IMPIETY

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

Re: IMPIETY

14-05-2009, 14:32

Lucek pisze:Oo widzę że mam do czynienia z panem Ą Ę :lol: .
A co to za branża, mógłbyś uchylić rąbka tajemnicy,może też bym się załapał? :D
A może jesteś syjonem,albo masonem jakimś co? :lol: .
Ale dobra nie wnikam ostatecznie kurwa nie miałem zamiaru cię obrażać. :lol:
No to jak będzie???.
Nie będzie, mam tylko 1.3MBit łącze więc by to trwało chyba z 20 minut.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

14-05-2009, 14:37

Rzeczywiście wielki wysiłek i spora strata czasu.
Wielkie kurwa dzięki Paniczu.
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

14-05-2009, 15:11

Przyjaciele! Mam do was prośbę! Czy jak kupujecie płyty to moglibyście brać od razu po dwa egzemplarze każdej i mi jeden wysyłać? Bo kryzys i kasy nie mam, mp3 nie lubię, no i kraść też nie chcę, a słuchać przecież MUSZĘ bo świat wybuchnie.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

14-05-2009, 15:20

...ach to drętwe zgnuśniałe "poczucie humoru" wiecznie zblazowanych skrytokoniochlastów :lol: :lol: :lol: .
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

14-05-2009, 17:10

Lucek pisze: Miałbym do ciebie prośbę przyjacielu sympatyczny :) ,czy nie mógł byś zgrać najnowszego "Terroreign" (najlepiej w jakości 320kbps) i wrzucić to gdzieś na rapida czy coś w tym stylu i podać adres oczywiście :D.Byłbym ci bardzo wdzięczny.
Szukam tego po necie już od wielu dni i nic nie ma,chyba jeszcze nikt tego nie wrzucił.
Jeśli byś mógł oczywiście :D .

ps:myślę że nasi mongoidalni bracia się nie obrażą :mrgreen:
LOL, co za koleś. :lol: :lol: :lol: :lol:
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Awatar użytkownika
Melepeta
w mackach Zła

14-05-2009, 17:28

Drone pisze:Tego Morpha to nawet miło poczytać, choć nie lubi GLORIOR BELLI i wysłał mi kiedyś zatłuszczoną wstrętnie płytę :lol:
Smalec limited edition? :)
Six o clock.
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

14-05-2009, 17:29

Melepeta pisze:
Drone pisze:Tego Morpha to nawet miło poczytać, choć nie lubi GLORIOR BELLI i wysłał mi kiedyś zatłuszczoną wstrętnie płytę :lol:
Smalec limited edition? :)
EAL poligraphy material fail
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
ryszard
postuje jak opętany!

09-08-2009, 15:06

co tak cicho o tej płycie?
w końcu dorwałem najnowsze dzieło tych rzeźników i w ogóle się nie zawiodłem.
jak już gdzieś pisałem, od pewnego momentu można kupować ich płyty w ciemno, co niniejszym uczyniłem.
rewolucji nie ma, ale nikt się jej chyba nie spodziewał (no, chyba że zaliczymy do niej pojawiające się ze 2 razy mini "rozjazdy" rodem z DsO ;) ).
generalnie trzymają się sprawdzonej formuły tj. death/black metalowa piguła prosto na ryj. napierdalamy z prędkością światła i przeplatamy to solówkami (brawa dla kolesia z Abhorrence, bo to on jest za nie odpowiedzialny na tym albumie), których nie powstydziłby się duet King&Hanneman.
pierwsza część płyty jakby nieco lepsza, jednak może to kwestia osłuchania - kto po przesłuchaniu CD nie będzie sobie nucił tytułowego kawałka, ten przelamus (TERROREING, TERROREGIN, REIGN OF TERROR ! - szczyt metalowej finezji :) ).
cover Morbid też ładnie wyszedł (my dark subcouscious), jednak generalnie na tyle całości wypadł strasznie....wolno.
ogólnie to na metal-archives jest recenzja, której tytuł IDEALNIE oddaje zawartość tego albumu - a brzmi on: "BLAAAGGGGHHH!!!!!!!".
gdyby nie to, że ten rok już jest zajebisty jeśli chodzi o nowe wydawnictwa, to pewnie "terroreign" załapałby się do pierwszej 10 - "niestety", zanosi się, że skończy w pierwszej 20, co i tak jest dobrym osiągnięciem.
kupować i słuchać, bo warto !

