OBITUARY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- H-K44
- weteran forumowych bitew
Re: OBITUARY
A najlepsze jest to, że ten obrazek stworzył Andreas Marschall ten sam, który zrobił im okładki do "The End Complete", "Frozen in Time" i "Xecutioner's Return"... Chociaż ta z "XR" też nie była wybitna.
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
- H-K44
No fakt. Zatrudnienie Ralph'a to nie był najlepszy pomysł. Ale jeszcze większym kuriozum był Santolla w Deicide.Adrian696 pisze:a teraz maja jeszcze na gitarze Santolle, to jeszcze bardziej ich nie lubie...
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
-
est
- mistrz forumowej ceremonii
the end complete mi pachnie ten numerMol pisze:hmm, ten nowy numer podchodzi mi bardziej niz 2 ostatnie albumy razem wziete wiec licze na to, ze bedzie mozna go posluchac bez ziewania
- Lucek
a dla mnie twój avatar jest dokładnie taki jak twoje "wypowiedzi" głupie i denne w chuj,nigdy cię nie lubiłem chociaż cię kurwa nie znamAdrian696 pisze:a dla mnie ta okładka jest dokładnie taka jak ten Death Metal jaki serwuje nam Obituary... nudny i kiczowaty w chuj... nigdy ich nie lubiłem... od 20 lat ich nie lubie... a teraz maja jeszcze na gitarze Santolle, to jeszcze bardziej ich nie lubie...
- Adrian696
- zahartowany metalizator
Santolla to jest kuriozum - kolo ma CV zajebiste zespoły - tylko nic z tego nie wynika...
Death - tylko trasa koncertowa, Iced Earth - 3 kawalki na Epce i jakies solo na płycie, Deicide przemilczymy jego melopierdy które sa najsłabszymi elementami tych płyt... ogolnie kolo powinien sie zapisac do PISu - bo czego sie nie dotknie to spierdoli...
Death - tylko trasa koncertowa, Iced Earth - 3 kawalki na Epce i jakies solo na płycie, Deicide przemilczymy jego melopierdy które sa najsłabszymi elementami tych płyt... ogolnie kolo powinien sie zapisac do PISu - bo czego sie nie dotknie to spierdoli...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- 4m
Ostatnio posłuchałem sobie tych nowych płyt (wydanych po World Demise) i jedynie Frozen In Time dawała jakoś radę. Pierwsza czwórka jak to czwórka - doskonała, a FIT całkiem nieźle do niej pasuje jako suplement i nic więcej. No, ale kurna po raz kolejny smoki na okładce Obituary i to tyle smoków?KÜltuRß V pisze:za takie okładki powinni zostać zlinczowani.wygląda to bardziej jak nowa płyta Hammerfall niż jak cover death metalowego zespołu.po muzyce rownież sobie niczego nie obiecuje.płyty Obituary nadal w miarę regularnie ladują w odtwarzaczu ale tylko do Back From The Dead włącznie. Pożniejsze dokonania nie wzbudzają już we mnie choćby krzty entuzjazmu i zwyczajnie nie są mi do szczęścia potrzebne.
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Nudna ta nowa plyta. Dopasowali poziom muzyki do okladki, niestety...
- Aron
- postuje jak opętany!
Nuda się u nich zaczęła jakieś 15 lat temu, a okładka rzeczywiście denna, wygląda jak screen z jakiegoś rpg - kolo napierdala smoka dwuręcznym mieczem który daje obrażenia 2k10+1k6 od elektryczności 
Pierwsze płyty Kreatora to wg mnie straszny łomot, w pamięci pozostała mi tylko "The Flag Of Hate" , natomiast Hordes Of Chaos, zawiera więcej melodyki i ogólnie nawet całkiem mi się podoba.
z forum fanów Metalliki
z forum fanów Metalliki
- YNKE
- w mackach Zła
Usłyszałem pierwszy kawałek no i pozytywnie mnie zaskoczyli, z kopem i mocno do przodu, niestety potem nuuuudy, czyli dla mnie nic nowego.
