Odtwarzacze Mp3 - jakie radzicie?

Dział techniczny - problemy, preferencje, porady.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

Re: Odtwarzacze Mp3 - jakie radzicie?

03-06-2009, 20:36

jester pisze:Jak to sfixować?
:lol: :lol: :lol:

A poważnie - było wcześniej dobrze? I przede wszystkim - jaki odtwarzacz i litery się jebią w tagach czy w menu?

Jak w menu - spróbuj upgrade firmware'u, ew. reset odtwarzacza.

Jak tagi - u mnie np. krzaki zamiast liter występowały jak tagi były w jakichś śmiesznych formatach zakodowane.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
hcpig

03-06-2009, 20:44

Wcześniej było wszystko zupełnie ok, nie wiem dlaczego się zjebało tak nagle. Odwarzacz jakiś KORR kmp-221. Wszędzie się chrzanią literki, chociaż czasem tylko cześć wyrazu, do tego zawsze jest zamazany wskaźnik ilości energii w baterii. Czasem tylko jest poprawnie tuż przy włączeniu, ale od razu po zapodaniu tracka się znów pierdoli.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

03-06-2009, 21:01

jester pisze:Wcześniej było wszystko zupełnie ok, nie wiem dlaczego się zjebało tak nagle. Odwarzacz jakiś KORR kmp-221. Wszędzie się chrzanią literki, chociaż czasem tylko cześć wyrazu, do tego zawsze jest zamazany wskaźnik ilości energii w baterii. Czasem tylko jest poprawnie tuż przy włączeniu, ale od razu po zapodaniu tracka się znów pierdoli.
Brzmi jak zjebana któraś ścieżka zapodająca bity na wyświetlacz, raczej sprzęt się zjebał po prostu.
Heretyk

04-06-2009, 10:40

jester pisze:. Jak to sfixować?
niezmiennie trafia mnie jasny szlag, kiedy widzę tego typu sformułowania
Awatar użytkownika
chaos
w mackach Zła

23-06-2009, 08:35

nabyłem iriver e100 i zawiodłem się, spodziewałem się czegoś lepszego po tej marce, wygląda i gra jak zwykła tandeta jaką mam która nazywa się lazer, czy jakoś tak
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

23-06-2009, 09:31

bylo brac sanse ;D
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Wódz 10
rasowy masterfulowicz

26-07-2009, 14:27

Poczytałem, poanalizowałem, pogrzebałem i nabyłem Cowona iAudio 7. Z początku trochę ciężko mi to było obsługiwać, szczególnie przy przesiadce z siermiężnego MuVo2. Fajnie, że czyta oggi, nieźle brzmi, o ładowanie nie woła. Zapakowałem 80 albumów i w zasadzie obecnie więcej mieszam na nim, niż słucham, ale mam wybór, różnorodność i dowolnośc. Poza tym cenowo też wyszło OK, bo raptem 350 zł mniej więcej. Niezła zabawka.
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

26-07-2009, 21:13

Wódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:Poczytałem, poanalizowałem, pogrzebałem i nabyłem Cowona iAudio 7. Z początku trochę ciężko mi to było obsługiwać, szczególnie przy przesiadce z siermiężnego MuVo2. Fajnie, że czyta oggi, nieźle brzmi, o ładowanie nie woła. Zapakowałem 80 albumów i w zasadzie obecnie więcej mieszam na nim, niż słucham, ale mam wybór, różnorodność i dowolnośc. Poza tym cenowo też wyszło OK, bo raptem 350 zł mniej więcej. Niezła zabawka.
Bo to chyba najlepszy player na rynku dla tych, którzy nie potrzebują grafyky ani wideo.
Awatar użytkownika
Wódz 10
rasowy masterfulowicz

26-07-2009, 21:16

Morph pisze:
Wódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:Poczytałem, poanalizowałem, pogrzebałem i nabyłem Cowona iAudio 7. Z początku trochę ciężko mi to było obsługiwać, szczególnie przy przesiadce z siermiężnego MuVo2. Fajnie, że czyta oggi, nieźle brzmi, o ładowanie nie woła. Zapakowałem 80 albumów i w zasadzie obecnie więcej mieszam na nim, niż słucham, ale mam wybór, różnorodność i dowolnośc. Poza tym cenowo też wyszło OK, bo raptem 350 zł mniej więcej. Niezła zabawka.
Bo to chyba najlepszy player na rynku dla tych, którzy nie potrzebują grafyky ani wideo.
Swoją drogą dzięki Morph, bo Twoje rekomendacje były dla mnie istotne w tym temacie. Efekt widzisz ;)

A apropos tego co piszesz...moja dziewczyna zaczęła go badać i była cokolwiek zdegustowana, że wyświetlacz mały, że wideo kiepskie, że filmu obejrzeć się nie da komfortowo, że klockowaty i tak dalej i tak dalej ;)

A ja mam dokładnie to co potrzebuję - masywny, konkretny, nie za lekki odtwarzacz muzyczny, bez zbędnych pierdół.
I dream of colour music,
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

