NECRODEATH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Block69
- zahartowany metalizator
Re: NECRODEATH
Ani żem niy wiedzioł, że nowo płyta je. Te ostatnie takie se, poprzestołech na "Black as Pitch".
PENIS METAL
Re:
Ech synek, ale żeś pierdolnąłConflagrator pisze:Co racja to racja, choc az tak nisko bym "DIM" nie stawial.

Necrodeath bardzo ok, ale poza debiutem i dwójką nie słuchałem od wieków. Zresztą po 'Black As Pitch' już nic nie słyszałem. Z czasem nadrobię.
- Edinazzu
- weteran forumowych bitew
Słyszałem jeno " Matter Of All Evil" i zdecydowanie daje radę ten album.
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
-
- postuje jak opętany!
A co sądzicie o "Draculea"? Moim zdaniem płyta "ma momenty", ale rozpływa się to w cienkim, wampirycznym sosie, który niekoniecznie pasuje do granej przez nich muzyki. Kilka kawałków jednak ładnie kopie ("Smell of Blood", "Fragments of Life"). Kto ma nowe dzieło, niech poleci albo odradzi.
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
- KreatoR
znam tylko "Draculea" więc trudno mi się odnieść do poprzedniczek...
fakt, jest trochę akustyczno-vampirycznych klimatów (klamra z pierwszego i ostatniego numeru) ale skoro zrobione to jest na concept-album to całość nie wychodzi na wiochę. płyta ma potężne brzmienie. parę wykopów ze wspomnianymi Smell of Blood i Fragments of Life, cover Venom (Countess Bathory). chętnie wracam do tej płyty, jak na wydatek 15zł to bardzo dobra inwestycja
fakt, jest trochę akustyczno-vampirycznych klimatów (klamra z pierwszego i ostatniego numeru) ale skoro zrobione to jest na concept-album to całość nie wychodzi na wiochę. płyta ma potężne brzmienie. parę wykopów ze wspomnianymi Smell of Blood i Fragments of Life, cover Venom (Countess Bathory). chętnie wracam do tej płyty, jak na wydatek 15zł to bardzo dobra inwestycja
- panthyme
- w mackach Zła
Re: Re:
Conflagrator pisze:Ech synek, ale żeś pierdolnąłConflagrator pisze:Co racja to racja, choc az tak nisko bym "DIM" nie stawial.Oczywiście 'DIM' to moc wielka, a 'Point' to jeden z najlepszych numerów Slayer.
Necrodeath bardzo ok, ale poza debiutem i dwójką nie słuchałem od wieków. Zresztą po 'Black As Pitch' już nic nie słyszałem. Z czasem nadrobię.
Ekhm...
Warrr.... z kim rozmawiasz?

011011000110010101110000011100100110100101100011011011110110010001100101
http://www.myspace.com/bloodfeastpl
http://www.facebook.com/bloodfeastpl
http://www.myspace.com/bloodfeastpl
http://www.facebook.com/bloodfeastpl
- 4m
Maria, i jak defloracja się udała? Pytam, bo chodzą ploty, że to nie Phylogenesis, a Syphilogenesis.Maria Konopnicka pisze:Kupiłem sobie ich ostatnią płytę - zresztą mam wszystko co nagrali więc innej opcji być nie mogłoLeży jeszcze w folijce, ale wkrótce ją zdeflorują i odpalę
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- H-K44
Lipa. Do poprzedniej "100% Hell" nie dorównuje pod żadnym względem. Szkoda...aryman pisze:A co sądzicie o "Draculea"?
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
-
- postuje jak opętany!
jeśli chodzi i ich dysko to jestem do tyłu o jakieś dwa ostatnie albumy, ale z tego ci widzę nie ma sensu zaprzątać sobie nimi głowy?
Trzeba wezwać pomoc, nadamy sygnał H-U-J alfabetem Downa !
- H-K44
"Draculea'i" szczerze nie polecam, najnowszej "Phylogenesis" jeszcze nie słyszałem, ale "100% Hell" to bardzo przyjemny materiał. Warto się zapoznać.esq pisze:jeśli chodzi i ich dysko to jestem do tyłu o jakieś dwa ostatnie albumy, ale z tego ci widzę nie ma sensu zaprzątać sobie nimi głowy?
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
-
- postuje jak opętany!
to to znam, dobre bez dwóch zdań, ale ostatnie dwa widzę, że raczej należy olaćH-K44 pisze: "100% Hell" to bardzo przyjemny materiał. Warto się zapoznać.
Trzeba wezwać pomoc, nadamy sygnał H-U-J alfabetem Downa !
- ryszard
- postuje jak opętany!
jeśli chodzi o ten zespół do IMO liczą się jedynie pierwsze 4 LP.esq pisze:to to znam, dobre bez dwóch zdań, ale ostatnie dwa widzę, że raczej należy olaćH-K44 pisze: "100% Hell" to bardzo przyjemny materiał. Warto się zapoznać.
pierwsze dwa to świetna jazda pod Slayera z okresu HA - bardzo szybki, agresywny i jadowity thrash metal.
dwa pierwsze albumy nagrane po reaktywacji to również dość wysoki poziom - klimat podobny tj. nadal mamy do czynienia z thrash metalem zagranym w szaleńczych tempach. dochodzi jedynie nowoczesne brzmienie dodające mocy całości.
tak, czy inaczej warto zapoznać się z tym zespołem, nawet jeśli później nieco obniżyli - "Necrosadist" z debiutu to jeden z moich ulubionych, thrashowych kawałków.
That's what she said !
- Kingu
Widział ktoś ich koncert? No to polecam.
Wczoraj zagrali jak dla kumpli, mały klubik, garstka maniaków. Skoki fanów z kilkumetrowego balkonu i ze sceny. Nagrane.
Zero rutyny właściwej innym... może tym najlepszym w gatunku.
Ten ich gitarzysta Pier Gonella jest po prostu świetny! Perkusista grał niektóre fragmenty na stojąco
Zajebisty thrashowy koncert, pełny szczerej metalowej PASJI. Jak mawia znajomy maniak - prawdziwa metalowa duma!
4 CD za 120zł
Wczoraj zagrali jak dla kumpli, mały klubik, garstka maniaków. Skoki fanów z kilkumetrowego balkonu i ze sceny. Nagrane.
Ten ich gitarzysta Pier Gonella jest po prostu świetny! Perkusista grał niektóre fragmenty na stojąco