„Z delikatną ostrożnością pierdzę, żebym się nie zesrał”
-
arise
- zaczyna szaleć
Zła ta nowa płytka nie jest da się posłuchać, choc jakimś pro-pejnem zalatuje
a okładka fakt duży KLOC 
- 4m
Pierwsze dwa kawałki mocno mnie zmyliły, ale później jest już całkiem, całkiem
Rzecz dla fanów raczej, ale ogólnie to wcale nie jest źle i nawet Santolla w ogromnej większości daje radę. Tyle pierwszych, pozytywnych jak na razie, wrażeń.
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- 4m
-
[V]
- mistrz forumowej ceremonii
nie ma o czym gadać.ot,kolejna słaba płyta..
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- 4m
Serce Twe Celtyckim Mrozem nie skute 
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- sveneld
- zaczyna szaleć
Mnie pozytywnie zaskoczyli. Moim zdaniem to najlepsze co stworzyli od The End Complete. Frozen in Time była niezła, ale tylko tyle, może po usłyszanym wcześniej przedpremierowym, zajebistym Insane miałem za duże oczekiwania co do reszty utworów. Xe... w ogóle mi nie podeszła, nie zapamiętałem z niej ani jednego wyróżniającego się kawałka, i nie czuję potrzeby, żeby do niej wracać. A Darkest day Podoba mi się coraz bardziej z każdym kolejnym przesłuchaniem Pewnie, płyta nie powala na kolana, jak dwie pierwsze. Wszystko to już słyszeliśmy na poprzednich płytach w różnych wariantach , ale tym razem słucha się lepiej - mocne brzmienie, zmiany tempa, Jasio Tardy w wysokiej formie. Nawet Santolla jakby mniej przeszkadza, jego sola mają mniej gitarowej masturbacji, a więcej klimatu. Ale do Murphiego nadal mu daleko. Swoją drogą nie rozumiem czemu się przy nim upierają, przecież West mógłby nagra c parę sołówek w mamrze, byłoby i lepiej muzycznie i kultowo, w norweskim stylu. 
Only dead fish flows with the stream...
- Atreju
- postuje jak opętany!
Usłyszałem dwa pierwsze kawałki i pomyślałem, że chuj. Znów core zamiast deathu jak na ostatnich płytach. Ale od trzeciego kawałka zaczęła się masakra. Normalnie słyszę jakby "Slowly we rot" w połączeniu z "Cause of death". Ja pierdolę... OBITUARY powróciło w chwale do death metalu !!!
- chaos
- w mackach Zła
jestem zgoła odmiennego zdania, twardy drze ryja jakby gorzej, na siłę, ale zgodnie z oczekiwaniami, natomiast santola powinien się schować, zniknąć ze sceny, kurwa nie mogę, co mi się kawałek zacznie podobać wchodzi santola i rzygać mi się chce, jego solówki są patetyczne, prostackie, na jedno kopyto ... kurwa nie mogę
- Atreju
- postuje jak opętany!
Co do Santolli faktycznie za dużo tych przeszkadzajek. Niektóre sola ni przypiąć ni przyłatać i bardziej pasują do HammerFall jak to już ktoś chyba wspomniał. Pewnie płacili mu od sztuki. No trudno. Niemniej jednak same kawałki, klimat i ogólny styl dokładnie taki jak za starych, dobrych czasów. Jak dwóch ostatnich krążków w ogóle nie mogę strawić, tak ten przy pierwszym odsłuchu wgniótł mnie w ziemię.
-
DCI Hunt
Muszę posłuchać tych ostatnich krążków. Ostatnia płyta jaką tak naprawdę znam to 'Back From The Dead' i sam nie wiem czemu umknęły mi kolejne, bo w sumie zawsze ich lubiłem. W pewnym sensie jestem ciekaw co tak naprawdę mogli spierdolić, że tyle osób narzeka na poprzednią i nową płytę. Nie wiem czemu, ale jakoś zawsze mi się wydawało, że Obituary to Obituary - raz zajebiście, raz trochę gorzej, ale generalnie motoryka, struktury kawałków te same i wiadomo czego się spodziewać. Ten ostatni mcd zresztą bardzo mi się podobał.