VADER

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

Re: Vader

19-06-2009, 13:32

To zycze powodzenia jak sam kiedys zostaniesz "biznesmanem". Z takim podejsciem do klientow i partnerow biznesowych jak zaprezentowal kmiolas dlugo nie pociagnie. Badzmy szczerzy, Marduk to juz nie tak duzy zespol jak kiedys.
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

19-06-2009, 13:39

Deathless King pisze:To zycze powodzenia jak sam kiedys zostaniesz "biznesmanem". Z takim podejsciem do klientow i partnerow biznesowych jak zaprezentowal kmiolas dlugo nie pociagnie.
Kmiołka znają wszyscy nie od dziś i jak widać gość pociągnie tak długo jak będzie miał na to ochote.
Deathless King pisze:Badzmy szczerzy, Marduk to juz nie tak duzy zespol jak kiedys.
Jest zupełnie odwrotnie. MARDUK jeszcze nigdy nie miał sie tak dobrze jak teraz.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

19-06-2009, 13:50

Kmiolas to inna historia, wiedzial kiedy sie zakrecic i dziala. Ale renome ma juz coraz gorsza. A ze zagranicznym zespolom lize dupe? Wiem jak wyglada sytuacja z ta trasa i na miejscu B i R to bym kurwicy dostal. I tak zachowali sie z klasa :D A z Mardukiem to mi chodzilo o kwestie typowo rynkowa :)
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

19-06-2009, 15:26

No to typowo rynkowo:

bilet na koncert MARDUK w 1999r - 35zł
bilet na koncert MARDUK w 2007r - 55zł

Jeden z przykładów, że akcje MARDUK idą w góre.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

19-06-2009, 15:45

Jakby to byl jakikolwiek dowod... Bochenek chleba kosztuje teraz 2x wiecej niz 10 lat temu - to znaczy akcje chleba tez ida w gore?

Inflacja kolego, inflacja... Koszty logistyczno-organizacyjne :D
Awatar użytkownika
Saymoon
zaczyna szaleć

19-06-2009, 16:26

Ta sprawa pokazuje dobitnie, jak małe (dosłownie i w przenośni) jest poletko muzyczne w naszym kraju.
"Jadą chłopcy z gitarami, będą walczyć z wiatrakami"
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

19-06-2009, 16:45

Deathless King pisze:Jakby to byl jakikolwiek dowod... Bochenek chleba kosztuje teraz 2x wiecej niz 10 lat temu - to znaczy akcje chleba tez ida w gore?

Inflacja kolego, inflacja... Koszty logistyczno-organizacyjne :D
no wiec wlasnie, nalezaloby porownac ceny biletow na inne koncerty. z drugiej strony nie wydaje mi sie, zeby Marduk byl obecnie w gorszej sytuacji marketingowej niz kiedys - skad takie stwierdzenie?
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

19-06-2009, 16:49

Moze zle sie wyrazilem, bardziej chodzilo mi o to, ze jesli ktos twierdzi - "nie dziwie sie ze wyjebali te dwie kapele, wzieli marduka bo chca zarobic" - to prawda jest taka ze na rootwater i blindead (choc moze sie to niektorym nie podobac) i tak sale by byly pelne (jak nie fani blacku to dzieciaki z kostkami). nie sadze zeby z powodu marduka teraz nagle bilety sprzedaly sie szokujaco lepiej, ani nawet jakos znacznie lepiej. Kiedys trasa Marduka to byloby wielkie wydarzenie, teraz juz nie.
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

19-06-2009, 16:51

Wiadomo, że koszty organizacyjne idą w góre, ale też faktem jest, że MARDUK teraz to jeszcze mocniejsza kapela niż 10 lat temu i więcej kasują za występ.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

