ARMAGEDON - wielki powrót?

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Husar
weteran forumowych bitew

Re: ARMAGEDON - wielki powrót?

07-03-2009, 16:14

rob pisze:
knaar pisze:Kolejna płyta, którą chciałem kupić, ale nie kupię bo wydana w digi i jak słyszę z debilnymi naklejkami i naszywkami. Jak Mystic nie chce moich pieniędzy to niech dalej wydają w digi. Powodzenia.
przeszkadza ci to jakoś w słuchaniu muzyki ?
no raczej
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

07-03-2009, 16:52

ladny i trwaly digipak to zajebista sprawa (swietnym przykladem sa nowe wydawnictwa NED, np. digi z Chaining the Katechon jest super), wiadomo, ze trzeba bardziej uwazac i ostroznie sie z nim obchodzic, ale co to za problem?

no ale z tymi naszywkami to kurwa niezla sprawa, powinni jeszcze piorniki dodawac z firmowym znaczkiem
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Brązowy Jenkin
w mackach Zła

07-03-2009, 17:04

rob pisze:
knaar pisze:Kolejna płyta, którą chciałem kupić, ale nie kupię bo wydana w digi i jak słyszę z debilnymi naklejkami i naszywkami. Jak Mystic nie chce moich pieniędzy to niech dalej wydają w digi. Powodzenia.
Czytam ten temat i dochodzę do wniosku, że sporo osób bardziej przeżywa sposób wydania płyty niż samą muzykę. Bez komentarza.

Co do Death Then Nothing. Jak juz pisałem bardzo dobry materiał. W pełni do mnie trafił po kilkunastu przesłuchaniach. Najsilniejszą stroną są aranże, riffy i wokale.
Awatar użytkownika
knaar
rasowy masterfulowicz

07-03-2009, 19:23

rob pisze:
przeszkadza, wydanie digi jest dla mnie tak wartościowe jak promo lub mp3, czyli nie interesuje mnie

niby liczy się głównie muzyka, ale świadomość, że słucham płyty wydanej w digi jakoś mnie zniechęca do muzyki
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

08-03-2009, 15:56

knaar pisze: niby liczy się głównie muzyka, ale świadomość, że słucham płyty wydanej w digi jakoś mnie zniechęca do muzyki
I Ty tak na poważnie?

Złote Wary Masterfula :lol:
Awatar użytkownika
knaar
rasowy masterfulowicz

08-03-2009, 18:55

no dobra, z bezpośrednim odbiciem formy wydania na postrzeganie muzyki może trochę przesadziłem, co nie zmienia faktu, że sam fakt wydania w digi jest dla mnie nieporozumieniem

słuchając płyt wydanych w digi marzę o tym, że w końcu wyjdzie wersja klasyczna, a tą wyrzucę

a nowych rzeczy wydanych w digi nie kupuję, wolę mieć przegrywaną lub cokolwiek aby po prostu posłuchać, a kupię dopiero jak ktoś to normalnie wyda
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

08-03-2009, 19:03

Drone pisze:Pomijając wszystkie pozamuzyczne "ale", muszę powiedzieć, że coraz bardziej podoba mi się ta płyta (poza klawiszami).
Edit:
Powiem więcej, przeskoczyli "Invisible Circle", aż sam jestem zaskoczony. Naprawdę zajebista płyta, pomimo naklejki, naszywki, klawiszy i Mystic Production. :lol: Gratulacje.
po pierwszym przesluchaniu napisze ze płyta jest dobra - mnie klawisze nie irytuja, bo sa w śladowych ilościach, na IC tez były, no moze tu jest troche wiecej, ale kompletnie mi to nie przeszkadza... trafiło na liste zakupów...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

03-04-2009, 14:27

tyle czekania bylo z ta ich oficialna strona a tu taka niespodzianka... jakos zmienili image bardzo drastycznie...http://www.armagedon.com.pl
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

03-04-2009, 14:31

:D :D :D :D
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

03-04-2009, 14:42

Maleficio pisze:tyle czekania bylo z ta ich oficialna strona a tu taka niespodzianka... jakos zmienili image bardzo drastycznie...http://www.armagedon.com.pl
:D
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

