DARK FUNERAL

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

Re: Dark Funeral

11-10-2009, 14:08

no szczerze mowiac podcinanie sie nie jest zbyt meskie :lol: :lol: :lol:

oglolnie gosc zachowuje sie jak pizda, ale koncert zagrali swietny.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
COFFIN
mistrz forumowej ceremonii

11-10-2009, 14:10

Riven pisze: tak poza tym to malo co black metalu widzialem live, marze o Mayhem. i Darkthrone :lol:
Trzeba było pojechać na Wacken, pół DT było, ja tam nie żałuję, zajebiście było usłyszeć te parę kawałków :) A co do Mayhem, to jak inne zespoły - i oni miewają lepsze i gorsze sztuki, parę razy widziałem. W sumie to jestem ciekawy, jak się prezentują teraz, na dwa wiosła....
'Come the Blessed Madness'
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

11-10-2009, 14:13

kurwa, w takim razie Ci wchuj zazdroszcze. widzialem te numery na youtube i byly ZAJEBISTE. Nocturno Culto ma rewelacyjny wokal live. jebac, oni mogliby grac koncerty. naprawde. mam nadzieje, ze - tak jak Ulver - dopadnie ich recesja :D :D :D
Awatar użytkownika
COFFIN

11-10-2009, 14:13

Riven pisze:no szczerze mowiac podcinanie sie nie jest zbyt meskie :lol: :lol: :lol:

oglolnie gosc zachowuje sie jak pizda, ale koncert zagrali swietny.
W sumie to raczej grzeczny chłopczyk jest, o mało się nie udusił moim Sobieskim czerwonym, chyba za mocny był :D
'Come the Blessed Madness'
DCI Hunt

11-10-2009, 14:14

Riven pisze:co do tego pierwszego - tez mnie to dziwi, Warcrimer, co Ty nato?
A co w tym dziwnego? Odkąd sięgam pamięcią bardzo lubiłem muzykę Shining, a Niklas to generalnie w porządku gość. Te jego sceniczne prowokacje i dla mnie są obrzydliwe, ale to tylko prowokacje i - patrząc na treść monologu na "IV" i późniejsze reakcje blackmetalowców - w dodatku całkiem udane. Dla mnie taki Shining jest bardziej autentyczny niż 99% tradycyjnych zespołów BM.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

11-10-2009, 14:15

no to gitara
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

11-10-2009, 14:20

Riven pisze:irm to niesamowita plyta z klimatem i niespotykanym poziomem agresji.
Owszem widać że chłopaki bardzo by chcieli żeby tak było,ale nie jest,jest natomiast za dużo parcia,spinania się,jakiegoś
"niezdrowego" ciśnienia.Po prostu za bardzo się "postarali",próbują się rozpędzać ale bardzo szybko zaczyna im brakować powietrza,w efekcie czego ta płyta jest po prostu sztuczna i jakaś kwadratowa.To taki pusty nadmuchany balon.Tyle.
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

11-10-2009, 14:20

Conflagrator pisze:
Riven pisze:co do tego pierwszego - tez mnie to dziwi, Warcrimer, co Ty nato?
A co w tym dziwnego? Odkąd sięgam pamięcią bardzo lubiłem muzykę Shining, a Niklas to generalnie w porządku gość. Te jego sceniczne prowokacje i dla mnie są obrzydliwe, ale to tylko prowokacje i - patrząc na treść monologu na "IV" i późniejsze reakcje blackmetalowców - w dodatku całkiem udane. Dla mnie taki Shining jest bardziej autentyczny niż 99% tradycyjnych zespołów BM.
Może niedługo zacznie dawać dupy na scenie w imię jeszcze większej prowokacji. Albo może zacznie obmacywać innych muzyków lub dobierać im się do dup. Wtedy też powiesz, że to prowokacja? A może sam jesteś pedziem i dlatego ci to nie przeszkadza?
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

