MEGADETH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Re: MEGADETH
No raczej Rudy nie będzie w stanie stawić oporu Zabójcy, ale może nie taka zła będzie ta nowa płyta 

De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Nie podobał się ostatni NUCLEAR ASSAULT?Adrian696 pisze:Megadeth obok Slayer i Sodom to jedyne kapele z dawnych thrashowych poteg na których płyty zawsze czekam - reszta może pospierdalac - wolniej (Exodus, nowy wokal mnie wkurwia a i riffy juz nie te mimo genialnego TOTD) lub szybciej prawie cała reszta z Destruction na czele...
Yare Yare Daze
- Adrian696
pytanie powinno brzmiec - jak bardzo nie podobał Ci sie ostatni Nuclear Joke 

Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Edinazzu
- weteran forumowych bitew
na nowy TESTAMENT mości panicek nie czeka? ...Adrian696 pisze:Megadeth obok Slayer i Sodom to jedyne kapele z dawnych thrashowych poteg na których płyty zawsze czekam - reszta może pospierdalac - wolniej (Exodus, nowy wokal mnie wkurwia a i riffy juz nie te mimo genialnego TOTD) lub szybciej prawie cała reszta z Destruction na czele...
a płyta roku nowy Megadeth nie bedzie bo SLAYER nadchodzi z kilkunastoma petardami w bezbozne ryje
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
- Edinazzu
- weteran forumowych bitew
MEGADETH - mam do nich duży sentyment i dlatego ciekaw jestem ich kolejnego kroku po dosyć nierównym "United Abominations".
Koło 94-95 była to dla mnie kapela nr 1, problem w tym ,że odkryłem bardziej skarjne bodzce (muzyczne oczywiście ) a i "Cryptic Writtings" było zbyt rockowe a za mało metalowe jak na moje oczekiwania i straciłem nieco zainteresowanie MEGADETH( chociaz CW po latach broni się). Tym nie mniej śledziłem kolejne płyty "Megaśmierci"
" The World Needs a Hero" jest ok, ale prawdziwym killerem jest następny "System Has Failed"- moim zdaniem nr 3 jeżeli chodzi o dyskografię ekipy Mustaina. Tak jak napisałem wyżej "United Abominations" jest b.nierówny. Do 5 kawałka włacznie jest świetnie, a potem cisnienie siada i dzieją się dziwne rzeczy. W kazdym razie album duzo gorszy od "System Has Failed".
PS ciekaw jestem waszej opinii na temat płyty "Hidden Treasures"? Jak dla bardzo ciekawe uzupełnienie ich dyskografii z kawałkami z róznych trybutów, scieżek dzwiekowych do filmów itd. Warto mieć chociazby dla "Angry Again". Polecam jak ktoś nie ma
Koło 94-95 była to dla mnie kapela nr 1, problem w tym ,że odkryłem bardziej skarjne bodzce (muzyczne oczywiście ) a i "Cryptic Writtings" było zbyt rockowe a za mało metalowe jak na moje oczekiwania i straciłem nieco zainteresowanie MEGADETH( chociaz CW po latach broni się). Tym nie mniej śledziłem kolejne płyty "Megaśmierci"
" The World Needs a Hero" jest ok, ale prawdziwym killerem jest następny "System Has Failed"- moim zdaniem nr 3 jeżeli chodzi o dyskografię ekipy Mustaina. Tak jak napisałem wyżej "United Abominations" jest b.nierówny. Do 5 kawałka włacznie jest świetnie, a potem cisnienie siada i dzieją się dziwne rzeczy. W kazdym razie album duzo gorszy od "System Has Failed".
PS ciekaw jestem waszej opinii na temat płyty "Hidden Treasures"? Jak dla bardzo ciekawe uzupełnienie ich dyskografii z kawałkami z róznych trybutów, scieżek dzwiekowych do filmów itd. Warto mieć chociazby dla "Angry Again". Polecam jak ktoś nie ma
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
- Rattlehead
Nie tylko Angry Again, ale i Breakpoint, Diadems, 99 Ways to Die, Go to Hell. W sumie wszystko jest świetne. Rewelacyjnie zagrane Problems,nie wspominając już o Paranoid i No more Mr Nice Guy. Ale przecież oni nagrywali i nagrywają same zajebiste rzeczy, więc nie ma się co dziwić, że taki nazwijmy to składak świetnie uzupełnia całą dyskografię Megadeth.
support music, not rumors
- Adrian696
huh - zajebałem babola zapominajac o TestamentEdinazzu pisze:na nowy TESTAMENT mości panicek nie czeka? ...Adrian696 pisze:Megadeth obok Slayer i Sodom to jedyne kapele z dawnych thrashowych poteg na których płyty zawsze czekam - reszta może pospierdalac - wolniej (Exodus, nowy wokal mnie wkurwia a i riffy juz nie te mimo genialnego TOTD) lub szybciej prawie cała reszta z Destruction na czele...
a płyta roku nowy Megadeth nie bedzie bo SLAYER nadchodzi z kilkunastoma petardami w bezbozne ryje