Zajebisty thrashowy koncert, pełny szczerej metalowej PASJI. Jak mawia znajomy maniak - prawdziwa metalowa duma!
4 CD za 120zł
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
jak nagrał to wrzuci na jutubeKingu pisze:Widział ktoś ich koncert? No to polecam.
4 CD za 120zł
Bardzo lubię stare nagrania Necrodeath, Tones of Hate to całkiem dobra płyta, ale swego czasu po promocyjnym kawałku ze 100% Hell odechciało mi się słuchac jakichkolwiek nowszych dokonan kapeli....
- Kingu
Nie mam konta na YouTube i jakoś mi się na razie tam nie śpieszy. Mogę podesłać jak ktoś chce, dobra jakość.
Mam to w formacie MOV, w którym 1 minuta to kilkadziesiąt MB. Jeszcze nie rozkminiłem jak w programie do konwersji SUPER tak poustawiać, żeby przy wyjściowych kilkudziesięciu MB nie było pikselozy, no i dźwięk zgadzał się z obrazem
Mam to w formacie MOV, w którym 1 minuta to kilkadziesiąt MB. Jeszcze nie rozkminiłem jak w programie do konwersji SUPER tak poustawiać, żeby przy wyjściowych kilkudziesięciu MB nie było pikselozy, no i dźwięk zgadzał się z obrazem

- Phantom
- zaczyna szaleć
Siedem grzechow to zdecydowany powrot do poczatkow grania jakie nie uraczylo mnie po dwoch ostatnich plytach nie liczac Old Skulla(calkiem przyjemne przerobki dla ucha).
Chlopaki nadal popierdalaja black thrashowe rzemioslo.Plyta wpadajaca w ucho i napewno nieraz zagosci u mnie z glosnika.
Chlopaki nadal popierdalaja black thrashowe rzemioslo.Plyta wpadajaca w ucho i napewno nieraz zagosci u mnie z glosnika.
Musi sentyment, czy coś, bo "Old Skull" było przechujowe i mam wrażenie, ze oni się nie mogą coś od gównolitego "Draculea" pozbierać...
- Phantom
- zaczyna szaleć
O stopien lepiej jest od Draculi i Phylogenesis,bardziej przypominaja sobie o swoich poczatkach ale daleko jeszcze do takich doskonalosciach jak pierwsze ich plyty w kazdtm badz razie ida w dobra strone
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
[youtube][/youtube]
Preview of the new Necrodeath single out soon on Terror From Hell Records.
Special guests: Tony Dolan and Mantas fom VENOM INC.
http://www.necrodeath.net" onclick="window.open(this.href);return false;
Preview of the new Necrodeath single out soon on Terror From Hell Records.
Special guests: Tony Dolan and Mantas fom VENOM INC.
http://www.necrodeath.net" onclick="window.open(this.href);return false;
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Być może z kronikarskiego obowiązku - ostatnia płyta:

Wątpliwe promo video odpuszczam, więc pozostaje pytanie czy na "Singin' in the Pain" jest rzeczywiście mniej werwy niż w "Deszczowej piosence"?

Wątpliwe promo video odpuszczam, więc pozostaje pytanie czy na "Singin' in the Pain" jest rzeczywiście mniej werwy niż w "Deszczowej piosence"?