyca Leppera. Obstawiam coś równie na siłę udziwnionego jak Tron Odyna z lepszym instrumentarium i mega natchnionymi opowieściami o płaczących boginiach i wielkich fallusach.

Czekam zatem niecierpliwie.
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Kel'Thuz - młot na parchów

t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
est
mistrz forumowej ceremonii

Re: Re:

26-05-2009, 18:14

Maria Konopnicka pisze:
est pisze: Dokładnie! Jestem pod wrażeniem. Dobry kucharz nie pójdzie do pracy do McDonalda tylko dlatego, że więcej płacą.
bzdura, gdyby więcej płacili zapewne by poszedł :) Sam bym poszedł jak by mi zapłacili z 10 razy więcej niż teraz zarabiam :)
Aż się boję pomyśleć co jeszcze byś zrobił, gdyby ci odpowiednio zapłacono :lol:
Awatar użytkownika
H-K44
weteran forumowych bitew

Re: Re:

26-05-2009, 18:36

est pisze: Aż się boję pomyśleć co jeszcze byś zrobił, gdyby ci odpowiednio zapłacono :lol:
:lol: :lol:
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
Awatar użytkownika
hcpig

28-05-2009, 08:43

Jakie BZDURY w tym temacie!
1. Sprawa DB/H - nie jest to ani żadna sztuka ani też skrajne gówno, a bardzo przyjemna, niezobowiązująca (podkreślam) i sympatyczna klawiszowa niby-folkowizna, której bardzo miło się słucha na noc. Poza tym wszystkie utwory z DB mają swoje metalowe odpowiedniki, tzn Varg gdzieś pisał że tak pierwotnie powstały. Może więc w przyszłości ukaże się DB nagrane ponownie tyle że w blackowych aranżach? Całkiem dobry pomysł. Nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę, że motyw przewodni z "Balferd Baldrs" jest niemal żywcem wyciągnięty z wiodącego riffu z "Jesu Dod".
długopisyyyyyyyyyy pisze:Nie ma po co jak dla mnie. Słuchałem kiedyś trochę tej płyty 'Filosofem' bo całej nie mogłem dosłuchać. Takich flaków z olejem to bardzo długi czas me uszy nie słyszały. Jak chce sobie posłuchać naprawde smutnej muzyki i przy tym na najwyższym poziomie to sobie puszczam nowego Candlemasa.
2. Chyba Ci ta jebana Paula narobiła kupę do uszu :)
To jest pieprzona pustka, niesamowita przestrzeń, genialne brzmienie, opętany trans i na deser wspaniała oprawa graficzna (zdjęcie Buki rządzi, a na wybór okładki wpływ miał... Led Zeppelin). No ale Ty czekasz ponoć na nowe płyty Vader więc... :wink: ... Aha, obejrzyj sobie jeszcze taki film "Skrawki" gdzie wykorzystano "Rundgang um die transzendentale Säule der Singularität".
długopisyyyyyyyyyy pisze: podejrzewam że są dużo wartościowsze od tego plumkania deszczu o parapet i skradania się szatana w rynnie.
3. O który Beherit Ci chodzi? O nowe cede?
BTW doskonały slogan w cytowanym fragmencie - zapisuję w kajeciku z myślą zastosowania go w przyszłości.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Necrotrup
rozkręca się

28-05-2009, 10:30

Jester, jaka Buka, jaki Led Zeppelin, a przede wszystkim jakie zdjęcie? Na okładkach "Filosofem", tak samo zresztą jak na okładkach "Hvis Lyset Tar Oss", są obrazy Theodora Kittelsena.
Baton
weteran forumowych bitew

28-05-2009, 14:47

http://farm1.static.flickr.com/62/34312 ... ba.jpg?v=0 - ło to chodzi pewnie. Jedyne co mi we wkładce Bukę przypomina.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

28-05-2009, 15:22

jaka kurwa buka? :lol:
za niedługo okaże się że Muminki to kultowa bajka dla wszystkich leśnych black metalowców :lol: :lol: :lol:

p.s. pamiętam że była to jedna z najgorszych bajek jakie w życiu widziałem i szczerze jej nienawidziłem,wiała z niej nuda niedopisania,nie to co wilk i zając,albo krecik :lol:
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

28-05-2009, 15:54

krecik byl ok, ale muminki byly zajebiste. niewiele z tego pamietam, ale kojarze ten popierdolony klimat.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

28-05-2009, 16:55

Riven pisze:krecik byl ok, ale muminki byly zajebiste. niewiele z tego pamietam, ale kojarze ten popierdolony klimat.

