ANCIENT - SVARTALVHEIM [1994]
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Re: ANCIENT - SVARTALVHEIM [1994]
a ty znasz genezę powstania tego żartu? herrglut pojechał jak zwykle zabawić się w szofera i odwieść gdzieś swoją justysie. to był generalnie jego numer. to znaczy on przyszedł na próbę z pierwszym pomysłem. pierwotnie miał to być taki raczej smutny kawałek z kobiecym wokalem. no ale pojechał, nie ma go, nie ma, no to sobie zaczęliśmy jaja robić i nagrywać to na taśmy. jak przyjechał, to już nic do gadania nie miał 

- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
tak.twoja_stara_trotzky pisze:a ty znasz genezę powstania tego żartu? herrglut pojechał jak zwykle zabawić się w szofera i odwieść gdzieś swoją justysie. to był generalnie jego numer. to znaczy on przyszedł na próbę z pierwszym pomysłem. pierwotnie miał to być taki raczej smutny kawałek z kobiecym wokalem. no ale pojechał, nie ma go, nie ma, no to sobie zaczęliśmy jaja robić i nagrywać to na taśmy. jak przyjechał, to już nic do gadania nie miał
Pamiętam jak mi opowiadałeś ...
... Krzychu miał trochę inną wersję

- twoja_stara_trotzky
na jego miejscu też bym miał inną 

-

If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
ojaciepierdole 
ale nawet calkiem niezla cizia - oczywiscie jak na taka kapele, hehe

ale nawet calkiem niezla cizia - oczywiscie jak na taka kapele, hehe
this is a land of wolves now
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
[V] pisze:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
And the intricacies of the machines that make it possible
- pogodancer
- weteran forumowych bitew
I love ancient. They are very underrated and I wish they had more music videos... nie kurwa NIEEEEE[V] pisze:

-
- rasowy masterfulowicz
Widac mam równie zjebany gust jak MariaMaria Konopnicka pisze:Ancient porównałbym do Old Man's Child - ich debiutanckie płyty w czasach gdy się ukazały bardzo mi się podobały.

Celem życia nie jest przeżycie.
'Svartalvheim' i 'Trolltaar' są całkiem znośne. Oba mam i nie zamierzam się pozbywać, ale jako całość ten zespół to przegówno kalibru Evol.
-
- postuje jak opętany!
A ja mam ich składaka jeszcze na kasecie, "Det Glemte Riket" się zwał i da się tego posłuchać. Znam jeszcze "Mad Grandiose...", ale zdaje się, że wtedy COF stawali się modni, bo rżną z nich aż wióry lecą.
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
- Herezjarcha
- w mackach Zła
Ogólne plucie na Ancient widzę. A ciekawe jak by taka dyskusja wyglądała w 1995 ? Pewnie byłby ogólny zachwyt i równanie ich z Emperor i Satyricon.
- boroowa
już wtedy Svartalveim wydawał się słabyHerezjarcha pisze:Ogólne plucie na Ancient widzę. A ciekawe jak by taka dyskusja wyglądała w 1995 ? Pewnie byłby ogólny zachwyt i równanie ich z Emperor i Satyricon.
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
ja pamiętam, że mało kto ich zaliczał do sceny bm w tamtych czasach w No.Drone pisze:Nie róbmy z tamtych czasów jakiejś prehistorii - było mniej więcej tak samo jak teraz, a nawet bardziej krytycznie pod pewnymi względami.
nagrali album, rozszedł się bez większego echa (czyt. nie wywarł większego entuzjazmu), o wiele więcej się mówiło wtedy już o Dimmu Borgir i ich "For All Tid" niż wspominanym Ancient, które przecież przy "In the Nightside Eclipse" nie miały startu;
- Herezjarcha
- w mackach Zła
Może tak, może nie. Nikt tego już nie sprawdzi. Ja pamiętam że Svartalvheim ogólnie raczej się podobało (w każdym razie nie przypominam sobie negatywów pod adresem tej płyty). A to co później działo się z tym zespołem zbabrało im opinię.
Bardziej krytycznie niż teraz? Oj nie sądzę, na fali trendu i głodu takiej muzyki łykało się wszystko z wymalowaną gębą. A jak jeszcze była to norweska gęba, no to już 100% kultu.
Bardziej krytycznie niż teraz? Oj nie sądzę, na fali trendu i głodu takiej muzyki łykało się wszystko z wymalowaną gębą. A jak jeszcze była to norweska gęba, no to już 100% kultu.
Ostatnio zmieniony 13-08-2009, 00:32 przez Herezjarcha, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
bez popity wtedy wyłykałem debiut HELHEIM czy HADES, ale na pewno nie Ancient
... nie wszystko co norweskie było dobre;

- TORTURER
- w mackach Zła
Jedynka Ancient wlasnie wszędzie była jebana z totalne przeciętniactwo,poczytac wystarczy recenzje w zinach z tamtych lat.
Death Dwells in Love
- Herezjarcha
- w mackach Zła
Toż mi nie chodzi o to, że wszystko było dobre tylko o to, że czas zweryfikował niektóre zachwyty.Ihasan pisze:bez popity wtedy wyłykałem debiut HELHEIM czy HADES, ale na pewno nie Ancient![]()
Choćby taki Svartalvheim. Nie robi na mnie takiego wrażenia jak kiedyś, choć nadal oceniam go pozytywnie.
A recenzje w prasie bardziej oficjalnej (Morbid Noizz?) to kojarzę wręcz entuzjastyczne.
-
później to właśnie MN jechał po nich jak po taniej dziwce,oczywiscie całkiem słusznie.

If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Tak sobie patrze że jakiś temat o Ancient się pojawił, szybko się zrobiły dwie strony, mówię - kurwa co jest. Toć jak kiedyś wpadło mi to przy okazji jakiegoś zestawu kaset jako "bonus" to posłuchałem pół kawałka i rzuciłem na kupkę pt "pozbyć się", nie zaliczając nawet tego szajsu do kolekcji no i teraz się tak właśnie zastanawiałem czy jakieś spusty będą. Uf, no ni ma.
A dupcia faktycznie fajna, przynajmniej dopóki się nie przyznaje że jest z Ancient.
Korzystając z tematu - kojarzy ktoś Ancient Wisdom? Zdaje się że mam "The Calling" i to chyba nawet całkiem niezłe było.
A dupcia faktycznie fajna, przynajmniej dopóki się nie przyznaje że jest z Ancient.
Czemu nie? Ktoś nawet i z tego forum na pewno może wygrzebać ziny z tamtego okresu, poszukać i porównać recenzje Ancient z innymi. Tylko kurwa po co...Herezjarcha pisze:Może tak, może nie. Nikt tego już nie sprawdzi.
Korzystając z tematu - kojarzy ktoś Ancient Wisdom? Zdaje się że mam "The Calling" i to chyba nawet całkiem niezłe było.
- boroowa
nudny, wlokący sie niemiłosiernie black metal z klawiszami. tak sobie zaglądnąłem na metal-archives i widzę że recenzje mają po 100%Czesław pisze:Korzystając z tematu - kojarzy ktoś Ancient Wisdom? Zdaje się że mam "The Calling" i to chyba nawet całkiem niezłe było.

I'll give you black sensations up and down your spine