SERPENT OBSCENE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

SERPENT OBSCENE

06-07-2009, 00:24

Kapitalny zespół z kraju naszych północnych sąsiadów. Grali jadowity death/thrash z blackmetalowym pierwiastkiem w stylu MERCILESS czy WITCHMASTER, od których zresztą bardziej mi do gustu przypadli. Nagrali tylko trzy, dość krótkie, płyty. Posiadam wszystkie i bardzo sobie chwalę. Słucha się tego doskonale. Porywające, siarczyste, bez żenady oraz kompleksów czerpiące z najlepszych, tradycyjnych wzorców. Najlepiej sprawdzić samemu: http://www.myspace.com/serpentobscene

"Devastation" kręci się w moim odtwarzaczu od kilkunastu godzin.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
DCI Hunt

Re: SERPENT OBSCENE

06-07-2009, 00:30

Słyszałem 'Devastation' i 'Chaos Reign Supreme'. Bardzo fajne płyty - mocna thrash deathowa jazda z zacną dawką agresji. Chciałem sobie kupić ich płyty w rozsądnej cenie, ale w rozsądnej cenie nie znalazłem, więc nie kupiłem do tej pory :mrgreen:
Ktoś tam z Kaamos chyba nawet grał.
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

06-07-2009, 06:02

"Devastation" rozjebało mnie kilka lat temu w drobny mak - słuchałem tego jak opętany. Jedno z najzajebistszych połączeń thrash/death jakie wydała szwedzka ziemia - niby podobnie do Merciless, Maze Of Torment, Suicidal Winds, ale jeszcze brutalniej. Równocześnie jeden z tych zespołów, o którym po usłyszeniu mogłem powiedzieć "dokładnie tak kurwa chciałbym grać gdybym dalej grał w zespole"... chujowo, że się rozpadli, ale przyznam się, że nie usłyszałem jeszcze nawet "Chaos Reign Supreme" :(
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Awatar użytkownika
H-K44
weteran forumowych bitew

06-07-2009, 07:32

Znam tylko "Devastation", która w swoim czasie mnie też ładnie sponiewierała. W sumie, to podpisuję się pod tym co napisał Olo.
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

06-07-2009, 21:47

Olo pisze:niby podobnie do Merciless, Maze Of Torment, Suicidal Winds, ale jeszcze brutalniej.
Od MAZE OF TORMENT to jest zdecydowanie lepsze, od dwóch pozostałych też mi się bardziej podoba. Na zbliżonym poziomie ze Szwecji to mi tylko IN AETERNUM na dwóch pierwszych płytach przyjebało.
DCI Hunt

06-07-2009, 21:53

Gore_Obsessed pisze:Na zbliżonym poziomie ze Szwecji to mi tylko IN AETERNUM na dwóch pierwszych płytach przyjebało.
Ale In Aeternum było mniej thrashowe wtedy (o ile w ogóle było). ;)
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

06-07-2009, 21:55

Uwierz lub nie, ale napisałem dokładnie to samo na końcu, jednak ostatecznie skasowałem. :D Poza tym IN AETERNUM kładą większy nacisk na melodie.
DCI Hunt

06-07-2009, 22:04

Gore_Obsessed pisze:Uwierz lub nie, ale napisałem dokładnie to samo na końcu, jednak ostatecznie skasowałem. :D Poza tym IN AETERNUM kładą większy nacisk na melodie.
...i generalnie więcej w tym deathowej motoryki. W Serpent Obscene jest dużo thrashowej wściekłości - choćby sama ilość słów wykrzykiwanych na minutę. ;)
ODPOWIEDZ