26-07-2009, 21:25

Wódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze: A apropos tego co piszesz...moja dziewczyna zaczęła go badać i była cokolwiek zdegustowana, że wyświetlacz mały, że wideo kiepskie, że filmu obejrzeć się nie da komfortowo, że klockowaty i tak dalej i tak dalej ;)
Niech sobie kupi/kup jej Cowona S9. Muszę go w końcu chyba sobie nabyć i sprawdzić, bo mnie ciągnie niesamowicie
A ja mam dokładnie to co potrzebuję - masywny, konkretny, nie za lekki odtwarzacz muzyczny, bez zbędnych pierdół.
Który czyta FLAC'i, daje dobrej jakości dźwięk z prawie zerowymi szumami. A poza tym ładuję go raz w miesiącu :D
Awatar użytkownika
Wódz 10
rasowy masterfulowicz

26-07-2009, 21:34

Morph pisze:
Wódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze: A apropos tego co piszesz...moja dziewczyna zaczęła go badać i była cokolwiek zdegustowana, że wyświetlacz mały, że wideo kiepskie, że filmu obejrzeć się nie da komfortowo, że klockowaty i tak dalej i tak dalej ;)
Niech sobie kupi/kup jej Cowona S9. Muszę go w końcu chyba sobie nabyć i sprawdzić, bo mnie ciągnie niesamowicie
Który czyta FLAC'i, daje dobrej jakości dźwięk z prawie zerowymi szumami. A poza tym ładuję go raz w miesiącu :D
Nie robiłem porównania FLACa z innymi formatami na tym playerze (póki co jadę jeszcze na standardowych cowonowych słuchawkach, które nawet dają radę, na pewno lepsze od moich starych Sennheiserów MX400 i może na tym samym poziomie co soniaki które też mi się gdzieś walają, ale mają kretyńską, niewygodną smycz). Do wyskoku na miasto dobrze skrojony OGG mi wystarcza, bo takie właśnie robię rippy w tym momencie.
I dream of colour music,
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

27-07-2009, 14:10

patrze sobie tak na allegro i jesli te ceny nie sa zawyzone, to wy chyba kurwa lubicie marnowac pieniadze. cowon iadudio 4 gb 469 zl

ROTFL
Awatar użytkownika
Wódz 10
rasowy masterfulowicz

27-07-2009, 16:35

Riven pisze:patrze sobie tak na allegro i jesli te ceny nie sa zawyzone, to wy chyba kurwa lubicie marnowac pieniadze. cowon iadudio 4 gb 469 zl

ROTFL
No właśnie - ROTFL

Wydawać 500 zł na playera do wdg. mnie głupota (jak na moje standardy oczywiście, wolę jednak część kasy na CD przeznaczyć), ale...udało mi się wyhaczyć na Amazonie 8GB za równowartość 350 zł. Co ciekawe na play.com 16GB był w tej samej cenie, ale sprzedawany przez odrębnego sprzedawcę, wiesz nie chciałem ryzykować. Tym niemniej, uważam, że jak za taką kasę dokonałem chyba najlepszego możliwego wyboru.
I dream of colour music,
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

27-07-2009, 17:19

i tak drogo.

sansa fuze 8gb (+ slot na karte ) z zajebista jakoscia dzwieku i swietnym wykonaniem jest do wyrwania w granicach 300 zl, raz byly nawet za 250 , nowe, z gwarancja. mam tego playera juz dobrych pare miesiecy i nie mam po prostu zadnych zastrzezen - zadnych bugow, uszkodzen etc., wykonanie zajebiste i bardzo trwale . w tej kategorii playerow jest to moim zdaniem urzadzenie bez konkurencji, zwlaszcza biorac pod uwage stosunek jakosc/cena.
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

27-07-2009, 17:53

a ja ze swojego ipoda 120gb jestem zadowolony :P
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

27-07-2009, 17:55

no ale to bydle z dyskiem, a fuze jest mniejszy niz karta kredytowa.
Awatar użytkownika
chaos
w mackach Zła

27-07-2009, 18:01

iriver t60 to jedyna słuszna droga jak mi się wydaje
Awatar użytkownika
Wódz 10
rasowy masterfulowicz

27-07-2009, 18:29

Widzę, że każdy swoje chwali ;)
I dream of colour music,
Awatar użytkownika
Mental
weteran forumowych bitew

27-07-2009, 18:37

To i ja sie pochwale - mam jakiegos noname'a 1gb za 49zl (+ sluchawki philips), ktory sprawdza sie czasami (rzadko tego uzywam) zarowno jako odtwarzacz jak i przenosny dysk zewnetrzny dla malych plikow :D chuj z konsumpcjonizmem ;)
Ostatnio zmieniony 27-07-2009, 18:40 przez Mental, łącznie zmieniany 1 raz.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

27-07-2009, 18:39

Riven pisze:i tak drogo.

sansa fuze 8gb (+ slot na karte ) z zajebista jakoscia dzwieku i swietnym wykonaniem jest do wyrwania w granicach 300 zl, raz byly nawet za 250 , nowe, z gwarancja. mam tego playera juz dobrych pare miesiecy i nie mam po prostu zadnych zastrzezen - zadnych bugow, uszkodzen etc., wykonanie zajebiste i bardzo trwale . w tej kategorii playerow jest to moim zdaniem urzadzenie bez konkurencji, zwlaszcza biorac pod uwage stosunek jakosc/cena.
A wytrzyma ~50h bez ładowania? Jadę ze swoim na tydzień i nie muszę ładowarki brać :D.
ODPOWIEDZ