19-06-2009, 16:56

Nie wchodzmy w takie kwestie bo tu jest za duzo czynnikow... Kiedys mniej moze mieli do kieszeni (nawet patrzac przez pryzmat inflacji), ale za to koszty transportu byly o wiele drozsze i w takiej polsce na przyklad to nie bylo takie proste jak teraz. Ale wiesz, czy sytuacja w ktorej (pomimo ustalen uzgodnionych juz sporo czasu temu) sie dzwoni do kapel i sie mowi "sorry, ale gra marduk wiec sami oplacacie sobie noclegi i transport" jest ok? Czy tak sie profesjonalisci zachowuja?
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

19-06-2009, 17:00

i bardzo dobrze, i niech jebia jakies tam rootwater, nie interesuje mnie tez kmiolek i jak sobie pracuje na reputacje, jak wywala jakies popluczyny po sepulturze (sprawdzilem cos tam na yt - brzmialo jak rozwodnione roots, jaka trafna nazwa :D) na rzecz tak zajebistej kapeli to bardzo mi to pasuje :D ze nie jest to fair....pewnie, ze nie jest. ale wali mnie to, jak tylko bede mogl to Marduk bardzo chetnie w koncu zobacze. A Vader gra swietnie na zywo, wiec jest ok.
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

19-06-2009, 17:02

Massive Music i zespół VADER informują, że na Blitzkrieg 5 Tour 2009 w Polsce zabraknie wcześniej zapowiadanych zespołów Rootwater i Blindead. Po ogłoszeniu kilka miesięcy temu składu naszej trasy byliśmy dumni, że po raz kolejny sięgamy po polskie zespoły, ale jednocześnie pełni obaw, czy fanom spodoba się ten dość eksperymentalny skład. Niestety opinie większości fanów nie były przychylne temu pomysłowi, dlatego by nie rezygnować z Rootwater i Blindead postanowiliśmy "wzmocnić" skład trasy zapraszając zespół MARDUK. Pociągnęło to za sobą zmiany w budżecie trasy oraz zmiany organizacyjne. Niestety nowe warunki, które według nas były wciąż dobre i odpowiednie jak na zespoły tej klasy co Rootwater i Blindead, nie zostały przez nie zaakceptowane. Ich oczekiwania wzięły ostatecznie górę nad ogromną promocję, jaką niesie uczestnictwo w prestiżowym wydarzeniu jakim jest trasa zespołu VADER oraz Marduk czyli 2 tygodnie koncertów w najlepszych polskich klubach oraz promocja w mediach przez kilka miesięcy. Mimo wszystko szanujemy ich decyzję i staramy się zrozumieć jej powody, mimo rynsztokowej krytyki, obelg i obrażania nas w necie, do czego przyczyniło się niezbyt precyzyjne oświadczenie obu zespołów. Mamy jednak nadzieję, że nie to było intencją ich oficjalnego komunikatu na temat naszej trasy.
Awatar użytkownika
Tymothy
postuje jak opętany!

19-06-2009, 18:32

Deathless King pisze:Moze zle sie wyrazilem, bardziej chodzilo mi o to, ze jesli ktos twierdzi - "nie dziwie sie ze wyjebali te dwie kapele, wzieli marduka bo chca zarobic" - to prawda jest taka ze na rootwater i blindead (choc moze sie to niektorym nie podobac) i tak sale by byly pelne (jak nie fani blacku to dzieciaki z kostkami). nie sadze zeby z powodu marduka teraz nagle bilety sprzedaly sie szokujaco lepiej, ani nawet jakos znacznie lepiej. Kiedys trasa Marduka to byloby wielkie wydarzenie, teraz juz nie.
nie sadze abys mial racje odnosnie porownywnaia publiki jaka przyciaga Marduk, a jaka Blindead i Rootwater... chociazby dlatego ze taki Blindead to w zasadzie muzyka niszowa, oczywiscie na ich koncercie pojawili by sie ich fani, to fakt, tyle tylko, ze jest ich nieporownywalnie mniej niz ludzi, ktorych Marduk przyciagnie sama nazwa
Hello darkness, my old friend
Awatar użytkownika
lucass
weteran forumowych bitew