czwarty do brydża - wiecej nie bedzie

Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
No to zdziwko małe zaliczyłem - IMHO fajny album.Adrian696 pisze:pytanie powinno brzmiec - jak bardzo nie podobał Ci sie ostatni Nuclear Joke ;)
Yare Yare Daze
- Rattlehead
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... mID=124405
No to będzie klip w stylu Wake Up Dead i bardzo mnie to cieszy proszę ja Was
No to będzie klip w stylu Wake Up Dead i bardzo mnie to cieszy proszę ja Was
- electricwizard
- rozkręca się
- Rattlehead
- Gotharus
- postuje jak opętany!
Dokładnie, świat muzyczny roi sie od tego typu rzeczy.
Posłuchałem jeszcze raz tego nowego numeru Mega i stwierdzam że jest zajebiście. jeśli cały album będzie trzymał podobny poziom, to bedzie świetny krązek. W końcu.
Posłuchałem jeszcze raz tego nowego numeru Mega i stwierdzam że jest zajebiście. jeśli cały album będzie trzymał podobny poziom, to bedzie świetny krązek. W końcu.
- Rattlehead
nowy kurwa kawałek
http://www.roadrunnerrecords.co.uk/page ... s_id=81360
rock'nroll pełną gębą, wyjebany numer
http://www.roadrunnerrecords.co.uk/page ... s_id=81360
rock'nroll pełną gębą, wyjebany numer
Ostatnio zmieniony 18-08-2009, 09:55 przez Rattlehead, łącznie zmieniany 1 raz.
- młody_zakapior
- zaczyna szaleć
nowy kawałek w pytkę, rock n roll czuć aż miło, szczególnie w ostatnim motywie. Może być na prawdę fajnie 

- Nerwowy
Fajny.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- ryszard
- postuje jak opętany!
baaaardzo git kawałek.
poprzedni też wporzo spox.
najbardziej cieszy powrót do charakterystycznych riffów - tego mi brakowało na poprzednim albumie !
gdzieś czytałem jakaś recenzję, gdzie napisano, że to najlepszy ich album od RIP - wiem, że tak się zawsze pisze, ale po tych 2 utworach "obawiam się", że może być to prawda.
z przyjemnością odsłucham całość (czego nie mogłem powiedzieć o poprzednim LP).
poprzedni też wporzo spox.
najbardziej cieszy powrót do charakterystycznych riffów - tego mi brakowało na poprzednim albumie !
gdzieś czytałem jakaś recenzję, gdzie napisano, że to najlepszy ich album od RIP - wiem, że tak się zawsze pisze, ale po tych 2 utworach "obawiam się", że może być to prawda.
z przyjemnością odsłucham całość (czego nie mogłem powiedzieć o poprzednim LP).
That's what she said !
- wombat
- zaczyna szaleć
Bardzo fajny kawałek, jestem coraz lepiej nastawiony do nowej płyty rudego.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
bardzo fajne numery. tylko okladka koszmarna. ten lens flare na srodku zabija... z drugiej strony rudy zawsze mial sklonnosc od kiczu. tyle, ze bez photoshopa wychodzilo to znacznie lepiej, np. okladka RIP jest zajebista (teledysk tez).
this is a land of wolves now
- Rattlehead
audio samples
i 2 kolejne kawałki w całości:
44 Minutes
Endgame
jest jak zwykle GENIALNIE!!!
i 2 kolejne kawałki w całości:
44 Minutes
Endgame