PESTILENCE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

Re:

18-04-2009, 23:58

Skaut_Kwatermaster pisze:ogłuchli na starość czy co? Przecież ta płyta jest strasznie zachowawcza. Wszystko tutaj jest wyprane z tego progresywnego i "kosmicznego" brudu. Już to wcześniej pisałem, każdy kawałek jest zbudowany na tej samej zasadzie, co było nie do pomyślenia na poprzednich krążkach. Do tego te wioskowate wykrzyki każdego tytułu utworu - no bida z nędzą panie. Jedyne co się jakoś broni to brzmienie.
No ale co z tego wszystkiego, jeżeli to jest po prostu dobry death metal? :) :roll: Liczy się muzyka, a nie to ile Twoich progresywnych widzimisie Pestilence spełniło :roll: Czy Ty w ogóle wiesz co to jest death metal?
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

19-04-2009, 00:13

4m pisze:
Skaut_Kwatermaster pisze:ogłuchli na starość czy co? Przecież ta płyta jest strasznie zachowawcza. Wszystko tutaj jest wyprane z tego progresywnego i "kosmicznego" brudu. Już to wcześniej pisałem, każdy kawałek jest zbudowany na tej samej zasadzie, co było nie do pomyślenia na poprzednich krążkach. Do tego te wioskowate wykrzyki każdego tytułu utworu - no bida z nędzą panie. Jedyne co się jakoś broni to brzmienie.
No ale co z tego wszystkiego, jeżeli to jest po prostu dobry death metal? :) :roll: Liczy się muzyka, a nie to ile Twoich progresywnych widzimisie Pestilence spełniło :roll: Czy Ty w ogóle wiesz co to jest death metal?
nie słucham tego gatunku

Tutaj nie chodzi o jakieś widzimisie, poza tym, zluzuj troche cyce, bo napisałem swoją opinię i nie, to nie jest dobry death metal. Dobry death metal to masz na Funebrarum, Fleshgod Apocalypse, Unanimated czy Brutal Truth gdzie goście nie odcinają kuponów, nie grają zachowawczo, a nagrywają świeże i co najważniejsze ciekawe materiały.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

Re:

19-04-2009, 00:24

Skaut_Kwatermaster pisze:Tutaj nie chodzi o jakieś widzimisie, poza tym, zluzuj troche cyce, bo napisałem swoją opinię i nie, to nie jest dobry death metal. Dobry death metal to masz na Funebrarum, Fleshgod Apocalypse, Unanimated czy Brutal Truth gdzie goście nie odcinają kuponów, nie grają zachowawczo, a nagrywają świeże i co najważniejsze ciekawe materiały.
Dehydrated II z Resurrection Macabre spłukuje Twoją opinię do kibla jako gówno wartą :lol: Posłuchaj tego kawałka :)
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Awatar użytkownika
Skaut

19-04-2009, 00:45

4m pisze:
Skaut_Kwatermaster pisze:Tutaj nie chodzi o jakieś widzimisie, poza tym, zluzuj troche cyce, bo napisałem swoją opinię i nie, to nie jest dobry death metal. Dobry death metal to masz na Funebrarum, Fleshgod Apocalypse, Unanimated czy Brutal Truth gdzie goście nie odcinają kuponów, nie grają zachowawczo, a nagrywają świeże i co najważniejsze ciekawe materiały.
Dehydrated II z Resurrection Macabre spłukuje Twoją opinię do kibla jako gówno wartą :lol: Posłuchaj tego kawałka :)
po Dehydrated II jedynie co można spłukać do kibla to ten krążek (szkoda, że sobie więcej razy to "Dehdrated" nie pokrzyczał). Ta płyta jest gęsta tylko przez dobre brzmienie, ale kawałki niestety są prostackie i nudne.
Coś tam było! Człowiek!
streetcleaner
rasowy masterfulowicz

Re: PESTILENCE

19-04-2009, 00:50

Skaut ma racje \m/
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

Re:

21-04-2009, 20:52

Skaut_Kwatermaster pisze:
to nie jest dobry death metal.
I z tym sie moge zgodzic...To bardzo dobry death metal :D
est

22-04-2009, 00:41

4m pisze:
est pisze:dla mnie nowa odsłona Pestilence to taka płyta w stylu "chciałbym, ale nie za bardzo mi wychodzi". Pewnie Aro mnie zaraz zjebie ale co mi tam :wink:
Ale co Twoim zdaniem nie za bardzo tam wychodzi?
Death Metal bez progresji im nie wychodzi (chociaż płyta deathmetalowa jest). Nie oceniam tej płyty najgorzej. Jest po prostu przeciętna (i to jak najbardziej kwestia gustu, w tym wypadku mojego :wink:) . Nie miałem też żadnych wielkich oczekiwań, chociaż gdzieś w 1993 wymieniłbym Pestilence jako jeden z najlepszych zespołów. Ale potem nie było ich tyle lat....

