Ravens Creed - Albion Thunder
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ryszard
- postuje jak opętany!
Ravens Creed - Albion Thunder
w sumie nie będę się rozpisywał, żeby nie przynudzać.
kapela, w której skład wchodzą takie postacie jak Ben Ward (wokalista Orange Goblin) czy Steve Watson ( ex Cerebral Fix) wydała w tym roku swój debiutancki, pełny album.
niespodzianki nie ma, bo i być nie mogło - celem projektu było złożenie hołdu określonym zespołom, co doskonale potwierdziła EP-ka z 2007 roku.
teraz panowie wypuścili w końcu LP, który pomimo średniej długości (niespełna 30 min.) dostarcza potężnego kopa energetycznego.
miłośnicy Venom i Celtic Frost powinno czym prędzej pognać do sklepu i zaopatrzyć się w swoją kopię, gdyż "Albion Thunder" to krążek, który aż kipi od nawiązań do tych dwóch nazw. żeby było mało, Ben Ward brzmi jak jebany Cronos - chwilami trzeba spojrzeć do bookletu, żeby upewnić się, czy ktoś tu nas w wała nie robi. Pojawiają się też oczywiście kultowe "a said...UGH!", co powinno wprowadzić miłośników Celtic Frost w błogosławiony stan upojenia muzycznego.
więcej w sumie nie ma co pisać, bo nie mamy tutaj na tapecie nowatorskiego projektu, który swoimi owocami zmieni obliczne sceny metalowej. to płyta od fanów, dla fanów - krótka, prosta, bezpośrednia i bardzo energetyczna.
w zasadzie, jeśli miałbym się do czegoś przyjebać to jest to brzmienie perkusji (a konkretnie - stóp), chociaż idzie się do niego przyzwyczaić.
tak więc Panowie i Panie - jeśli lubicie metal w jego najczystszej postaci, głęboko osadzony w tradycji lat 80, sięgajcie po Ravens Creed. zróbcie to szybko, bo jeśli się nie mylę, nakład jest ograniczony do 500 sztuk (przynajmniej jeśli chodzi o digipack, a chyba tylko tak została wydana wersja CD).
dla ciekawych: http://www.myspace.com/wwwmyspacecomravenscreed
kapela, w której skład wchodzą takie postacie jak Ben Ward (wokalista Orange Goblin) czy Steve Watson ( ex Cerebral Fix) wydała w tym roku swój debiutancki, pełny album.
niespodzianki nie ma, bo i być nie mogło - celem projektu było złożenie hołdu określonym zespołom, co doskonale potwierdziła EP-ka z 2007 roku.
teraz panowie wypuścili w końcu LP, który pomimo średniej długości (niespełna 30 min.) dostarcza potężnego kopa energetycznego.
miłośnicy Venom i Celtic Frost powinno czym prędzej pognać do sklepu i zaopatrzyć się w swoją kopię, gdyż "Albion Thunder" to krążek, który aż kipi od nawiązań do tych dwóch nazw. żeby było mało, Ben Ward brzmi jak jebany Cronos - chwilami trzeba spojrzeć do bookletu, żeby upewnić się, czy ktoś tu nas w wała nie robi. Pojawiają się też oczywiście kultowe "a said...UGH!", co powinno wprowadzić miłośników Celtic Frost w błogosławiony stan upojenia muzycznego.
więcej w sumie nie ma co pisać, bo nie mamy tutaj na tapecie nowatorskiego projektu, który swoimi owocami zmieni obliczne sceny metalowej. to płyta od fanów, dla fanów - krótka, prosta, bezpośrednia i bardzo energetyczna.
w zasadzie, jeśli miałbym się do czegoś przyjebać to jest to brzmienie perkusji (a konkretnie - stóp), chociaż idzie się do niego przyzwyczaić.
tak więc Panowie i Panie - jeśli lubicie metal w jego najczystszej postaci, głęboko osadzony w tradycji lat 80, sięgajcie po Ravens Creed. zróbcie to szybko, bo jeśli się nie mylę, nakład jest ograniczony do 500 sztuk (przynajmniej jeśli chodzi o digipack, a chyba tylko tak została wydana wersja CD).
dla ciekawych: http://www.myspace.com/wwwmyspacecomravenscreed
That's what she said !
- ryszard
- postuje jak opętany!
Re: Ravens Creed - Albion Thunder
kryzys Panie, kryzys...Drone pisze:Muzycy z takich zajebistych grup jak ORANGE GOBLIN, SABBAT, CEREBRAL FIX i SKYCLAD wydają płytę w duchu wczesnego VENOM/CELTIC FROST, lecz publiczność zajęta dyskusjami o DIMMU BORGIR zdaje się tego nie zauważać :lol

That's what she said !
- ryszard
- postuje jak opętany!
dobry wybór. szczególnie, że nakład może się niedługo wyczerpać.Conflagrator pisze:Zajebiste. Se kupie.