04-04-2009, 00:16

o kurwa :lol:
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

20-05-2009, 21:22

Własnym uszom nie wierzę! Kapitalna płyta! Mystic wreszcie, po kilkunastu latach działalności, wydał klasowy album z Death Metalem! Dla ARMAGEDON się chyba czas zatrzymał i to chyba największy komplement jaki mogę tu sprzedać. Już pierwszy utwór przewraca wszystko do góry nogami. To brzmi, jakby było nagrane w kilkanaście miesięcy, a nie lat, po "Invisible circle". Słysząc tę płytę od razu wracam myślami do jej wielkiej (nie boję się tego słowa) poprzedniczki, do nagrań VADER i SINISTER z pierwszej połowy lat 90. Sam mniód panie! Fenomenem jest to, że nowa płyta zaczyna dokładnie w tym miejscu, gdzie skończyła stara, nagrana przecież szesnaście lat temu, a brzmi to wszystko niezwykle aktualnie.
Po WITCHMASTER kolejna płyta, którą polska scena pokazuje, w tym roku, wielkiego faka całemu światu (AZARATH pewnie też miażdży, ale nie słyszałem jeszcze, no, może na żywca, ale to się nie liczy).
Pierwsze "ech": żeby VADER nadal raczył nagraniami na takim poziomie.
Drugie "ech": żeby się tym razem ARMAGEDON udało.
Trzecie "ech": czemu naklejka i naszywka, zamiast książeczki z tekstami...

PS. Klawisze mi w ogóle nie przeszkadzają.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

20-05-2009, 21:46

Kilka dni temu przesłuchałem po raz pierwszy nową płyte i ... to je naprawde dobre ! Skończy sie szpil to se puszcze i może coś więcej napisze.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Gothmog
zaczyna szaleć
Kontakt:

04-06-2009, 12:39

Właśnie przesłuchuję tą płytkę... i jak na razie jestem całkiem zadowolony. Bardzo mięsiste, organiczne granie, ale bez zbędnej technicznej masturbacji. Słucha się doskonale - jest zarazem ciężko i przejrzyści, a do tego niezwykle chwytliwe - przynajmniej jak na moje ucho. Klawisze są jak najbardziej ok, tzn. nie przeszkadzają. Brawo Panowie!
Tekst to tylko pretekst do podtekstu...

http://www.lastfm.pl/user/rybieudka - Last.fm
http://rybieudka.blogspot.com/ - RYBIEUDKA blog
DCI Hunt

09-06-2009, 14:04

Świetny materiał. Dobry przykład na to, że można grać death metal w starym stylu, a jednocześnie brzmieć świeżo i potężnie. Właściwie nie ma się do czego przyczepić - masa wgniatających w ziemię riffów, mocarne wokale, świetne brzmienie i feeling, którego wielu zespołom brakuje. Czołówka tego roku jeśli chodzi o death metal i to nie tylko na krajowym podwórku. Nie mam pytań. Jedynie teksty bym chciał ;)
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

09-06-2009, 15:21

dokładnie.. najważniejsze, że jak najbardziej słychać stary dobry Armagedon... materiał mieli aż miło
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
kakademona
weteran forumowych bitew

09-06-2009, 16:06

zgadzam się. dodam nawet ,żegraja lepiej niz kiedys.
Awatar użytkownika
Edinazzu
weteran forumowych bitew

11-06-2009, 04:06

właśnie sprawiłem sobie nowego ARMAGEDONa. Po pierwszym prezesłuchaniu jestem na tak. Kto wiem może naszywka zagości na kurtce/plecaku ? :)
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
Awatar użytkownika
lucass
weteran forumowych bitew

11-06-2009, 08:37

Warcrimer pisze:Świetny materiał. Dobry przykład na to, że można grać death metal w starym stylu, a jednocześnie brzmieć świeżo i potężnie. )

heheh podobne zdanie napisałem przed chwilą o GOJIRA :)

No jakos nie kręci mnie nowy Armagedon, nie jest zle ale jakos tak srednio mi sie podoba
LEGALISE DRUGS & MURDER
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

14-06-2009, 23:34

Kupiłem dziś to Digi i posłucham przed spaniem ale przyznam, ze pomysł zamiast książeczki dać naszywkę i naklejkę to prawdziwa awangarda:)
ODPOWIEDZ