PS - w digipacku wkładka może faktycznie stwarzać drobne problemu. ich rozwiązaniem (przynajmniej w moim wypadku) okazało się odwrócenie bookletu o 90 stopni - wtedy wchodzi bez problemu.
That's what she said !
Heretyk

09-08-2009, 15:16

płyta zwyczajnie mnie przytłoczyła, nie wiem kurwa, swoje już w życiu słyszałem, ale to jest jeden z najszybszych i najbardziej intensywnych krążków, nie daję rady zbyt często słuchać tego materiału, bo mnie po prostu męczy :)

ale mimo wszystko go doceniam, patrząc tak na chłodno przyznać trzeba, iż jest to muzyka potężna, prawdziwe piekło na ziemi
Awatar użytkownika
ryszard
postuje jak opętany!

09-08-2009, 15:23

Heretyk pisze:płyta zwyczajnie mnie przytłoczyła, nie wiem kurwa, swoje już w życiu słyszałem, ale to jest jeden z najszybszych i najbardziej intensywnych krążków, nie daję rady zbyt często słuchać tego materiału, bo mnie po prostu męczy :)

ale mimo wszystko go doceniam, patrząc tak na chłodno przyznać trzeba, iż jest to muzyka potężna, prawdziwe piekło na ziemi
no, prawda jest taka, że początkowo można mieć problemu z wyłapaniem i selekcją tego, co się dzieje - gitary, basu etc.
wszystko zlewa się w jeden, masywny i opancerzony pojazd przelatujący przez nasze zmysły. kwestia wprawy - można sobie wcześniej puścić Angelcorpse lub Infernal War żeby oswoić się z podobnym klimatem, a jako "wisienkę na torcie" zaaplikować Impiety. zgon murowany :)
That's what she said !
Awatar użytkownika
Sebol
zaczyna szaleć

09-08-2009, 17:19

"Piekna" napierdalanka na plytach, chyba jeszcze piekniejsza na zywca, i czego tu wiecej chciec ;)
W rzeczy samej prawdziwa "Bestia ze wschodu"...
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

09-08-2009, 18:12

Sebol pisze:"Piekna" napierdalanka na plytach, chyba jeszcze piekniejsza na zywca, i czego tu wiecej chciec ;)
W rzeczy samej prawdziwa "Bestia ze wschodu"...
otóż to, na żywca to jest jebana dzicz, od nich nawet stado wściekłych, wygłodzonych lwów spierdalałoby w podskokach z podkulonymi ogonami i łzami w oczach, hektolitrami fekaliów znacząc za sobą swoją trasę :)
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Heretyk

10-08-2009, 16:44

ryszard pisze: kwestia wprawy - można sobie wcześniej puścić Angelcorpse lub Infernal War żeby oswoić się z podobnym klimatem
wprawę mam, bo wymienileś kapele które akurat uwielbiam, ale Impiety to jest trochę inna bajka. ich zaledwie lubię ;)
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

10-08-2009, 20:49

nowa płyta dobra ale zastanawiam się czy da się jeszcze zagrać coś ostrzej i szybciej niż na tej płycie.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Cthulhu

10-08-2009, 22:02

Pewnie tak, ale to już cienka granica między niesłuchalnym, przeblastowanym gównem.
Awatar użytkownika
ryszard
postuje jak opętany!

12-08-2009, 16:51

myślę, że odpowiedź na to pytanie otrzymamy na kolejnej płycie Impiety ;)
wyborny krążek - esencja metalu. i te solówki - palce lizać !
That's what she said !
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

14-08-2009, 00:26

Ta płyta to esencja piekła. Idealne proporcje pomiędzy prędkościami a, jednak, pewną przystępnością tego materiału-gdybym lubił miód to napisałbym: sam miód.
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

14-08-2009, 08:19

Cthulhu pisze:Pewnie tak, ale to już cienka granica między niesłuchalnym, przeblastowanym gównem.
chcesz usłyszeć przeblastowione gówno - włącz sobie Trigger The Bloodshed

Impiety na nowym krążku raczej już nie przyspieszy... nie wiem czy się da - możliwości fizyczne muzyków i precepcyjne słuchacza już chyba są u kresu.. przede wszystkim jednak nie wniesie to po prostu nic "silniejszego" do muzyki... samo podkręcenie tempa niczego już nie zmieni... w tym momencie osiągnęli szczyt piekielnej intensywności i przypuszczam, że raczej pójdą w stronę modyfikacji brzmienia i osiagania w obecnych tempach jeszcze więcej zjadliwości, chwytliwości i surowej brutalności

Ale swoją drogą - wcześniejsze nagrania przy tym krążku brzmią naprawdę WOLNO :)
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

14-08-2009, 21:17

Chyba mogliby probowac szybciej, ale to juz bylaby sztuka dla sztuki, bo po co grac cos, czego nie idzie wychwycic :)

Dobra plytka
DeathMaster
starszy świeżak

15-08-2009, 16:04

chcesz usłyszeć przeblastowione gówno - włącz sobie Trigger The Bloodshed
przeciez to fajny grove angielski zespol,relax przy Impiety :P
ODPOWIEDZ