Ravens Creed - Albion Thunder
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ryszard
- postuje jak opętany!
Re: Ravens Creed - Albion Thunder
akurat w SelfMadeGod zawsze podziwiałem to, w jaki sposób załatwiają wysyłkę.
zazwyczaj robię przelewy w niedzielę a płytę mam już u siebie we wtorek. duży plus za podejście do klienta.
zazwyczaj robię przelewy w niedzielę a płytę mam już u siebie we wtorek. duży plus za podejście do klienta.
That's what she said !
- ryszard
- postuje jak opętany!
ooo, doskonałe podsumowanie tego albumu. KULT MOCYDrone pisze: Jest prężenie muskułów, klimat krzepy i arogancja.

to od "Infected"? kiedy wrócili?Słucham sobie tego RAVENS CREED, słucham powrotnego albumu ATROCITY
[/quote]A, i jest jeden kawałek nu-metalowy na "Albion Thunder"
aż sobie niedługo zapuszczę, bo jakoś przegapiłem

That's what she said !
Bardzo fajna płyta i z każdym przesłuchaniem podoba mi się bardziej. Jest moc, jest zajebiste brzmienie i po prostu słychać, że goście zrobili dokładnie to co zrobić chcieli. W dodatku słuchając tego nie opuszcza mnie wrażenie, że oni doskonale zdają sobie sprawę z tego, że po prostu nie mogli tego spierdolić i mało kto jest im w stanie fiknąć w takiej stylistyce.
- H-K44
- weteran forumowych bitew
Posłuchałem sobie z MySpace i płytka już zamówiona. Coś czuję, że będzie to przeze mnie często słuchana pozycja.
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
- ryszard
- postuje jak opętany!
dzięki - na pewno kupię tę płytę, bo za taką cenę trudno sobie odmówić tej przyjemności.Drone pisze: To, to. W tym roku, płytka nazywa się "Let War Rage", jest za grosze do kupienia (wydane zresztą przez polskie Mad Lion). Mix pierwotnego death/grind/hc/d-beatu. O wiele bardziej mi się podoba niż np. ostatni SZATANAS. A jeden kawałek jest cudowny: "Apocalypse".
chodzi o "butcher of the whore"? no nie wierzę - przecież to cudowny hołd \m/ Celtic Frost \m/ - "...Butcher of the whore...UGH!!!"
Zdaje się, że 4.

ogólnie to płyta niemiłosiernie sponiewiera - wokalnie to jest to mistrzostwo świata: niesamowita surowizna i przyjebanie.
gdyby tylko perkusja lepiej brzmiała...
That's what she said !
- YNKE
- w mackach Zła
Dodaję tę płytkę do mojej listy najlepszych w tym roku.
„Z delikatną ostrożnością pierdzę, żebym się nie zesrał”
- lucass
Dzisiaj sobie sprawdziłem ( kopia ze zjebanym numerem wciaz dostepna
). Płyta rewelacyjna. Energia wrecz kipi z głośników. Wokal faktycznie inny niz w OG ale to przeciez zaden mankament
. Naprawde warto. Wróce z pracy to przykatuje ja jeszcze ale faktycznie na biezacy rok to kolejna perełka. Długość płyty mi pasuje, szybko i z przytupem.

LEGALISE DRUGS & MURDER
-
- mistrz forumowej ceremonii
Mi tam gary pasują. Takie niby na odpieprz zrobione, ale scalają się świetnie z całym klimatem płyty. A Mr.Ward wokalnie zrobił cipki z innych wokalistów hehe. Druga sprawa, nie wiem czy miłośnicy zauważyli. Pomimo tego, że płytka krótka, w środku jest zwolnienie tempa (nawet echa Bathory czuć), i w/g mnie to świetny zabieg, bo pod koniec znowu rozkręca się galopada i headbanging, i szatan, i piwo wcale nie bezalkoholoweryszard pisze:[ogólnie to płyta niemiłosiernie sponiewiera - wokalnie to jest to mistrzostwo świata: niesamowita surowizna i przyjebanie. gdyby tylko perkusja lepiej brzmiała...