Żwirek i Muchomorek to był dopiero popierdolony klimat :lol:
Awatar użytkownika
hcpig

28-05-2009, 19:00

Necrotrup pisze:Jester, jaka Buka, jaki Led Zeppelin, a przede wszystkim jakie zdjęcie?
Jest Buka na morzu, przejrzyj insert :)
Necrotrup pisze: jaki Led Zeppelin, a przede wszystkim jakie zdjęcie?
Chodziło o wpływ Led Zeppelin na WYBÓR okładki a nie na jej powstanie (czytaj uważnie), chyba logiczne że Kittelsen nie rżnął motywów z okładek LZ :lol: A właśnie znalazłem fragment odpowiedniego wywiadu coby nic nie przekręcić, nie być gołosłownym i tezę udowodnić:

IT: Um... on an art-related topic, something I have always wondered
about the cover of BURZUM's "Filosofem" LP.. was that...?
VARG: Ha ha ha! Yes it was... inspired by the fourth LED ZEPPELIN
album cover! That was a point in my life, my freedom having just been taken from me, that I was thinking in strange ways. That entire first year in Oslo... I would sit in my cell and fantasize about what it must have been like to be Jimmy Page... the adoration and lust of all those sticky thighed highschool girls... tight skirts pulled up over their... er, um... and um...well, it just came through in my work as well

\m/
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

01-06-2009, 17:29

http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... mID=121083

Hahaha, koledzy Varga chcieli uczcić jego zwolnienie :)
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
długopisyyyyyyyyyy

01-06-2009, 18:40

jester pisze:
długopisyyyyyyyyyy pisze:Nie ma po co jak dla mnie. Słuchałem kiedyś trochę tej płyty 'Filosofem' bo całej nie mogłem dosłuchać. Takich flaków z olejem to bardzo długi czas me uszy nie słyszały. Jak chce sobie posłuchać naprawde smutnej muzyki i przy tym na najwyższym poziomie to sobie puszczam nowego Candlemasa.
2. Chyba Ci ta jebana Paula narobiła kupę do uszu :)
To jest pieprzona pustka, niesamowita przestrzeń, genialne brzmienie, opętany trans i na deser wspaniała oprawa graficzna (zdjęcie Buki rządzi, a na wybór okładki wpływ miał... Led Zeppelin). No ale Ty czekasz ponoć na nowe płyty Vader więc... :wink: ... Aha, obejrzyj sobie jeszcze taki film "Skrawki" gdzie wykorzystano "Rundgang um die transzendentale Säule der Singularität".
Paulla jest wspaniała!

Obrazek

a ten Virk to zamiast twarzy ma dupe z wąsami !!

Obrazek
Awatar użytkownika
pogodancer
weteran forumowych bitew

01-06-2009, 18:57

długopisyyyyyyyyyy pisze: a ten Virk to zamiast twarzy ma dupe z wąsami !!

Obrazek
Tu zgoda :lol:
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

01-06-2009, 19:33

A kto to jest ta Paulla?
długopisyyyyyyyyyy

01-06-2009, 19:38

Polska bardzo ładna piosenkarka.. Tu jest jej strona internetowa: http://www.paulla.pl/

Jeje piosenka "Od dziś" bardzo mi się podoba.. http://krolowazycia.wrzuta.pl/audio/aBq ... _-_od_dzis
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

01-06-2009, 19:47

długopisyyyyyyyyyy pisze:Polska bardzo ładna piosenkarka.. Tu jest jej strona internetowa: http://www.paulla.pl/

Jeje piosenka "Od dziś" bardzo mi się podoba.. http://krolowazycia.wrzuta.pl/audio/aBq ... _-_od_dzis
Całkiem ładna dziewucha,ale śpiewa zupełnie jak górniaczka.
est

01-06-2009, 21:52

Długopis! A wiesz, że ona w ciąży jest? http://muzyka.interia.pl/artysci/artyst ... yn,1054832
Bynajmniej nie z Vargiem :mrgreen:
długopisyyyyyyyyyy

01-06-2009, 22:06

wiem :? z tym z Łez. Ale i tak będe marzył o niej sobie.. że rzuciła tego z Łez i do mnie poszła... :?
ODPOWIEDZ