bez jaj... jeśli coś Dimmu Borgir jest w ogóle słuchalne to właśnie te najwcześniejsze płyty - słabe i wtórne, z kiepską produkcją i plaskato brzmiącymi tanimi klawiszami, które jeszcze można posłuchać. resztę superprodukcji można skosić równo z trawą a potem zaoraćpaintothebone pisze:Że niby w ramach DIMMU BORGIR nie nagrał bardzo dobrych płyt? PEM? DCA? Ostatnią płytę czyli ISD pomijam, bo niestety jest równie interesująca co pierwsze cztery, nie nadające się do słuchania albumy, ale jedna wpadka nie musiała koniecznie przekreślać późniejszego stuffu jeśliby się takowy ukazał.grot pisze:To nawet dobrze, Vortex może teraz weźmie się za coś naprawdę dobrego.
DIMMU BORGIR
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- KreatoR
- weteran forumowych bitew
Re: dimmu borgir - in sorte diaboli
- Scaarph
- zahartowany metalizator
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
no cos w ten desen niestety. nawet PEM, ktora kiedys mi sie podobala, zajebiscie nudzi, a miejscami poziom lukru jest nie do zniesienia. gowniany zespol. porownywanie behemotha do nich jest bardzo krzywdzace dla behemotha
this is a land of wolves now
- Nerwowy
Te wszystkie superfajne sesje zdjęciowe, przebieranki i rekwizyty zbliżają Beha do Dimmu w kwestii wizerunku, muzycznie Polacy są nadal zdecydowanie bardziej bezkompromisowi.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- KreatoR
m.in. dlatego nigdy mnie Buehemłot nie zainteresował na tyle, żeby choćby posłuchać co to takiego na prawdęRiven pisze:no cos w ten desen niestety. nawet PEM, ktora kiedys mi sie podobala, zajebiscie nudzi, a miejscami poziom lukru jest nie do zniesienia. gowniany zespol. porownywanie behemotha do nich jest bardzo krzywdzace dla behemotha
-
- postuje jak opętany!
Z DB jest ten problem, że na każdej płycie (pomijając pierwsze trzy) mają jeden bardzo dobry kawałek, a reszta to niestety często zwykłe zapełniacze.
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
/m\KreatoR pisze: bez jaj... jeśli coś Dimmu Borgir jest w ogóle słuchalne to właśnie te najwcześniejsze płyty - słabe i wtórne, z kiepską produkcją i plaskato brzmiącymi tanimi klawiszami, które jeszcze można posłuchać.
Yare Yare Daze
- hcpig
Bo do PEM nie powinno się podchodzić jak do metalu ekstremalnego a raczej w ten sam sposób co do np. "The Sham Mirrors" ARCTURUS i problem znika.
Yare Yare Daze
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
paintothebone pisze:Bo do PEM nie powinno się podchodzić jak do metalu ekstremalnego a raczej w ten sam sposób co do np. "The Sham Mirrors" ARCTURUS i problem znika.
Kurwa... :/
Topór mi sie w kieszeni otwiera jak czasami przeczytam to co napiszesz ...
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- hcpig
Jeszcze mi napisz co tam jest nie tak, bo wszelkie najazdy na PEM zawsze są w ten deseń "to nie ekstrema, nie black metal plepleple", wystarczy skorygować podejście do tego krążka/zmienić nieuzasadnione oczekiwania i jest więcej niż ok.
Yare Yare Daze
- zekke
burn in hell to cover zdaje sieMaria Konopnicka pisze:Najlepsze kawałki DB to Burn In Hell z płyty Puritanical Euphoric Misanthropia
paintothebone pisze:Bo do PEM nie powinno się podchodzić jak do metalu ekstremalnego a raczej w ten sam sposób co do np. "The Sham Mirrors" ARCTURUS i problem znika.

- 4m
Podobno nowa płyta to ma być rzecz na miarę Stormblast przeniesionego w XXI wiek... 

from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Przed ostatnia przecież Była !4m pisze:Podobno nowa płyta to ma być rzecz na miarę Stormblast przeniesionego w XXI wiek...
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- 4m
Ale teraz będzie jeszcze lepiej, jeszcze mocniej, bardziej brutalnie i bezkompromisowo 

from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
-
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
o ja pierdole ale bedzie zajebista plyta juz sram w gacie zaorac ich
this is a land of wolves now
- Maleficio
- Kontakt:
Ciesze się, ze Dimmu powraca... ciekawe czy pozwolili Darayowi pobębnić na płycie. Ostatnio nawet jakoś kupiłem pierwsze wydanie na winylu For All Tid wydane przez No Colours.
- Lykantrop
Jak cocojambo i do przodu. Ilekroć słyszę takie zapewnienia to doznaję facepalm'u.4m pisze:Ale teraz będzie jeszcze lepiej, jeszcze mocniej, bardziej brutalnie i bezkompromisowo

Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95