That's what she said !
- YNKE
- w mackach Zła
[quote="Drone"]Muzycy z takich zajebistych grup jak ORANGE GOBLIN, SABBAT, CEREBRAL FIX i SKYCLAD wydają płytę w duchu wczesnego VENOM/CELTIC FROST, lecz publiczność zajęta dyskusjami o DIMMU BORGIR zdaje się tego nie zauważać :lol[/quote
Ta jeszcze ta dyskusja o nowym Behemoth, jakże fascynująca...
ps. maybe jakiś link z nieuszkodzonym drugim kawałkiem? Nie chce mi się czekać tyle na oryginał.
ps. maybe jakiś link z nieuszkodzonym drugim kawałkiem? Nie chce mi się czekać tyle na oryginał.
„Z delikatną ostrożnością pierdzę, żebym się nie zesrał”
-
- mistrz forumowej ceremonii
Jako, że lubię Orange Goblin, od razu sprawdziłem co to za cudo, a płytka już do mnie idzie (jedna z 500 ręcznie numerowanych kopii). Jeszcze są.
- ryszard
- postuje jak opętany!
też miałem takie mp3 - nie chciałem się wkurwiać, więc wykasowałem i zamówiłem CD, szczególnie, że cena zachęcająca.YNKE pisze:
wytrzymaj

That's what she said !
- ryszard
- postuje jak opętany!
tylko żeby inni nie pomyśleli, że to granie w stylu Orange Goblinest pisze:Jako, że lubię Orange Goblin, od razu sprawdziłem co to za cudo, a płytka już do mnie idzie (jedna z 500 ręcznie numerowanych kopii). Jeszcze są.

fajnie, ze Ward drze ryja zupełnie inaczej niż w OG - jego "UGH" robi świetne wrażenie.
That's what she said !
-
A no jasne hehe, no ale grają tam też ludzie z innych zacnych kapel, o których raczył wspomnieć Drone. Jego wokalizy, to naprawdę świetna sprawa.ryszard pisze:tylko żeby inni nie pomyśleli, że to granie w stylu Orange Goblinest pisze:Jako, że lubię Orange Goblin, od razu sprawdziłem co to za cudo, a płytka już do mnie idzie (jedna z 500 ręcznie numerowanych kopii). Jeszcze są.![]()
fajnie, ze Ward drze ryja zupełnie inaczej niż w OG - jego "UGH" robi świetne wrażenie.
- ryszard
- postuje jak opętany!
"Butcher of the whooooreeee....UGHHHHH! " \M/est pisze:A no jasne hehe, no ale grają tam też ludzie z innych zacnych kapel, o których raczył wspomnieć Drone. Jego wokalizy, to naprawdę świetna sprawa.ryszard pisze:tylko żeby inni nie pomyśleli, że to granie w stylu Orange Goblinest pisze:Jako, że lubię Orange Goblin, od razu sprawdziłem co to za cudo, a płytka już do mnie idzie (jedna z 500 ręcznie numerowanych kopii). Jeszcze są.![]()

żeby tego było mało, już pojawiło się info, że panowie zaczynają nagrywać nową płytę - mają tempo

That's what she said !
-
A słyszałeś te dwie Ep? Bo ja nie, a jestem ciekawy czy to ten sam klimat.
- ryszard
- postuje jak opętany!
słyszałem jedynie debiutancką EP - klimat ten sam (swego czasu, była dostępna na myspace).est pisze:A słyszałeś te dwie Ep? Bo ja nie, a jestem ciekawy czy to ten sam klimat.
można brać w ciemno - problem jest tylko taki, że nie ma skąd

That's what she said !
-
- 4m
- weteran forumowych bitew
Fajne, fajne, aż szkoda, że takie krótkie. Prawda jest taka, że nie można nie wcisnąć ponownie play 

from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
Piękna płyta
Ktoś mógłby narzekać na czas trwania, ale jak dla mnie to duży atut - krótkie kawałki kopiące go dupie, to jest to. Dla zainteresowanych - album jest jeszcze dostępny w selfmadegod

- ryszard
- postuje jak opętany!
dokładnie - ostatnio chyba z 6 razy pod rząd sobie puściłem tę płytkę.4m pisze:Fajne, fajne, aż szkoda, że takie krótkie. Prawda jest taka, że nie można nie wcisnąć ponownie play
doskonale również sprawdza się na siłowni - akurat plecy z kapturami zdążę zrobić

That's what she said !
- ryszard
- postuje jak opętany!
jak możesz, to kupuj w ciemno - bardzo dobry materiał.
zresztą, w sieci jeszcze można go pewnie gdzieś znaleźć.
That's what she said !