-
- rozkręca się
Noi chuj bombki strzelił, płytki w Selfmade już niema.... może ktoś wie czy idzie to dostać w jakimś innym distro?
- H-K44
Wygląda na to, że wziąłem jedną z 3 ostatnich sztuk.bary06 pisze:Noi chuj bombki strzelił, płytki w Selfmade już niema.... może ktoś wie czy idzie to dostać w jakimś innym distro?

- H-K44
Dzisiaj płytka do mnie dotarła. Album bardzo mi się podoba. Kolejny bardzo mocny tegoroczny punkt w metalu. Z jednej strony CD mógłby być trochę dłuższy, ale z drugiej, ta "krótkość" sprawia, że chce się go włączyć po raz kolejny. Szkoda tylko, że taka fajna płyta jest tak ascetycznie wydana... Chociaż razem z RC dostałem dziś Eat My Fuk - Fuk You It's i w przypadku tego wydania słowo ascetyzm nabiera nowego znaczenia... A wracając do "AT" - Ben Ward nagrał świetne wokalizy, perkusja też mi podchodzi, ogólnie z całego albumu kipi energia, aż miło. Oldskul czuć na kilometr i dobrze.
Jedna z najlepszych pozycji w 2009.
P.S. > dzięki ryszard za założenie tematu, bo bez tego pewnie bym przegapił tę pozycję.

P.S. > dzięki ryszard za założenie tematu, bo bez tego pewnie bym przegapił tę pozycję.
O właśnie, jest coś ciekawego w środku digi? Bo ja swojego nie odfoliowałem.
Rysio jest chyba opłacany przez Selfmadegod, hehe. A jeśli nie to powinieneś zwrócić im uwage, że to między innymi dzięki tobie wyprzedali cały zapas 

- H-K44
Digi jest 2-panelowy (czyli okładka i tray) rodem z MetalMindu i ich reedycji. W środku pod tray'em i booklet'em nie ma żadnego artworku, nic, tylko jasnozielony kolor tekturki. Sam booklet ma aż 4 (!) strony, a w nim zdjęcia składu, krótkie info i podziękowania. Szkoda, że taka płyta jest tak słabiutko wydana, no ale taki urok limitów.Conflagrator pisze:O właśnie, jest coś ciekawego w środku digi? Bo ja swojego nie odfoliowałem.

Ja tam uważam, że takie ascetyczne wydanie pasuje do tej muzy jak ulał.
- Mental
Ja bym tak nie moglConflagrator pisze:O właśnie, jest coś ciekawego w środku digi? Bo ja swojego nie odfoliowałem.

You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
And salute the leech that you are
- pogodancer
ja bym to nazwał "syndromem Marii"Mental pisze:Ja bym tak nie moglConflagrator pisze:O właśnie, jest coś ciekawego w środku digi? Bo ja swojego nie odfoliowałem.

- ryszard
- postuje jak opętany!
wiesz co - upomnę się chyba o toCthulhu pisze:Rysio jest chyba opłacany przez Selfmadegod, hehe. A jeśli nie to powinieneś zwrócić im uwage, że to między innymi dzięki tobie wyprzedali cały zapas

generalnie to sporo CD's kupuje od SMG - tę pozycję akurat w ciemno zakupiłem, bo znałem EP-kę z mp3, więc wiedziałem czego się spodziewać

ważne, że dobry metal znajduje nabywców, bo chujowo byłoby gdyby taka płyta przeszła niezauważona. to jest najważniejsze.
That's what she said !
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
+1 , tez mi sie to bardzo podoba. brakuje tylko tekstow.Conflagrator pisze:Ja tam uważam, że takie ascetyczne wydanie pasuje do tej muzy jak ulał.
no a sama muzyka -- rewelacja

this is a land of wolves now