11-10-2009, 14:26

Lucek pisze:
Riven pisze:irm to niesamowita plyta z klimatem i niespotykanym poziomem agresji.
Owszem widać że chłopaki bardzo by chcieli żeby tak było,ale nie jest,jest natomiast za dużo parcia,spinania się,jakiegoś
"niezdrowego" ciśnienia.Po prostu za bardzo się "postarali",próbują się rozpędzać ale bardzo szybko zaczyna im brakować powietrza,w efekcie czego ta płyta jest po prostu sztuczna i jakaś kwadratowa.To taki pusty nadmuchany balon.Tyle.
gowno prawda, ale nie chce mi sie z tym dyskutowac. skoro tak uwazasz to i tak cie nie przekonam, whatever.
DCI Hunt

11-10-2009, 14:33

Lucek pisze:Po prostu za bardzo się "postarali",próbują się rozpędzać ale bardzo szybko zaczyna im brakować powietrza
Ja wciąż uważam, że "IRM" to bardzo udany album, ale jest coś w tym co piszesz. Ja mam wrażenie, że oni za bardzo chcieli wykorzystać fakt, że mieli bardzo dobrego bębniarza i trochę się zagalopowali zapominając, że szybciej nie zawsze znaczy lepiej. Dlatego wolę "Apocalyptic Doom" - jest bardziej wyważony i atmosferyczny.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

11-10-2009, 14:36

a wlasnie AD jeszcze mi nie podeszla. musze dac jej jeszcze jedna szanse, ale jak na razie brzmi dla mnie jak odrzuty z IRM.
Awatar użytkownika
Mental
weteran forumowych bitew

12-10-2009, 18:17

Czytalem gdzies/kiedys jak ci zli szatanowcy plakali po amerykanskim 9/11. Taka ciekawostka :D
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

12-10-2009, 18:26

Maria Konopnicka pisze:
So_It_Is_Done pisze: Wtedy też powiesz, że to prowokacja? A może sam jesteś pedziem i dlatego ci to nie przeszkadza?
Wpadnij na jakiś koncert IW i zapytaj o to chłopaków osobiście. Po cholerę takie głupie gadki na forum?
Jak będziesz mnie ubezpieczał Maniek, to nie ma sprawy. A całkiem serio, to tak jak ktoś tam na górze napisał - niby nietolerancja dla homoseksualizmu i innych dewiacji, a sztama z cwelem z Shining. Paranoja.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
est

12-10-2009, 18:26

super
Awatar użytkownika
Mental
weteran forumowych bitew

12-10-2009, 18:31

W swietle calej otoczki jaka zespol kreuje wokol siebie, rzeczywiscie super...
est

12-10-2009, 19:01

No właśnie, to tylko otoczka. To w przypadku Dark Futerał jest jasne jak słońce ;)
Awatar użytkownika
Mental
weteran forumowych bitew

12-10-2009, 19:07

Pewnie, dlatego napisalem, ze to tylko ciekawostka ;)
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

13-10-2009, 10:06

So_It_Is_Done pisze:Jak będziesz mnie ubezpieczał Maniek, to nie ma sprawy. A całkiem serio, to tak jak ktoś tam na górze napisał - niby nietolerancja dla homoseksualizmu i innych dewiacji, a sztama z cwelem z Shining. Paranoja.
Norma raczej :)
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

13-10-2009, 10:41

So_It_Is_Done pisze:A całkiem serio, to tak jak ktoś tam na górze napisał - niby nietolerancja dla homoseksualizmu i innych dewiacji, a sztama z cwelem z Shining. Paranoja.
Nie sadzilem, ze kiedykolwiek przyznam ci racje.
Obrazek

Obrazek
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

13-10-2009, 11:06

Ale za to wojnę i akty ludobójstwa popierają i traktują zupełnie na poważnie (czy jak tam było) :P
KVLT lizania CZASZKI
ODPOWIEDZ