I jest jeszcze jedna sprawa, która mnie zastanawia. Przed, czy w trakcie nagrywania "Ressurection Macabre" były jakieś głosowania fanów na 3 stare kawałki, które pojawiły się na płycie. Czy to przypadkiem nie zdeterminowało całości albumu? A może chcieli się poczuć młodsi? Nie wiem. Na koncercie Patrick powtarzał jak to świetnie być z powrotem na scenie, przybijał "piątki" z fanami i pewnie gdyby miał długie włosy to by nimi pozamiatał cały klub :D

RM jest dla mnie jednak albumem schematycznym, złożonym oczywiście ze schematów, które teoretycznie lubię, ale w tym wypadku nie zadziałały na mnie i już.
[V]

11-06-2009, 23:18

Maria Konopnicka pisze:Słucham po raz kolejny Resurrection Macabre i dochodzę do wniosku, że to chyba najlepszy krążek death metalowy tego roku. Na pewno najbardziej niedoceniany. Doskonałe brzmienie, kosmiczny, odjechany pestilencowy klimat, który był tak wyraźny na Spheres, a teraz wniknął głęboko w strukturę potężnych death metalowych utworów, przesyconych morbidowską dostojnością i wyrafinowanym kunsztem riffów starego, boskiego Pestilence. 9,5/10 Rewelacja!
widzę że kolega chyba za dużo już dzisiaj wypił :wink:
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
est

11-06-2009, 23:22

Maria Konopnicka pisze:Słucham po raz kolejny Resurrection Macabre i dochodzę do wniosku, że to chyba najlepszy krążek death metalowy tego roku. Na pewno najbardziej niedoceniany. Doskonałe brzmienie, kosmiczny, odjechany pestilencowy klimat, który był tak wyraźny na Spheres, a teraz wniknął głęboko w strukturę potężnych death metalowych utworów, przesyconych morbidowską dostojnością i wyrafinowanym kunsztem riffów starego, boskiego Pestilence. 9,5/10 Rewelacja!
To ja mam pytanie w związku z powyższą "recenzją". Jak w/g Ciebie wygląda hierarchia albumów Pestilence? Od najlepszego do najgorszego.
Awatar użytkownika
panthyme
w mackach Zła

12-06-2009, 14:23

Czy mogli nagrać lepszy album? Pod pewnymi względami i owszem. Od pierwszych dźwieków jednak słychać, że to PESTILENCE. Bez rewelacji, ale pzryjemnie się słucha. Nie wiem jak jak kawałki wychodza nazywo, ale może to jest cały sekret, bez "kosmosów" i do przodu.
011011000110010101110000011100100110100101100011011011110110010001100101

http://www.myspace.com/bloodfeastpl
http://www.facebook.com/bloodfeastpl
Awatar użytkownika
Skaut

12-06-2009, 14:29

KÜltuRß V pisze:
widzę że kolega chyba za dużo już dzisiaj wypił :wink:
niech da lepiej numer do swojego dilera :wink:
Coś tam było! Człowiek!
est

13-06-2009, 20:00

Ja rozumiem, że Ressurrection Macabre może się podobać. Ale robienie z tego albumu arcydzieła jest śmieszne. A wiek, droga Mario nie ma tu nic do rzeczy.
Awatar użytkownika
H-K44
weteran forumowych bitew

13-06-2009, 20:10

Pytanie o wiek to już taki "trademark" Marii... :D
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
Awatar użytkownika
YNKE
w mackach Zła

13-06-2009, 23:13

Ja osobiście oczekiwałem jakiegoś rozwinięcia patentów z "Testimony of..." niestety moje oczekiwania, nie pokryły się z pomysłem na nową płytę załogi z Holandii zaserwowali nam typową młóckę dla niepoznaki zawoalowaną nowoczesnym brzmieniem z pod znaku Messhugah.
„Z delikatną ostrożnością pierdzę, żebym się nie zesrał”
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

13-06-2009, 23:37

Maria znowu palnął...
Awatar użytkownika
Bloodcult

14-06-2009, 00:16

H-K44 pisze:Pytanie o wiek to już taki "trademark" Marii... :D
coś jak Rivenowe "jebać kler" :D
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
YNKE
w mackach Zła

14-06-2009, 00:35

Nagranie niezłej płyty(jaką niewątpliwie jest RM) przez Pestilence to dla mnie za mało, niezły w ich przypadku=rozczarowanie.
Awatar użytkownika
YNKE
w mackach Zła

14-06-2009, 09:36

Proponuję zawiesić dyskusję na jakiś miesiąc, Maria ochłonie i przyzna nam rację, a życie potoczy się dalej.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

14-06-2009, 09:40

Bloodcult pisze:
H-K44 pisze:Pytanie o wiek to już taki "trademark" Marii... :D
coś jak Rivenowe "jebać kler" :D
tyle, ze "jebac kler" przynajmniej ma jakis sens :mrgreen:
this is a land of wolves now
est

14-06-2009, 11:52

Maria Konopnicka pisze:
est pisze:Ja rozumiem, że Ressurrection Macabre może się podobać. Ale robienie z tego albumu arcydzieła jest śmieszne. A wiek, droga Mario nie ma tu nic do rzeczy.
jak miałem 12 lat, też tak myślałem :)
A jak ja miałem 12 to też oceniałem wszystko co mi wpadło w łapy na 9,5/10
ODPOWIEDZ