19-06-2009, 18:59

Deathless King pisze:To zycze powodzenia jak sam kiedys zostaniesz "biznesmanem". Z takim podejsciem do klientow i partnerow biznesowych jak zaprezentowal kmiolas dlugo nie pociagnie. Badzmy szczerzy, Marduk to juz nie tak duzy zespol jak kiedys.
No ja Cie doskonale rozumiem. Dlatego uzyłem " "
LEGALISE DRUGS & MURDER
kakademona
weteran forumowych bitew

22-06-2009, 20:54

akurat Marduk czekają najlepsze lata w karierze .taka mam nadzieję.kiedys to był dla mnie zespoł z konca pierwszej ligi.teraz po upadku Darkthrone, chwijenej formie Satyricon, nieprzewidywalnym Samael, to jedyne światełko w tunelu
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

23-06-2009, 09:37

nieprzewidywalnym?
Mort
rasowy masterfulowicz

23-06-2009, 10:40

Blitzkrieg 5: machina wojenna rusza!
Ruszamy z drugim etapem promocji trasy koncertowej VADER! Gośćmi trasy ostatecznie będą MARDUK, CHAINSAW i ESQARIAL! Na wybranych koncertach pojawią się również goście specjalni. MARDUK przyjedzie do Polski ze specjalnym setem koncertowym, a Morgan i ekipa już nie mogą doczekać się wspólnych koncertów z VADER! "Jesteśmy zaszczyceni zaproszeniem na 15 koncertową trasę w Polsce, która będzie dla nas doskonałym przetarciem przed koncertami w Europie. Z radością będziemy dzielić scenę wraz z naszymi wojennymi braćmi z VADER maszerując po Polsce, grając koncerty dla naszych oddanych fanów i zdobywając miejsca, w których nigdy wcześniej nie graliśmy. To będzie prawdziwa wojna, dwie ekstremalne ekipy VADER i MARDUK na jednej scenie! Unleash the wolfpack!" (Morgan/ MARDUK). Nowymi zespołami, które będą otwierać koncerty są wszystkim znane CHAINSAW i ESQARIAL. Oba zespoły promują nowe płyty i są głodne koncertów. My wszyscy mamy nadzieję, że skład zniszczy, tym bardziej, że planujemy jeszcze kilka niespodzianek. "Czekamy na Blitz i jestem pewien, że to będzie najlepsza nasza trasa jaką do tej pory zagraliśmy. Docieramy nasz nowy skład i ekipę techniczną, mocno pracujemy nad poprawieniem jakości naszych koncertów i z dnia na dzień widzę, jak VADER rośnie nie tylko jakościowo, ale również mentalnie! Planujemy przygotować dla was wiele niespodzianek i wierzę, że tym razem zrealizujemy nasze pomysły, mimo że nie jesteśmy rozpieszczani przez los! Zapamiętajcie - VADER nie bierze jeńców!" (Peter/VADER) Chcielibyśmy również poinformować o współpracy medialnej z Onet.pl, którzy zadbają o nas w sieci, oraz innymi firmami, które dokładają swoją cegiełkę w promocji trasy takimi jak Hard Rocker, Alphard, Warner Music, Rockmetal.pl czy Music Info. Na koniec informacja o zmianie miejsca koncertu w Warszawie. Przenosimy sie do zaprzyjaźnionej Progresji (ul.Kaliskiego 15A), gdzie rozpoczniemy Blitzkrieg 5, w dniu 29 sierpnia! Stay VADERized!
I AM MORBID
Awatar użytkownika
Husar
weteran forumowych bitew

23-06-2009, 11:16

Niezle megalomanskie to oswiadczenie "naj naj naj naj i naj" :D. Bede we wrocku \m/
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
streetcleaner
rasowy masterfulowicz

23-06-2009, 11:36

Maria ma ostatnio więcej czasu \m/

Marduk myślę, że jest wniebowzięty myślą o wspólnej trasie z Chainsaw:)))))
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

23-06-2009, 11:51

nie wiem co to jest Chainsaw ale Maria ma racje :D jebac srootwater
ODPOWIEDZ